![]() |
Kurde, nie żebym był tak często w IT jak Adagio ale jestem kilka razy w roku. Używam takieg prostego narzędzia jak yanosik i tylko zwalniam. Nie mówię , że nie dostanę nigdy mandatu ale to narazie działa. Autostrada z Florencji do Livorno ma więcej radarów niz w całej Warszawie i każdy jest oznaczony w yanosiku. Austria tak samo. Słowenia też. To działa. Nawet czasem jakiś polak oznaczy suszarkę na autostradzie w Austri, a to już widzę zawsze jak jadę przez ten kraj.
Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka |
Yanosik + tomtom i w życiu mandatu nie dostałem zza granicy. Wcale nie jeżdże tam grzecznie, może mam szczęście ( do czasu hehe)
|
Przyjdzie na ciebie czas, a źle nie życzę nikomu...
Marginalne wykroczenia, rzędu kilku, nie nastu kilometrów, minus tolerancja i już jesteś gotowy. Od trzech lat nie dostałem mandatu nigdzie, aż tu błysło czerwienią w Rzeszy, też o kilka km... Czekam na pocztówkę... Tyle... Zdrów... |
Cytat:
Cytat:
|
niestety potwierdzam info o ściągalności. tym bardziej, że chcieli mnie ściągnąć przez Getin na który był zarejestrowany motocykl. GDYBY ściągneli choćby złotówkę z banku NA PEWNO bym o tym wiedział. olać.
miałem również wątpliwą przyjemność dostać fleszem po oczach w tunelu w równie co IT gościnnej Szwajcarii 130/100 czyli TEORETYCZNIE kwalifikowałem się na miejscu na areszt. dojechałem do Francji z duszą na ramieniu i NIE wracałem przez Szwajcarię bo oni mają system automatycznej rejestracji /jak wszyscy - we wrocku od 1998r!/ wjeżdżających i wyjeżdżających więc mógłbym nie wyjechać już. Do domu również nic nigdy nie przyszło. Mam już wymienione auto więc czuję się upoważniony do kolejnej próby eksploracji tego kraju :D |
Yanosik za granicą bardzo wsysa internet?
Wyłączam roaming i zasuwam po Sygicu offline. |
Cytat:
Mnie 10 GB się skończyło i musiałem transmisję danych wyłączyć. Może powodem było że słuchaliśmy RNŚ i dopiero jak na czwarty dzień dostałem ostrzeżenie że wykorzystano 80% to musiałem wejść w tryb oszczędny, radia nie słuchaliśmy ale i tak szybko na wyszedł internet. Został tylko ten w telefonie żony i jakoś dociągnęliśmy do nowej tury. Na motocyklu nie potrzeba tylu danych.
|
córka zdawała egzamin na kategorię A1 i na odcinku, gdzie wymagana była min prędkość 30km/h miała 29km/h no i nie zdała także proszę tutaj nie narzekać na 2,3, czy 5km/h :)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:04. |