![]() |
Wróciłem wczoraj z urlopu, nie było mnie 2 tyg na forum, wchodzę... i dotąd mam ściśnięty żołądek. Tak ogromnie mi przykro...
Przyłączam się do kondolencji, niech Bóg ma w opiece rodzinę Iziego. |
Dopiero dzisaj od jakiegoś czasu mogłem zagościć na forum i ... Trzymaj się Izi i daj natchnienie wszystkim którzy próbują żyć tak jak TY i tym którzy chcieliby ta żyć, ale brak im odwagi.
|
Łączę się w żalu i modlitwie za duszę ś.p. Iziego ...
|
Wróciłem po miesiącu ,też ze wschodu choć troche bliżej .
Smutna wiadomość na powitanie , łączę się w bólu , trzymajcie się . |
Ta straszna wiadomość dotarla do mnie w trakcie urlopu, z dużym opóźnieniem. Trudno zebrać myśli, jechałem tą drogą, dziś jej surowość odbieram inaczej... Składam najszczersze wyrazy współczucia Najbliższym i Przyjaciołom. Trzymaj się Izi, wierzę że jeszcze polatamy...
M |
Wielki szaczunek, wielkie marzenie by przeżyć to co Izi by podróżować tam gdzie on.
rozumiem ze IZI to od Easy Raidera BYC WOLNYM !!! |
Bardzo przykro i żal Kolegi, ale tak to jest w życiu .... i nie wiadomo kiedy i gdzie zakończy się nasza przygoda ... ŻEGNAJ BRACHU
Popieram wsparcie finansowe dla IZIEGO !!!!!! CiziaZ |
2 Załącznik(ów)
Izi!
Szerokosci na wysokosci! To pechowe miejsce na razie napis zrobiny na poczekaniu... z bledem daty |
Po długiej nieobecności dopiero dziś dowiedziałem się o tym strasznym wypadku. Łączę się w bólu z Wami wszystkimi, z rodziną Iziego, Olą, Samborem, którzy swą dalszą podróż musieli i muszą kontynuować już bez Niego.
|
To miedzy innymi Jego osoba przyczyniła się do tego, że wylazłem z puszki postanawiając inaczej żyć, tak, żyć. Przez pryzmat Iziego osobowości zupełnie inaczej spojrzałem na siebie i świat, a tu taka tragedia:/ Jedyne co przychodzi przedzierając się przez wodospad goryczy i łez to: za to co nam zrobiłeś, przy najbliższej okazji, masz w ryj! Szerokości Wielki człowieku...
|
Wyglada ze miejsce śmierci Iziego staje sie hm... punktem obowiazkowym na trasie.
Dostalem wlasnie maila od Andrzeja Śmiałka, który jutro chyba wjeżdża do Chin: "Zostawilem kartke w miejscu gdzie zginal Izi. Rowerzysci (Robert z Ania) zostawili szprychy. Spotkalem ich w Langarze, potem jeszcze w kargush i w Bulunkul." |
Gdybym miał tam kiedyś być, byłbym w stanie nadłożyć i 100-200 kilometrów, aby zapielgrzymkować do tego miejsca....
|
1 Załącznik(ów)
Alex w imieniu FAT Deutschland przyslal mi informacje, której adresatem jest rodzina Iziego, ale myslę że nie będzie miał nic przeciwko temu jeśli zamieszczę je również tutaj:
Liebe Freunde in Polen, mit grosser Bestürzung hatten wir den Tod von Robert zur Kenntnis nehmen müssen. Als Zeichen der Solidarität und zur Linderung der Folgen für seine Hinterbliebenen, überweisen wir, die trauernden Freunde der Africa Twin Deutschland, den Erlös unserer "Spendenaktion für Robert" in Höhe von 1500.- EUR auf das polnische Spendenkonto. Im Namen der Freunde der Africa Twin Deutschland Alexander Schäfer 1. Vorsitzender Natomiast Kenyon, również z niemieckiego forum przygotował poster dedykowany Iziemu. |
Cytat:
z ogromnym przerażeniem musieliśmy przyjąć do wiadomości śmierć Roberta. Jako znak solidarnosci i dla przyniesienia ulgi, tym ktorych pozostawił, przekazujemy my - zasmuceni Przyjaciele Africa Twin Deutschland - wynik naszej "Akcji zbiórkowej dla Roberta" w wysokości 1.500,- EUR na polskie konto zbiórkowe. w imieniu Przyjaciół Africa Twin Deutschland Alexander Schäfer |
N36 40.635 e71 44.379
|
fota
Witam wszystkich
jeżeli to kogoś interesuje to tutaj: http://www.ku-sloncu.org/jedwabnyszl...9/IMG_0040.jpg jest fota z miejsca wypadku zrobiona jakieś 4 tygodnie temu pozdrawiam |
Dzięki Robb. Najpierw znosiliśmy tu gości na GS, KTM, i XTZ. Poźniej przyszli Elwood i Kajman na 4x4, a teraz jeszcze rowerzyści...
Teraz jak wszyscy wiecie jak wygląda otoczenie możemy się zastanowić jak to miejsce upamiętnić. Powinno być trochę z polska symboliką, na pewno motocyklową, ale też zrozumiałą dla każdego kto tamtędy przejeżdża. Nieważne czy będzie to Anglik czy Tadżyk... |
Moim zdaniem najlepszy byłby pomnik w stylu : http://farm2.static.flickr.com/1125/...13d322ba_o.jpg
Może nie tak okazały ale coś w tym stylu. A jeśli nie pomnik to przynajmniej solidna tablica. Tylko nie bardzo wiem jak tamtejsze władze na to zareagują. |
a proszę bardzo ... flaga jest od ludzi z polskich jeepów (firma z Krakowa), jakieś drobiazgi od nas, Andrzej Ś też coś zostawił.
Smutne to miejsce. Jakoś dziwnie tam było być. Sam wiesz najlepiej. Pozdrawiamy z Kaszgaru |
Prezes i Przemek z Variant Adventure, obaj znali Iziego... Byliśmy z nimi razem w Pamirze w 2008.
|
Chciałam Wszystkich powiadomić, że kwestia wypłaty odszkodowania za przewiezienie Iziego do Polski została zamknięta. Ubezpieczalnia w całości pokryła koszty transportu.
Co do sposobu i formy przekazania rodzinie Iziego ofiarowanych przez Was pieniędzy, odezwę/odezwiemy się niebawem. Pozdrawiam |
No brawo ! Dziekuje wszystkim w to zaangazowanym!
|
Olka, szacuna za załatwienie spraw ubezpieczenia. Wiekszość z nas powoli zapomina, Ty cały ten czas walczyłaś...
|
Z ust mi to Andrzeju wyjąłeś..
Ola - wielki szacun :bow: |
Podziękowania
Bardzo dziękujemy za udział w zbiórce pieniędzy po wypadku Iziego. W sumie uzbierało się ponad 50 tysięcy złotych.
W związku z tym, że towarzystwo ubezpieczeniowe pokryło koszty transportu ciała, zebrane pieniądze zostały w całości przekazane najbliższym Iziego: częściowo w gotówce, a częściowo poprzez utworzenie polisy ubezpieczeniowej dla Rafała, syna Iziego. Dziękując za ofiarność, mamy nadzieję, że takie akcje nie będą już nigdy potrzebne. GTW |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 23:03. |