![]() |
Czy wymieniał ktoś uszczelniacze bez ściągania czapki?
Witam.
Zdecydowałem sie na próbę wymiany samych uszczelniaczy bez zdejmowania głowicy? W samochodzie udało sie to zrobić podtrzymując zawory sprężonym powietrzem i mając do dyspozycji przyrządzik do "wybierania" uszczelniaczy. Czy komuś się to już udało wykonać? Pozdrawiam |
Kupiłem już uszczelniacze, sprobuje zrobić operacje wymiany ze sprężonym powietrzem. Postaram się coś opisać, niezależnie od efektu:)
|
Ok. Czekam i śledzę :).
|
jakie udało ci sie kupic uszczelniacze?
|
Jak z tymi uszczelniaczami? Da się bez rozbierania silnika? Ile taka usługa kosztuje (chodzi mi o robociznę)?
|
wymieniałem w TA PD06, największy problem jest z poskładaniem zaworów wydechowych. no i obligo trzeba mieć dźwignię do skłądania zaworów.
|
Rozumiem. Uszczelniacze hondowskie, czy z Larssona? Jakieś opinie na ich temat są Ci znane?
|
Tylko Nie Larsson
|
No dobra CzodowniQ, a znasz kogoś w Wawie kto by wymienił bez zdejmowania głowicy? Jaki koszt 3,14*drzwi? Coś słyszałem, że w Trampiszonie wymieniałeś między innymi uszczelniacze zaworowe jak już brał na tysiąc litr przekładniowego zagęszczanego pięcioma łyżkami ŁT43 :D.
Niemce chcom 9,5e za uszczelniacz, ciekawe ile w PL hehe :). Będę musiał kiedyś zadzwonić... |
honda kolo 40zł uszczelniacz. nie wiem czy jest sens to wogóle ruszać.
PS:trampek brał 1,8 oleju na 1000km :) wawa uć wawa: 0,5L hipolu 50/50 z łt43 :Thumbs_Up: nie znam nikogo kto to zrobi |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 21:11. |