![]() |
Ja w przyszłym roku chciałbym się wybrać na Kaukaz od strony rosyjskiej i z tego co się orientuje to nie byłoby problemu z wjazdem do Gruzji w drugą strone.
Spotkałem Litwinów w Gruzji którzy przyjechali przez Rosję. Potrzebna byłaby tylko rosyjska wiza dwukrotna żeby wracać też przez Rosję. Na chwilę obecną to jedyne sprawdzone przejście w okolicach Kazbegi. Abhazję i Osetię ciągle odradzają ale ciekaw jestem czy się ktoś z forum tam zapuszczał. Z tego co się orientuje to nie ma tam odpraw gruzińskich więc nawet jeśli Rosjanie by przepuścili to Gruzini traktuja to jako nielegalne przekroczenie granicy i można mieć potem problemy. Ja natomiast kombinyje żeby objechac rosyjska część Kaukazu wysokiego potem wjechać z Rosji do Gruzji przez Kazbegi i wrócić do Rosji rzez Azerbejdżan. |
Cytat:
|
Co fakt to fakt, wrażenia niezapomniane.
Wyobrażam sobie że podobny klimat jest w Abhazji i Osetii, tam jest podobna sytuacja polityczna... |
Cudnie... czuję się zainspirowany :)
|
Szkoda, że ominąłem ten zakątek Gruzji:
|
No bajka panie.
Tyle tam do zobaczenia, że z dwa miesiące może być mało. |
A hoj!
Jak zwykle trochę mnie się zeszło ale się udało coś stworzyć na pamiątkę. Po prawie dwóch latach się jakoś zmobilizowałem i dokończyłem małe filmowe streszczenie miesięcznego objazdu w 2011 Morza Czarnego. Chciałem przy okazji pozdrowić wszystkich, których spotkałem na swej drodze, a byli na niej nawet bywalcy tego forum. Przede wszystkim chcę podziękować Olkowi za towarzyszenie mi czasami w tej podróży, dzielenie trudów oraz momentów zabawy - Olek bez Was ta podróż by nie była taka sama, jestem przekonany, że na pewno uboższa! To jest moja wersja tej opowieści, Olek stworzył swoją, ukazującą inne spojrzenie i aspekty tej podróży. Mam nadzieję, że i tą wersję będzie Wam dane poznać. A zatem miłego oglądania: Wersja Full HD 1080P na Vimeo: |
Złomiasty, Ty to jednak waryjot jesteś. :Thumbs_Up: :blues:
Najlepsze były wstawki konsumpcyjne i figury w krajobraz. :D |
Spoko filmik, fajnie zmontowany.
|
Miło pooglądać i zobaczyć ... ciekawe miejsca, ludzi i wywrotki :-)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:09. |