![]() |
Wysłałem priva
|
Widzimy więcej â akcja wymiany szyb
Temat jest prosty. Wszystko się starzeje i zużywa. Szyba w motocyklu i w deflektorze rysuje się a gorsza widoczność to mniejsze bezpieczeństwo. Dlatego też rusza akcja wymiany szyb w deflektorach. Od dzisiaj przez dwa tygodnie zbieram zamówienia na same szyby do deflektorów. Można się tutaj zapisywać, można bezpośrednio na e-maila euro.agencja@wp.pl dane: do wysyłki - 1. imię i nazwisko, adres, rozmiar szyby. do faktur firmowych - dodatkowo NIP, pełna nazwa firmy Cena szyby to 30zł + 6zł (przesyłka) niezależnie od wielkości i kształtu, ale tylko w zakresie wzorów do tej pory sprzedawanych. Jeśli komuś będzie potrzebne indywidualne zamówienie to indywidualnie rozmawiamy. Pełny wybór znajdziecie tutaj: https://plus.google.com/photos/10597...K-D3-HNqdK42wE |
coś nie robi picasa, sprawdź to
|
usuwam
|
Tak, tak Waldku. Ja się piszę na 2 szybki. :) Dam znać na dniach, jakoś się nie mogę zebrać, żeby to pomierzyć... :Sarcastic:
|
Jeśli nie do końca wiesz którą szybę wybrać, to korzystaj z szablonów https://plus.google.com/photos/10597...K-D3-HNqdK42wE
Podany wymiar to prostokąt, w który wpisany jest kształt szyby. Jak mnie pamięć nie myli to do 0,5kg nie zmienia się koszt przesyłki, także dwie szyby na pewno będą cenie w jednej przesyłki. |
Chodzi o to, że chcę zmierzyć starą szybę, bo zawsze zapominam czy mam 240 czy 260... :dizzy: I będę brał jedną wysoką i jedną niską, dla testów. ;)
PS. szablon coś nie działa...błąd 404 |
poprawiłem wszystkie linki i powinno być już bez błędów https://plus.google.com/photos/10597...K-D3-HNqdK42wE
|
Poproszę szybkę D-300x160. Dzięgi w drodze. Pzdr.
|
A ja poproszę D235x120 + D247x165.
Reszta na mejla. |
Dzięki wielki, szybki dotarły i to szybko (wczoraj koło południa były :Thumbs_Up:). Zamontowałem mniejszą i jestem happy (fajnie pasuje do oryginalnej szyby czwórki), wreszcie nie mam tego połamańca przed oczami. :)
Widzę też pewne zmiany w rozstawie i wysokości otworów mocujących. ;) |
Moja szybka doszła w pn. szybko i fachowo zapakowana. Bardzo ciekawe tworzywo. Dzięki Waldku
|
na zdrowie :)
|
witam
zamawiam jeden do transalpa pieniądze przelane - szczegóły w tytule przelewu |
wd60 - robisz deflektory do xt660z?
|
Tak, pisz bezpośrednio do mnie lub dzwoń.
220x195, 220x170, 188x160 |
Czołem!
Kasa już poszła. Proszę o pilną wysyłkę lub kontakt :bow: 606856997 Dziki |
Niestety od 3 dni siedze w Kazbegi, jutro Mesti a docelowo granica Iranska. Musisz zaczekac. Sory
|
Waham się między wysokością 140 a 160? jestem dość wysoki- 190cm a na trampie mam turystyczną szybę. Czy przy ewentualnie dłuższej- 160mm szybie deflektora mogą być jakieś niekorzystne wiry, cuda na kiju, gusła etc? Czy zawsze in plus bo wyższy?
No i najważniejsze kiedy będzie można składać zamówienia? |
Jestem już dostępny, deflektor ma regulacje pochylenia a zbyt wysoka szyba może przy dużych prędkościach falować. Zrobiłem za ostatnich 25 dni 8,5tys. z deflektorem 262x160mm bez jakichkolwiek problemów.
|
Pieniądze wyszły
|
deflektor doszedł jak błyskawica, montaż banalny, wykonanie tip top, pojemnik dałem mamie, ucieszyła się :)
dodam tylko, że zamówiłem 262x160mm do Afry, mam 175 cm wzrostu, wydaje mi się, że ciut wyższy deflektor byłby idealny, póki co kombinuje z ustawieniem by było jak najciszej, w każdym razie polecam ! |
Ekspresowa przesyłka, towar pierwsza klasa.
Waldek dzięki za profesjonalizm jaki nam serwujesz :) |
Ja również dostałem to o co prosiłem, a nawet więcej niż oczekiwałem.
Co do deflektora: muszę się teraz przyzwyczaić, że słyszę bardziej silnik, jak szum wiatru :-) Duży plus zwłaszcza za: robactwo rozbija się na deflektorze, nie na szybce kasku .Podczas jazdy w deszczu podobnie - błoto i syf z kół pojazdów przede mną jest zatrzymywane przez deflektor (na kasku tylko czyste krople deszczu prosto z nieba). Jeszcze raz wielkie dzięki!!! |
Panowie, proszę o podpowiedź, jaki deflektor się najlepiej sprawdza w rd 04 z oryginalną szybką, przy wzroście kierownika 186 centów? Tak z praktyki.
|
WD60 poszedł priv!
|
Cześć Wd60
Czy można jeszcze zakupić deflektor ? Ja mam ale mój brat kupił Trampka i przydałby mu się takowy. Daj znać proszę a ja prześlę do Brata info z pierwszego posta - niech się zorientuje w temacie. Pozdrawiam serdecznie, Szymek |
Cytat:
|
Cytat:
Pozdrawiam serdecznie !! |
W podróży deflektor miałem w worku z ciuchami . Nie jest porysowany ( tzn. nie ma głębokich rys ) , ale zrobił się matowy . Czy jest jakaś pasta , która przywróci deflektor do poprzedniego stanu ??
|
Są pasty do plastików np szyb reflektorów , powinno pomóc ale trzeba mechanicznie polerką.
|
Sebol, tylko po co chcesz czyścić i polerować. Skoro można wymienić całą szybę na nową. Miałem z tym zaczekać do grudnia...
Rusza akcja "WIDZIMY WIĘCEJ", czyli kolejna edycja wymiany szyb na nowe. Od dzisiaj przez 20 dni (do16 listopada) przyjmuję zamówienia na same szyby. Cena zestawu do wymiany dla forowiczów łącznie z przesyłką to 30zł. Dla tych, którzy nie mają deflektora a chcą samą szybę nie ma promocji a cena będzie uzgadniana indywidualnie. Zainteresowanych proszę o e-maile: -w tytule: "Szyba FAT" -dane do wysyłki (jeśli deflektor kupowany był na inną osobę to przynajmniej imię i nazwisko kupującego) - wymiar zamawianej szyby, znajdziecie go fakturze Oczywiście w przypadku indywidualnych potrzeb wszytko na e-maila. euro.agencja@wp.pl |
Szablony znajdziecie tutaj: https://plus.google.com/photos/10597...K-D3-HNqdK42wE
|
Hmmm , a nie było kiedyś innego mocowania deflektora do szyby motocykla ?? Ja mam inne niż na fotka na pierwszej stronie. Mam czarne ( chyba metalowe ) .
|
Deflektor z grubą poliwęglanową szybą i metalowi uchwytami nie jest ode mnie:(, i nie jestem w stanie Ci pomóc. Musisz zwrócić się do tamtego producenta o pomoc.
|
Planuje zakup, jednak zastanawiam się, który rozmiar będzie pasował. Zdaje się na Wasze doświadczenie. Jaki rozmiar polecacie?:
-szyba oryginalna - 176 cm :) Z góry dzięki. |
1 Załącznik(ów)
Z deflektora korzystam już od ponad roku a założony go miałem na kilku motocyklach.
Pod uwagę trzeba wsiąść nie tylko wzrost ale także czy nie masz obniżonego bądź podwyższonego zawieszenia albo przerobionej kanapy. NAJLEPIEJ skorzystać z gotowych wymiarów na stronce od WD60 wyciąć szablon z kartonu i spasować. W załączeniu dodaje foto = rezultat doboru wymiaru szyby. Po mieście spokojnie można latać z otwarta szczeka :) |
Zakładał ktoś może dodatkowy deflektor na szybę Varioscreen ( tą dzieloną pół na pól z deflektorem przesuwanym na szynach) ? Zastanawiam sie jak by to mogło razem działać i czy jest sens dokładać deflektor do szyby która już ma jeden ;)
Było na forum że szyba ma dość spory kąt nachylenia i nie chroni dobrze powyżej 110+ wysokiego kierownika. I to jest prawda ( mam 188cm i wieje dość mocno) Może ma ktoś doświadczenie z taka kombinacją? |
2 Załącznik(ów)
Nie wstawiaj deflektora do podwójnej regulowanej szyby tylko wymień samą górną część.
Na fotkach masz przykład takiej nakładki. |
1 Załącznik(ów)
Szach, ja mam tak i sobie chwalę. 184 wzrostu, szyba w dolnym położeniu. Przy twoich 188 jak rozsuniesz szybę powinno być miodzio.
Wd 60, tobie chodzi chyba o vario-touring. |
Tak, dokładnie.
|
Szybka dotarła błyskawicznie . Dziękuję za realizację i cierpliwość przy projekcie nowej szybki :bow:
Pasuje doskonale . Testy niebawem . Pogoda już zapewniona , tylko muszek do testu już coraz mniej ... :D Zdrowia Mutt |
Cytat:
DwaMariany - podrzucisz jaki wykorzystałeś deflektor ( symbol wykrojnika/szablonu?) |
240x140mm
|
Cytat:
|
OKAZJA!!!
W ramach noworocznej promocji od dzisiaj do 12. stycznia 2014 r. cena wszystkich deflektory spada o 10%. Rusza też akcja promocyjna "WIDZIMY WIĘCEJ", czyli kolejna edycja wymiany szyb na nowe. Od dzisiaj do 5. stycznia przyjmuję zamówienia na same szyby. Cena zestawu nie ulega zmianie, do wymiany dla forowiczów łącznie z przesyłką to tylko 30zł. https://picasaweb.google.com/1059743...K-D3-HNqdK42wE Oczywiście w przypadku indywidualnych potrzeb wszytko na e-maila. euro.agencja@wp.pl |
No to i na mnie przyszła kolej. Zamawiam komplet.
|
Właśnie odebrałem przesyłkę. Wszystko bardzo porządnie wykonane i zabezpieczone. Czas na montaż.
Dziękuję i pozdrawiam! |
Fajne deflektory, jaki rozmiar polecasz do bmw f650?
Dużo ich sprzedajesz bo patrząc na forum to średnie zainteresowanie chyba jest? Wiem że za te pieniądze to wybrzydać nie wolno ale chce kupić dobry towar. Długo trzeba czekać na zamówienie czy masz już je przygotowane? |
1 Załącznik(ów)
W odpowiedzi na kolejne zdania:
1. Czy taka szyba jak na zdjęciu obok? 2. Skoro jest 72 tys. wyświetleń tego wątku, to chyba kogoś to interesuje. 3. Jak przeczytasz pierwszy post to znajdziesz odpowiedź co oferuję, w jakiej jakości i jak to działa. Jest tam też opis, jak dopasować wielkość szyby deflektora. 4. Dostawa na drugi dzień. A tak w ogóle to chyba moderatorzy pogonią Cię do "Powitalni" |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:55. |