Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Umawianie i propozycje wyjazdów (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=71)
-   -   Norwegia 2017 (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=27709)

Pirania 20.10.2016 21:30

Piękna SWEETFOCIA..broda w górę, mocny wdech, klata do przodu...istny KOZIOL NA WYDANIU!!! :D

Jako że ja trochę z innej bandy, bardziej POMARANCZOWEJ..:p to zdradz może jaki jest pomysł na wypad? Śpimy? Pijemy? Będziemy Misiami z Damami na plecach ?:dizzy:

:haha2:

Dubel 20.10.2016 22:16

3 Załącznik(ów)
Cytat:

Napisał Pirania (Post 503267)
Piękna SWEETFOCIA..broda w górę, mocny wdech, klata do przodu...istny KOZIOL NA WYDANIU!!! :D

Jako że ja trochę z innej bandy, bardziej POMARANCZOWEJ..:p to zdradz może jaki jest pomysł na wypad? Śpimy? Pijemy? Będziemy Misiami z Damami na plecach ?:dizzy:

:haha2:

Czy z innej to bym dyskutował :umowa:
Załącznik 66535

Załącznik 66536

Załącznik 66537

Pomysł chciał bym by sie wyklarował w środ zadeklarowanych powaznych uczestników, nie chce niczego narzucać itd. Jak bedzie trzeba to będziemy spać , jesli chodzi o picie to w granicach rozsądku by nie parować pół następnego dnia, a czy z żoną czy bez bede jechał okarze się bliżej wyjazdu
(praca, urlopy itd.) Ja jestem pewien swojego urlopu.
Jestem otwarty na wszelakie propozycje i sugestie.

radekw 21.10.2016 10:34

Wprawdzie planowałem na przyszły rok Rumunię, ale na Nordkapp też mam ochotę i w takim układzie piszę się na 100%. W tym roku nieco liznąłem Norwegii (Hardangervidda) i mam ochotę na więcej :) We własnej wycieczce planowałem zrobić całą pętlę na kołach przez Rosję, Finlandię i potem mostem do Danii, ale mogę w takim układzie zrobić w drugą stronę :)
Muszę się tylko zorientować jak z wizą tranzytową z Finlandii przez Rosję do Litwy. Od biedy promem do Estonii się kopnę ;)

honda_honda 21.10.2016 15:41

Jeżeli chcesz jechać z Finlandii do Rosji to musisz się dowiedzieć czy przejścia są otwarte. W tym roku chyba w maju zamknięto dwa północne przejścia między Finlandią a Rosją na 9 miesięcy. Przejechać mogli tylko Rosjanie, Finowie i Białorusini.

kylo 21.10.2016 20:28

"We własnej wycieczce planowałem zrobić całą pętlę na kołach przez Rosję, Finlandię i potem mostem do Danii"

I to jest właściwy kierunek, emocje z każdym nawiniętym km rosną!
Polecam osobiście.

"ale mogę w takim układzie zrobić w drugą stronę :)"

W zasadzie każdy z kim rozmawiałem lub czytałem relację, twierdził, że po przejechaniu Norwegii, trasa przez Finlandię do do domu była bardzo monotonna, wręcz nudna.

Pirania 21.10.2016 21:21

Jeszcze nie bylem na moto wakacjach na N, zawsze ciągnęło mnie na S lub E do gorących cyckow!;)) Ale z kim nie rozmawiałem to Norwegia jest MEGA, fakt może i droższa niż Rosja i kompletnie inny klimat. ale krajobrazy bajka!

Dubel 21.10.2016 22:37

1 Załącznik(ów)
Cytat:

Napisał Pirania (Post 503427)
... ale krajobrazy bajka!...

Oj tam oj tam :D

Załącznik 66544

TROJAN 22.10.2016 13:47

...do gorących cycków ...:mur:

tam krowy są łądniejsze od kobiet :dizzy:

Pirania 22.10.2016 22:28

Cytat:

Napisał TROJAN (Post 503493)
...do gorących cycków ...:mur:
tam krowy są łądniejsze od kobiet :dizzy:

:Thumbs_Up::Thumbs_Up::Thumbs_Up: :haha2:

poss'ter 25.10.2016 11:48

Cytat:

Napisał QrczaQ (Post 503178)
Mnie strasznie zaskoczyl jeden fakt kolega mi przekazal o Norwegii. Z Oslo na Nordkapp jest taki sam dystans jak z Oslo na Sycylie...

Kocham Norwegię za jej przyrodę, byłem 2 razy ale nigdy powyżej Trondheim. Loguję sie do tematu i zaczynam marzyc o wakacjach :)

A co do odległości Oslo Sycylia Nordkapp to mapa prostokątna przekłamuje, rozciąga tereny znajdujące sie na dalekiej północy i dalekim południu. Oslo Nordkapp ok 2000km Oslo Sycylia dużo ponad 3000km :)
P.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:43.