Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Kwestie różne, ale podróżne. (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=80)
-   -   Mandat za prędkość we Włoszech (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=39687)

luk2asz 04.11.2022 20:21

Kurde, nie żebym był tak często w IT jak Adagio ale jestem kilka razy w roku. Używam takieg prostego narzędzia jak yanosik i tylko zwalniam. Nie mówię , że nie dostanę nigdy mandatu ale to narazie działa. Autostrada z Florencji do Livorno ma więcej radarów niz w całej Warszawie i każdy jest oznaczony w yanosiku. Austria tak samo. Słowenia też. To działa. Nawet czasem jakiś polak oznaczy suszarkę na autostradzie w Austri, a to już widzę zawsze jak jadę przez ten kraj.

Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka

radiolog 04.11.2022 21:24

Yanosik + tomtom i w życiu mandatu nie dostałem zza granicy. Wcale nie jeżdże tam grzecznie, może mam szczęście ( do czasu hehe)

Mirek Swirek 04.11.2022 21:49

Przyjdzie na ciebie czas, a źle nie życzę nikomu...
Marginalne wykroczenia, rzędu kilku, nie nastu kilometrów, minus tolerancja i już jesteś gotowy. Od trzech lat nie dostałem mandatu nigdzie, aż tu błysło czerwienią w Rzeszy, też o kilka km... Czekam na pocztówkę... Tyle...
Zdrów...

luk2asz 04.11.2022 23:51

Cytat:

Napisał Mirek Swirek (Post 797050)
Przyjdzie na ciebie czas, a źle nie życzę nikomu...

Marginalne wykroczenia, rzędu kilku, nie nastu kilometrów, minus tolerancja i już jesteś gotowy. Od trzech lat nie dostałem mandatu nigdzie, aż tu błysło czerwienią w Rzeszy, też o kilka km... Czekam na pocztówkę... Tyle...

Zdrów...

Mi w Niemczech nie raz pyklo ma czerwono ale mam wrażenie, że to pyka i sprawdza czy nie ciężarowy przypadkiem. Mandat nie doszedł żaden. Za to u tych przyjaciół od szklanki czy tam od szabelki przyszedł na leasing ale dwa razy ich prosiłem mailowo żeby mnie ukarali. Nic nie odpowiedzieli. To było w 2021. W 2022 byłem znowu i nic. Noni yanosik nie pomógł, bo radar był ustawiony w suzuki Swift, jak większość. A to ciężko wypatrzeć.

jerzu34 05.11.2022 09:06

Cytat:

Napisał consigliero (Post 796995)
Dostałem kolejny mandat ze słonecznej Italii, poprzednim nawet się nie chwaliłem, testuję sprawność ściągania tych mandatów bo nie zamierzam płacić. Te ostatnie dwa przyszły za potwierdzeniem odbioru ale odebrała je córka. Zastanawiam się ile jeszcze wisi podobnych wykroczeń w komputerowych trzewiach. Chyba już więcej nie będę się włóczył po włoskich zadupiach samochodem.

przerabiałem temat , wysyłają to z bardzo dużym opóźnieniem i ciągną latami ..najpierw kilka kwitków od nich a potem przekazują sprawę do kancelarii adwokackiej która tez zapewne wyślę Ci pismo za jakieś dwa lata ..ogólnie ściągalność zerowa gdyż u nich radarami zajmuje się coś na wzór naszej straży miejskiej a jak się dowiadywałem przez kolegę który ma znajomego we włoskiej Policji nie maja żadnych umów miedzynarodowych żeby to z Ciebie ściągnąć (mówię o takim konkretnie mandacie jak pokazałeś na zdjęciu ) . Ogólnie to dostałem od nich 3 mandaty jakieś 4 lata temu , dwa już napisali ze dają se spokój a z jednym jeszcze trują dupe

matjas 05.11.2022 09:17

niestety potwierdzam info o ściągalności. tym bardziej, że chcieli mnie ściągnąć przez Getin na który był zarejestrowany motocykl. GDYBY ściągneli choćby złotówkę z banku NA PEWNO bym o tym wiedział. olać.

miałem również wątpliwą przyjemność dostać fleszem po oczach w tunelu w równie co IT gościnnej Szwajcarii 130/100 czyli TEORETYCZNIE kwalifikowałem się na miejscu na areszt.
dojechałem do Francji z duszą na ramieniu i NIE wracałem przez Szwajcarię bo oni mają system automatycznej rejestracji /jak wszyscy - we wrocku od 1998r!/ wjeżdżających i wyjeżdżających więc mógłbym nie wyjechać już. Do domu również nic nigdy nie przyszło. Mam już wymienione auto więc czuję się upoważniony do kolejnej próby eksploracji tego kraju :D

muszel72 06.11.2022 09:35

Yanosik za granicą bardzo wsysa internet?
Wyłączam roaming i zasuwam po Sygicu offline.

luk2asz 06.11.2022 16:17

Cytat:

Napisał muszel72 (Post 797192)
Yanosik za granicą bardzo wsysa internet?
Wyłączam roaming i zasuwam po Sygicu offline.

Nie zastanawiałem się nad tym bo mam 10gb w UE i nie brakło mi na wyjazdach 2 tygodniowych, a korzystam dużo z internetu w ogóle.

consigliero 06.11.2022 19:01

Mnie 10 GB się skończyło i musiałem transmisję danych wyłączyć. Może powodem było że słuchaliśmy RNŚ i dopiero jak na czwarty dzień dostałem ostrzeżenie że wykorzystano 80% to musiałem wejść w tryb oszczędny, radia nie słuchaliśmy ale i tak szybko na wyszedł internet. Został tylko ten w telefonie żony i jakoś dociągnęliśmy do nowej tury. Na motocyklu nie potrzeba tylu danych.

mdxmd 07.11.2022 15:43

córka zdawała egzamin na kategorię A1 i na odcinku, gdzie wymagana była min prędkość 30km/h miała 29km/h no i nie zdała także proszę tutaj nie narzekać na 2,3, czy 5km/h :)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:04.