![]() |
Cytat:
|
Przy okazji wyszło, że to nie wadliwy KTM, tylko wadliwy poprzedni majster/właściciel. sprzedający pewnie wiedział, ale rżnął głupa
|
A może moto pokradziezowe jak rozwalony immo?
|
Cytat:
|
Dokładnie tak. Zaczynam mieć wrażenie że to moje testowanie ciągłości przewodów jest zbędne, raz działa innym nie, a może po prostu immo ma jakiś defekt, w końcu to płytka ze scalakami i anteną, a elektronika potrafi mieć humory.
Trochę z innej beczki. Wczoraj pisałem że wskaźnik biegów zniknął z wyświetlacza. Otóż okazuje się że jeśli odłączycie wtyk od czujnika położenia biegu i włączycie zapłon, to czujnik się deaktywuje i jedynym rozwiązaniem jest magiczna walizka u dilera/serwisie ktm :mur: Chyba nie muszę odpalać mapy gogle, aby wskazać ile mamy w kraju takich miejsc. Wątek na adv https://advrider.com/f/threads/gear-...panel.1216997/ |
Ciekawe czy ten immobilizer jest mądry i wysyła do komputera jakiś komunikat, czy tylko zwiera/rozwiera jedną linię jak w starych motocyklach.
Jak jest tam jakaś komunikacja cyfrowa to trzeba wrzucić jakąś kostkę, co będzie wysyłać udawany sygnał. Jakby było "głupie" rozwiązanie to tylko tniesz jeden kabel i zwierasz go do masy/zasilania. Może masz jakiegoś znajomego co siedzi w elektronice i miałby analizator stanów logicznych (na alledrogo 20-40zł). Wpinasz we wszystkie kable od immo i sprawdzasz co się dzieje na wszystkich liniach po przekręceniu kluczyka. A jak będzie tam komunikacja cyfrowa to od razu wiesz o co pyta komputer i co odpowiada immobilizer. Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk |
Cytat:
W każdym razie czujnik położenia wału był jebniety, został wymieniony i moto jeździ. Bez komputera ni cholery nie znalazłbym przyczyny. |
To ile Ty tam w końcu Chciałbyś za tak popsuty egzemplarz?
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Najlepszą opcją jest komputer u dilera, bo i tak trzeba zakodować czujnik położenia biegu. Myślałem że padnę z tego że w tak prosty sposób można go wyłączyć i teraz potrzebny serwis ktm. Aplikacja w telu tego nie zrobi. Chciałem oddać do kk motocykle, ale termin mają dopiero na marzec. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:31. |