![]() |
1 Załącznik(ów)
deklarowany zasieg przy stalej predkosci 80km/h = 84km. ładowanie 'z gniazdka' w USA/Kanadzie 1h30m albo 5h15m w zaleznosci od konfiguracji sieci w budynku, masa 187 kg, cena bez podatkow 66 tys pln. gamechanger. u polskiego dilera kosztuje 75 tys pln i waży 81kg...
https://atvdealers.pl/shop/evmotory/can-am-origin-2025/ |
Do "dziurawego" miasta lub dojazdu "bokami" do pracy styknie.
Dzieciakom bębenków nie uszkodzisz, babci torebka nie wypadnie i nie śmierdzi. Pojazdy nie są dla "naszego" pokolenia. To dla pokolenia dzieciaków, które hulajnogami czy rowerami elektrycznymi popyla po mieście. |
Cytat:
|
To ciągłe rozwiercanie silników spalinowych w kolejnych modelach motocykli to także downsizing.
No i yamaha z 400 zrobiła 300 w xmaxie. |
Cytat:
|
crf 1000 vs 1100.
Podniesiono pojemność silnika. Moc prawie taka sama. To dla mnie "ukryty downsizing". Gdyby zostawili litra i przystosowali do normy euro 5 musieliby zmniejszyć moc. Chyba, że się mylę. Gdzieś widziałem materiał o elektrycznym moto z usa, które na torze biło na łeb spalinówki. ALE dostał bana. |
a co to ma do oderwanych od rzeczywistosci elektrycznych can-am bo chyba o tym pisalismy jeszcze przed chwila? mnie tez wkurza, ze makaron teraz jest 400g a nie 500g :D wystarczyloby nie wprowadzac normy euro5. potrzebna nam jest jak psu piąta noga.
|
Cytat:
|
Jesz makaron? Po co? :rolleyes:
Zbędne węgle;)przy nadwadze. Przerzuć się na nabiał i tłuszcze. Mi pomogło bardzo. Jeżdżąc codziennie po miastach DE czuję różnicę w jakości powietrza moim nadrażliwym węchem. Na autostradzie wyczuję na kilometr każde auto z literką H na końcu rejestracji. Wjeżdżając do Polski jest tragedia. A gość tnący katalizator dla 3 koni mechanicznych powinien mieć swoje miejsce w piekle. |
to może na lotnisku w kolumbii warto się zatrudnic? :) a katalizatorow od 20 lat sie juz nie wycina.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 21:39. |