![]()  | 

Fcr 

Cześć czy ktoś z szanownych kolegów wie gdzie można znaleźć gumke do FCR  (oslona popychacza od pompki przyspieszenia )a nawet sama membranę? 
	 | 

Jaki keihin FCR ? były różne podaj model albo choć zdjecie 
	 | 

Patrzyłem na ktmsklep i membrana raczej nie jest dostępna. 
	https://ktmsklep.pl/ FCR był np. w KTM 625 z 2003 roku, tylko nie wiem do którego modelu szukasz i czy ta membrana się różniła.  | 

Dzięki za odzew gumka o którą mi chodzi występuje w fcr z komora plywaka na 3 śrubki  w tym z 4 srubkami nie występuje jest ważna bo tamtedy dostaje się woda i membrana gnie tak było u mnie a jazda bez pompki jest słaba.  Membranę zdobylem od keihina do HD i było ok ale znów przestała dzialac - znowu dostała się woda na górę membrany  symbol fcr 19 SA3 Ok 1 
	 | 

do wnetrza tych gumek stosuję smar do zacisków hamulcowych,nie puszcza wody i membrana pompki przyśpieszajacej dłużej żyje. 
	Ważne by smar był obojetny dla gumy,zwykły i pochodne odpadają. ATE brems cylinder paste  | 

Pompka wyczyszczona -0 syfu  popychacz naoliwiony gumki na razie brak kanaliki od wytrysku przedmuchane ale jakoś wolno to chodzi jakby sprężyna nie miała siły pchnac może ja o jeden obrót naciągnąć? Dalej można moto zgasić gazem a tego nie było  ( dlatego ja kupiłem ).hej 
	 | 

Hej gumkę i membranę kupiłem urzywane  od gościa który regeneruje fcery i podpowiedział żeby spróbować spiac dzwignie od pompki oringiem -co niezwłocznie  uczyniłem  jest poprawa. Hej 
	 | 

Dalej o gumce  w schematach w sklepie ktm nie  ma jej oznaczonej nr - czyli nie jest dostępna a na aliexpres  jest  całych kompletów naprawczych  (wszystkie gumki membrany uszczelki )od  h..a i za 30-38 pln . 
	 | 

Tylko że ta ich chińska guma to do d...y się nie nadaje :) 
	 | 

Cześć  a te w sklepie ktm to skąd są  ? Nie trzeba zakładać zaworka  membrany - napewno spuchna  ale te co są w rowkach to do pierwszego rozebrania ich nie wypcha  a gumka lepsza chińska niż żadna i tak idzie na zewnątrz i kontaktu z benzyna nie ma. 
	 | 
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:05. |