Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Trochę dalej (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=76)
-   -   Dookoła Morza Czarnego by Złom [Wrzesień 2011] (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=10343)

gancek 24.10.2011 21:31

Ja w przyszłym roku chciałbym się wybrać na Kaukaz od strony rosyjskiej i z tego co się orientuje to nie byłoby problemu z wjazdem do Gruzji w drugą strone.
Spotkałem Litwinów w Gruzji którzy przyjechali przez Rosję.
Potrzebna byłaby tylko rosyjska wiza dwukrotna żeby wracać też przez Rosję.
Na chwilę obecną to jedyne sprawdzone przejście w okolicach Kazbegi.
Abhazję i Osetię ciągle odradzają ale ciekaw jestem czy się ktoś z forum tam zapuszczał.
Z tego co się orientuje to nie ma tam odpraw gruzińskich więc nawet jeśli Rosjanie by przepuścili to Gruzini traktuja to jako nielegalne przekroczenie granicy i można mieć potem problemy.
Ja natomiast kombinyje żeby objechac rosyjska część Kaukazu wysokiego potem wjechać z Rosji do Gruzji przez Kazbegi i wrócić do Rosji rzez Azerbejdżan.

Elwood 27.10.2011 23:03

Cytat:

Napisał gancek (Post 199916)
Ja nie czytałem i nawet nie wiedziałem, że takie coś istnieje - to był nasz błąd.
Ja nie planowałem nawet powrotu przez Mołdawie ale współtowarzysz się upierał, że skoro juz tu jesteśmy to czemu nie zajechać, a że z Odessy droga do Kiszyniowa najkrótsza wedłóg mapy przez Tiraspol to się władowaliśmy w ten bałagan.
Nauczka na przyszłość ;)

Gdybyś wiedział, pewnie byś nie pojechał. A tak kawałek ładnej przygody za Tobą.

gancek 28.10.2011 14:19

Co fakt to fakt, wrażenia niezapomniane.
Wyobrażam sobie że podobny klimat jest w Abhazji i Osetii, tam jest podobna sytuacja polityczna...

Sub 05.02.2012 22:47

Cudnie... czuję się zainspirowany :)

Złom 21.02.2012 19:06

Szkoda, że ominąłem ten zakątek Gruzji:

Rychu72 22.02.2012 14:14

No bajka panie.
Tyle tam do zobaczenia, że z dwa miesiące może być mało.

Złom 15.04.2013 11:39

A hoj!

Jak zwykle trochę mnie się zeszło ale się udało coś stworzyć na pamiątkę.

Po prawie dwóch latach się jakoś zmobilizowałem i dokończyłem małe filmowe streszczenie miesięcznego objazdu w 2011 Morza Czarnego.

Chciałem przy okazji pozdrowić wszystkich, których spotkałem na swej drodze, a byli na niej nawet bywalcy tego forum.

Przede wszystkim chcę podziękować Olkowi za towarzyszenie mi czasami w tej podróży, dzielenie trudów oraz momentów zabawy - Olek bez Was ta podróż by nie była taka sama, jestem przekonany, że na pewno uboższa!

To jest moja wersja tej opowieści, Olek stworzył swoją, ukazującą inne spojrzenie i aspekty tej podróży. Mam nadzieję, że i tą wersję będzie Wam dane poznać.

A zatem miłego oglądania:

Wersja Full HD 1080P na Vimeo:

majki 15.04.2013 12:06

Złomiasty, Ty to jednak waryjot jesteś. :Thumbs_Up: :blues:
Najlepsze były wstawki konsumpcyjne i figury w krajobraz. :D

Rojek 15.04.2013 12:08

Spoko filmik, fajnie zmontowany.

Głazio 17.04.2013 22:12

Miło pooglądać i zobaczyć ... ciekawe miejsca, ludzi i wywrotki :-)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:09.