![]() |
ja tez musze w e-09 zainwestowac..
|
dobre ceny wezne ze dwie ;)
|
Nie ma nikt namiarów na tanie E09 ??
|
taniej, niż na opona.pl szukaj na Allegro- używek.
|
http://www.opona.pl/opony,mitas,MIME17013080TE090 dokładnie dobra cena :)
|
a tą C-02 albo 04 testował ktoś? bo całkiem całkiem jest ten laciek.
|
C02 - zakładam jak skończy mi sie dziewiątka, koleś ma w Dakarze i powiem tak: na dziewiątce ciężko podjechać pod taki nasz testowy nasyp bez solidnego rozpędu... na C02 ciężko podjechać bo idzie na nim na koło :)
|
Dandy, Mijamoto, Pałeł, Puntek, Adagiio i ja z powodzeniem testujemy je.
Ja o dziwo najwięcej gleb miałem :D ma jedną wadę, jest dużo bardziej śliska od E-09. Generalnie pozostanę w gronie fanów C-02. Jeszcze jedno - rozrzut przebiegów wynika z odkręcania manetki. Moja C-02 wygląda tak jak u niektórych po 4 kkm ... a ma zaledwie 500-600km :) |
a co z E-10??
Są w sprzedaży i czy ktoś już próbował?? Jak E-10 mają się do E-09?? |
Cytat:
Kurde, plizz, wczytaj sie w info na forum - okolice marca będą dopiero nowe E-10 - nie ma ich jeszcze w sprzedaży, może szybciej będą, ale napewno NIKT ICH NIE TESTOWAŁ u nas jeszcze |
Ja też się zaprzyjaźniłem z c02.
W terenie jest o niebo skuteczniejsza od 09 niestety po asfalcie pływa strasznie, zwłaszcza na początku. Jak się troche zetrze to już jest nieźle. |
|
Jeśli ktoś będzie potrzebował oponkę która jest w ofercie HANDLOPEXu to mam tam fajny rabat i mogę załatwić, ostatnio kupiłem do trampka na tył e09 za niecałe 170 pln
|
Maher sklep opona.pl to właśnie handlopex.
|
Hubert a ty tam nie masz jakiejś 140tki na stanie w dobrych pieniądzach?
|
No właśnie nie masz Hubert jakiejś noworocznej promocji, bo też szukam takiego rozmiaru ??
|
Ceny na opona.pl są niewiele wyższe od hurtowych. Nie jestem w stanie przebić ich oferty bo oni są dystrybutorem Mitasa ...
|
A chcieliśmy ci dać zarobić, nie to nie...:)
|
HUBERT dzięki za info nie wiedziałem, biorę u nich do tirów itp. ale mam ich pod nosem więc jeśli ktoś będzie miał potrzebę to mogę pomóc zawsze to jeszcze pare groszy taniej niż na opona.pl
|
Cytat:
|
ok jutro Ci odpowiem
|
maherku a zerkni mi tam 19 110/90 tył
ewentualnie 21 |
Cytat:
|
A może by tak przed sezonem zrobić jakieś zbiorcze zamówienie forumowe?? Pewnie kilku chętnych się znajdzie na majtaski terenowe?? Sam pewnie jakieś bardziej terenowe gumy będę chciał nabyć. ;)
|
Dzięki maher.
Majki było wyżej o zbiorczym i powiem Ci, że odzew był mizerny. Nie wiem jakie kto ma wtyki, ale dla zwykłych zjadaczy chleba, to żeby dostać jakiś konkretny rabat to cza tych opon ze 30 zamówić, inaczej gra nie jest warta świeczki. Znalazłem z kumplem TKCeki w niemcowni w jakby to powiedzieć umiarkowanej cenie, nieco taniej niż w polszy, tak więc majtasy tylko na rezerwę która nie jest mi szczególnie teraz potrzebna, hej! |
Cytat:
moze byc na priv zeby nie smiecic w watku o majtach. |
Panowie, kombinujecie i szukacie oszczędności rzędu 30zł, zamiast bezproblemowo załatwić sprawę z forumowym kolegą. Wspomagajmy się wzajemnie. Jeżeli Hubert będzie miał duży obrót to i ceny spadną, proste.
Pozdrawiam Jaro |
Cytat:
|
Hmm a te E-09 dają radę jako tako na śniegu?
Chciałem dziś polatać swoim nowym Trapim po okolicy (choćby po podwórku), niestety Michelin Anakee do tego stopnia ssą na śniegu, że biedny Trapi nawet z miejsca ruszyć nie chciał, a rozbujany ujechał kilkadziesiąt centymetrów i znowu się zakopał. Następne kilka metrów przejażdżki pokonałem na zmianę zakopując się i jadąc do przodu bokiem... masakra. |
E09 dają całkiem sporo siły uciągu. Na śniegu tył działa super tzn wystarczająco mocno chwyta do przodu ale ostrzejsze traktowanie gazem powoduje fajny uślizg...
|
Hehe, zakupiłem do Trampka E-09 na tył i C-17 na przód.
Z tym C-17 to chyba trochę przegiąłem pałę bo trochę po asfalcie też się zdarzy pojeździć. Bieżnik na focie nie wyglądał tak hardcorowo jak w realu... ale może przynajmniej w śnieg się będzie ładnie wgryzał. :) W weekend spróbuję zamontować i zdam relację z jazdy ;) |
Mam C17-tkę na przodku w KLR 650 extra sprawa na mokrej trawie :Thumbs_Up: w błotku też sobie nieżle radzi i mało się oblepia ,szybko się czyści , bardzo dobrze trzyma na żwirach ,troche gorzej na asfalcie ale tragedii nie ma ,na śniegu nie próbowałem ale pewnie to zrobię...
|
1 Załącznik(ów)
W związku z tym, że ja szukałem takiego spisu obrazkowego i wreszcie znalazłem zapodaję i wam. Mam cały katalog mitas ale pisany po CZ jak kogoś interesi to zeskanuję.
|
No i bardzo ładnie, takie tabelki przydały by się do wszystkich interesujących nas producentów opon, jest to dobry przegląd bieżników.
|
Super :rules:na pewno się przyda :Thumbs_Up:.
|
trzeba jeszcze brać pod uwage e10
|
Wiem ale te 10-tki to new product- i nie jest dostępny w ofertach. A na pewno nie w realnych ofertach jak do tej pory to tylko ceny i obrazki a opon jak nie było tak u nas niema, ale mogę się mylić niewiem.
|
Niestety E-10 to faktycznie na razie wirtualna gumka...:drif:
http://www.advrider.pl/viewtopic.php?f=24&t=4347 |
To je jeszcze może dorzucę coś.
Tu jest kalog Mitas w pdf: https://www.cgs.cz/soubor.php?fid=420 A tu stronka: http://www.mitas.cz/index.php?stranka=400&scid=7 |
Wczoraj i dziś przetestowałem swój komplet E09 tył / E07 przód.
Założenia były takie: ciągle sporo podróżuję po czarnym, jednakoż szutry i błoto i lasy i wszystko to co po za asfaltem też chętnie zwiedzam i chcę co raz więcej off. W związku z powyższym po wielu dniach i nocach spędzonych na czytaniu forów doszedłem do takich właśnie wniosków- nie ukrywam kasa też miała jakieś znaczenie. Rezultaty, jak na dzień pierwszy: jazda w deszczu po asfalcie- całkiem ok, przyznaję jechałem dość zachowawczo, bo nie znam opon i nie wiedziałem czego się spodziewać, ale z upływem czasu i km rozkręciłem się trochę. Nie odczuwałem większego dyskomfortu. Dziś pojechałem w błoto: rezultat zgodny z przewidywaniami, czyli tył bardzo ok, przód mógłby być stabilniejszy w błocie, ale dramatu nie było- nie wyp...nie wywróciłem się i jechałem mniej więcej tam gdzie chciałem. Dalsze obserwacje po jakimś tysiącu opiszę. Pozdr. Jaro |
Poczas tych dalszych testów uważaj na mokre. Wczoraj uniesiony ulańska fantazją, wyposzczony po zimie miałem uślizg tyłu(e09) na szczęście przy małej prędkości.
|
opinia o oponie po 200km :> trochę chyba za mało, zjedz z 3 komplety w roku i wtedy będziesz miał inne wrażenia teraz porównujesz tylko nowa oponę do starej
|
Cytat:
|
Odnosząc się do tych uślizgów to niestety ale bendą. Mitasa zjeździłem na cross-ie i innych kaszlakach. Niestety teren w jakim ja je katowałem był taki, że nie dawały rady CO2 na tyle i C15 na przedzie-opony się zabijały i ślizgały w błocie i glinie(ale to już extrema była)
Jezeli chodzi o ancwalty i coś bardziej cywilizowanego w postaci opon to niestety też beną się ślizgały. Śmiem się niezgodzić z opinią że trzeba zjeździć 3 komplety mitasów żeby coś o nich powiedzieć. Po zmianie pirelli na mitas widoczne zmiany już po 20 km w błotku poprostu kiepśniejsze ale jak powiedziałeś cena czyni ją dobrą. Dobrze że nie wszyscy lubimy to samo bo było by nudno a i wyznajemy zasadę wobec siebie w poszukiwaniu idealnej opony "Quo vadis". |
blob ja mowie o 3 kompletach obojętnie czego w roku żeby móc o oponie dyskutować
nowa opona zawsze robi w porównaniu do starej a wiem ze najwięcej do gadania na temat opon maja ci co zmieniają opony raz na 4 -5 lat lub rzadziej wiec ich opinie są lekko mówiąc nie wiarygodne, kazda opona ma swój ze takl powiem segmet odbioru i c02 bym nie zakładał do lekkiego motora :) bo ma za mało agresywna rzeźbę bieżnika sa fajniejsze propozycje |
Ja bazuję na majtasie bo jak dobry sezon to z3 czasami 4 komplety idzie to czasem na przemian P i T-oczywiście cross.
Tak więc, wiesz i rozumiesz "cenka opada". |
Blobik, a sprawdziłeś przed kupnem opony jej specyfikację ?? Na ten przykład C-02 jest na teren twardy, kamienie a nawet czarne dojazdówki !! a nie na błoto więc jej "zabijanie" należy z zasady przyjąć za normę. Załóż na tył C-10 lub C-12 a będziesz Pan nieco bardziej zadowolony ;).
|
C10 były w 350 i zjadły zęby na konarach i ostrych bobrowaniach w podjazdach. Moje obawy były tym większe że moje moto ma pewnie ze 20 kilo więcej bo ja mam 500-cetke.
Fajnie to nawet wyglądało bo opona zrobiła się żadka jak moja wypłata-niewiem czy to feler tej jednej sztuki czy wszystkie takie bo więcej nie kupowaliśmy c10 a c12 nieznam zupełnie |
a już tak żeby było jaśniej, ja nie wydaję opinii o oponie tylko opisuje wrażenia, wiem że nie mam zbyt bogatego doświadczenia, są ludzie, którzy je mają (jedni się tym dzielą inni mniej) , są tacy którzy mają jeszcze mniej. Wszyscy tu zaglądają w poszukiwaniu jakiś informacji. Forum jest miejscem gdzie dzielimy się wiedzą, spostrzeżeniami i obserwacjami, czasem trafnymi, czasem błędnymi i toczy się jakaś dyskusja. Pawle, masz jakiś mocno sceptyczny stosunek do świata- często tak można wnioskować z twoich wypowiedzi.
:zdrufko: |
Rany Boskie !! Ja sceptyczny stosunek !! Stosunek to mam raczej jednoznacznie okeślony ale to czy sceptyczny czy pełen entuzjazmu zależy raczej od partnerki a nie rodzaju ogumienia ;). Chłopaki !! "pace and love" !!
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:48. |