![]() |
3 Załącznik(ów)
Zeby elektronika nie padła i żeby nie trza podnosić, to mam se na stare lata kupić połączenie trajki z Nikenem? :D
|
Cytat:
|
Cytat:
Zasadniczo bym się tym nie martwił jak to będzie w okresie gwarancji. Nie wiem co będzie bardziej narażone na uszkodzenie sterowanie czy element sterowany. Mnie w akcesoryjnym padło sterowanie i wtedy nie ma możliwości regulacji. Co do wsiadania to stosuję dwie metody, pierwsza to zmuszam się do podniesienia nogi z wykroku na wprost, często zarysowuję siedzenie. Druga metoda zdecydowanie łatwiejsza, motocykl jest na bocznej stopce stajemy na podnóżku lewą nogą i wsiadamy jak na konia. Rozumiem że w Hondzie nie powinniśmy tego próbować na prawym podnóżku 😎 Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
Cytat:
Myślałem, że to tylko ja tak lamersko wsiadam na konia....tzn na motocykl.:) A tak na marginesie, to na konia wsiada się od lewej strony a jak wiadomo, lewe strzemie, znaczy podóżek, raczej się nie łamie... |
Takie emocje w głosie, że chyba faktycznie nowa ATAS musi być dobra 😀
https://youtu.be/BKxwoJNB4MU Swoją drogą pan też umie jeździć! D Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
Nawiasem mówiąc marketing robi robotę i coraz bardziej mi się podoba ten nowy Adventure Sports na pełnym wypasie :drif: :D Mimo tego, że wciąż czekam na małą Afrykę. |
Też czekam na małą, nową Afrykę, ale patrząc na politykę firmy, to może być to "ubogi" brat większej, okrojony z wielu rzeczy i wtedy okaże się że nasze Afry 2016-2019 będą i tak lepszym, bardzie wszechstronnym rozwiązaniem.
|
Cytat:
Z tego co wiem to Słowacy, Czesi i Polacy nie produkują dużych motocykli adventure i może podeszli do tych testów bardziej wyluzowani.;) |
Cytat:
No i na temat offa też się za bardzo nie wypowiadał, bo w de off nie istnieje! :vis: |
Jest szansa, że ceny i popyt na cycatego mogą spaść...
|
Cytat:
|
3 Załącznik(ów)
2020 pierwszy motocykl od lat który na serio mnie zainteresował. Guzzi przez chwilę był w kręgu mojego zainteresowania, ale jazda próbna nie zachwyciła. Żaden GS po naszym nie spowodował szybszego bicia serca a 2020 tak. Pewnie to marketing, ale fajnie poczuć się znów młodszym, choć z drugiej strony staruszek też nieźle daje. Zasadniczo w kręgu moich zainteresowań są dwa pojazdy x-ADV oraz 2020 tylko w wersji Adventure Sport z DCT , chciałbym ES ale trochę się boję po swoich doświadczeniach, z drugiej strony dlaczego nie, ile jeszcze pożyję, mam sobie tego odmówić? Tak naprawdę to trzy motocykle, bo pozostaje jeszcze GS ale jak wcześniej napisałem Nasz GS jest najlepszy i najładniejszy i żądny nowszy model tego raczej nie zmieni, chyba że jakaś super promocja. Tylko co mam począć z obecnym motocyklem który jest dalej zajebisty.
|
Cytat:
|
Zepsuło się
|
Cytat:
-urywajce się lagi -rozpadajce się rozrządy -rozpadające się skrzynie Sorrki, ale nie tylko lampki i siedzenie,bo rama, wahacz, silnik. Honda poprawia to co bylo niedopracowane albo słabe, niemcownia do błędów sie nie przyznaje |
- urywająca się główka ramy (było gdzieś na forum)
|
Ścigacz w końcu też się wypowiedział.
https://youtu.be/zTRL-G-7J7w D Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
Kolega zachwyca się zakretami i elektronika, która pomaga, ale w ogóle się w tych zakrętach nie kładzie. Czy tylko mi się tak wydaje?
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
https://youtu.be/--jLtu_-P9g D Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
W 2:16 jest też czerwona na dętkowych.
|
osobiście odnoszę wrażenie, że spaprano bardzo fajny i uniwersalny motocykl dlaczego?
1. wersja zwykła - ma "nie ciekawe" kolory obie z czerwoną ramą.. ok to kwestia gustu ale mi się nie podoba brakuje takze kolorystyki hrc - szyba a raczej jej brak - nadal dętkowe opony - brak bagażnika i uchwytów do kufrów - siedzenie pasażera jakieś udawane a to wszystko było w poprzedniej CRF w standardzie w zamian dostajemy iphonowy tablet, nie mam "ipona" i nie zamierzam mieć więc rozumiem iż jestem skazany na zwykłą nawigację... 2. wersja ADV - ma wszystko co wcześniej miała zwykła CRF1000L w standardzie a teraz trzeba za to dopłacić pomijam większy zbiornik Kupując zwykła trzeba na start do niej dokładać aby nadawała się w trasę do turystyki więc w 60.000PLN nie ma szans się zmieścić sorki ale to wałek lekki...i co z zadupkiem mam dkupić nowe plastiki oraz cały stelaż kufra centralnego ?? kogoś pogięło chyba.. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Znaczy zawsze może się zdarzyć źle złożony model, czy Honda, czy BMW
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
59000 Motocykl
950zł wysoka szyba 7000 plastikowymi kuframi bocznymi + centralny 1450zł stelaż do zadupka i kufrów 700zł plastiki boczne 1500zł grzane manetki 1300zł gmole 400zł śrubki, podkładki robocizna --------------- = 72 800zł |
1 Załącznik(ów)
Motocykl 80800 plus dodatki, razem 90000 gotowy na przygodę
|
Dzizas...
|
Nie wiem skąd kolega consigliero bierze ceny?! Może z klubu z Pragi? :D
https://www.honda.pl/motorcycles/ran...and-price.html PS Aaa.. już kapisko. To jest cena full wypas ES z DCT. :bow: Ja celuję w podstawową wersję, co najwyżej ES jeśli będzie przysiadywać na postoju. A jak nie, to nie. |
No i z kuframi. Kufry kosztują.
|
Kufry dobiorę z trzeciej ręki. Zostanie kasy na nowe kaski i rękawice.
|
To miałem na myśli... Fabryczne kuferki i tankbagi windują tę cenę, a czy są jej warte, to dyskusyjna sprawa.
|
Raz kupiłem podstawową wersję motocykla, był to GS 1200 2005 i po sezonie zacząłem kombinować aby dać zawieszenie z ADV, szprychowe koła, większy zbiornik i gdy to wszystko podsumowałem to oddałem go w rozliczeniu za nowego ADV z kuframi. Hołduję raczej zasadzie, jak spadać to z wysokiego konia, dlatego aby głupie myśli po sezonie nie plątały się po głowie, jak brać to najwyższą możliwą opcję. Rękawiczki i ubranie mogę mieć stare.
Mam nawet pomysł na pierwszą wycieczkę, Portugalia, powolne smakowanie krajobrazu, zapachu oceanu i jedzenia. Beata może dolecieć na miejsce samolotem, tylko warunek jest jeden, minimum miesiąc czasu, wtedy mogę nawet napisać subiektywną ocenę tego motocykla |
Zapolemizował, znaczy nie jest ze mną tak źle... :D
Jeśli moje zarobki wzrosną o 1kzł i infalcja ich nie zeżre, to biere full wypas. :at: |
Mnie interesuje zwykła CRF która obecnie została "skundlona" a było tak pięknie..
myślę, że dealerzy będą musieli dodać ten bagażnik oraz wyższą szybę inaczej nie wróżę sukcesów sprzedaży w tej cenie, zwłaszcza, że konkurencja oferuje więcej. Przyjęty kierunek przez HONDĘ czyli sztuczne uterenowianie zwykłej CRF jest pomyłką zakładam, że 90% osób kupuje ten motocykl do turystyki jak bardzo uniwersalny sprzęt. Wersja Adventure sport jest już duża i nie poręczna a zwykła praktycznie nic nie oferuje w standardzie: brak szyby brak bagażnika brak osłon dłoni (od warunków atm.) brak bezdętkowych felg czy ktoś dysponuje fiszkami nowej CRF |
Tempomat i osłony dłoni są, mi się podoba koncepcja zwykłej, jako golasa, założyć rogala i dzida.
Fajnie że owiewka jest dzielona z czaszą więc w razie gleby nie wymieniasz dużego elementu tylko sam boczek, węższa czasza też będzie mniej podatna na uszkodzenia. |
Honda CRF1100 - 2020??
Osłony dłoni może i są, czasem mogą służyć jako łamacze nadgarstków, tylko te z AT bynajmniej nie chronią przed warunkami atmosferycznymi, proszę porównać zdjęcia AT i AS .
Zastanawiający jest brak cen przy zestawach dla AT, jakby z góry zakładali że dodatki będą brane raczej dla AS https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d310215baf.png Czy rzeczywiście jest istotna różnica wymiarach między wersją AT i AS? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
Bo zwykłą jest dla zwykłych ludzi, a atas jest dla byłych gieesiarzy;) którzy, nie chcą podstawowej wersji i są przyzwyczajeni do tego, że potrzebują dodatków żeby na moto jeżdzić.
|
Honda CRF1100 - 2020??
Fakt że głupio bym się czuł bez szyby, co do dodatków to nawet rogala warto przypiąć do bagażnika, mogę zrezygnować z hondowskiej wersji ESY , ale z opon bezdętkowych nie. Podobnie jak nie zrezygnowałbym z gmoli i osłony pod silnikiem dla mnie jako gieesiarza to musi być. Kwestią do rozważenia jest centralka, ale jak mam smarować łańcuch to byłoby fajnie to mieć. Do dzisiaj z dodatków mam tylko ABS i słabe światła, może te z hondy są lepsze.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
Cytat:
|
Cytat:
czy są dostępne dokładne dane dotyczące silnika np. stopień sprężania, odchudzili 2 kg pytanie czy też nie kosztem np. wału korbowego wtedy owszem fajniej będzie się wkręcać ale z elastycznością będzie gorzej. |
Od 20 listopada do oglądania w czterech salonach w PL. W Lublinie będą dwie sztuki, NAT i ATAS
|
Cytat:
|
w Profi w Łodzi powiedzieli, że będzie nowa Afryka do oglądania w listopadzie i ma być jeszcze w tym roku demówka do jazdy- zaznaczyli, że oczywiście jak pogoda pozwoli,
pojadę swoją NAT 2016 żeby mieć szybkie porównanie... ciekawe czy będzie efekt woow. |
Wszystkie salony w PL będą jeszcze w listopadzie miały CRF1100L i powinny mieć (zgodnie z wytycznymi Honda Europe) motocykl testowy.
|
No to końcem listopada se ją spróbuję obejrzeć w Krakowie. Mam nadzieję, że w końcu się dowiem czy przysiada na postoju...
|
1 Załącznik(ów)
Myślę, że warto popatrzeć tutaj i sobie o NAT 2020 poczytać
http://africatwin.com.pl/showthread....ripedia&page=4 |
Cytat:
Zawór EXUP jest w tłumiku więc będzie problem z akcesoryjnymi tłumikami. Wygląda na to iż mamy już 2 szerokopasmowe sondy lambda. |
Cytat:
|
Cytat:
Dwie sprawy. 1. Nadal nie wiem czy przysiada na postoju 2. Dla dziadków takich jak ja po pięćdziesiątce motocykl niezalecany... :D PS Karol, skąd to wiesz? |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:48. |