Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Hardware (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=113)
-   -   Lark FreeBird 35AT (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=9724)

Dren 16.04.2017 10:21

Mój Lark 35at ciągle działa, ale ma klasyczną przypadłość. Zasilanie w czasie jazdy jest słabe i niedoładowuje. Po wyłączeniu stacyjki brakuje energii. Największa wada tego urządzenia to brak możliwości połączenia z netem z telefonu i przez to brak LiveDrive w Automapie :(

Mesjasz 16.04.2017 10:59

Mam bebechy larka, nie działa digityzer, nową baterią, kable i uchwyt i oddam za flache wyskey.. Próbowałem naprawiać ale się nie udało... Prv

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

WojtekBBI 16.04.2017 12:54

Ja bym chętnie samą bakterie przytulił. Może komu zalega oczywiście w jak najlepszym stanie :)

WojtekBBI 16.04.2017 13:04

Cytat:

Napisał Dren (Post 527596)
Mój Lark 35at ciągle działa, ale ma klasyczną przypadłość. Zasilanie w czasie jazdy jest słabe i niedoładowuje. Po wyłączeniu stacyjki brakuje energii. Największa wada tego urządzenia to brak możliwości połączenia z netem z telefonu i przez to brak LiveDrive w Automapie :(

Ja zrobiłem taki patent gdyby padła ładowarka . Mam gniazdo zapalniczki z wyjściem USB. Puscilem od gniazdka do nawigacji odpowiedni kabel i wrazie wu mam zasilanie awaryjne. Jeden minus wejście USB w nawigacji z wlozonym kablem podczas deszczu jest narażone na zawilgocenie... Na moje oko przez USB dużo lepiej się ładuje. Podobno orginalne ładowarki są za slabe i z tego są problemy pradowe

rumpel 16.04.2017 13:20

WojtekBBI wyslij mi adres na priva.

lortprodisz 16.04.2017 19:51

bez znaczenia jest czy zasilanie idzie przez usb czy bezposrednio druty wlutowane w płyte zamiast przewodów od ,,pleców,, - testowałem troche baterii z larka ... bateria skłąda sie z akumulatorka li-on i płytki zabezpieczajacej = jezeli płytka padnie a 2 takie mi sie trafiły to akku nawet jak jest dobre nie bedzie działac , sama płytka nadzoruje ładowanie i rozładowanie

Komar 16.05.2017 15:30

Witajcie. Gdyby ktoś się chciał pozbyć kompletnego Larka to chętnie przygarnę.

aXon 15.08.2017 20:01

Czy ktoś miał tak samo? - przykręcając obudowę (tą ramkę z kabelkiem) do Larka tą małą śrubką.. przykręciłem chyba z deka za mocno i coś pstrykło.. czytałem gdzieś tutaj, że też ktoś przekręcił gwint..
Da się to jakoś naprawić? Trochę jednak mnie to dziwi bo po skręceniu gwintu zawsze można śrubę wkręcić w skręcony gwint (po prostu nie będzie można mocno dokręcić) a u mnie jest tak jakby luz totalny.. jakbym tą śrubkę wkładał w rurkę bez gwintu..

może to coś innego i da się to to naprawić jakoś?
pliss help.

Rajtek 15.08.2017 22:37

Cytat:

Napisał aXon (Post 543489)
Czy ktoś miał tak samo? - przykręcając obudowę (tą ramkę z kabelkiem) do Larka tą małą śrubką.. przykręciłem chyba z deka za mocno i coś pstrykło.. czytałem gdzieś tutaj, że też ktoś przekręcił gwint..
Da się to jakoś naprawić? Trochę jednak mnie to dziwi bo po skręceniu gwintu zawsze można śrubę wkręcić w skręcony gwint (po prostu nie będzie można mocno dokręcić) a u mnie jest tak jakby luz totalny.. jakbym tą śrubkę wkładał w rurkę bez gwintu..

może to coś innego i da się to to naprawić jakoś?
pliss help.

Wywal to gówno. Kup porządną navi, albo zdaj się na navi w telefonie. Szkoda nerwów.

aXon 15.08.2017 22:55

Lark mi zajebiście działa i jest całkiem sprytny. Tylko ta śrubka.. chociaż bez niej ładowanie działa to boje się, że na wyboju wykopyrtnie z ramki.

Tracka robię sobie przy kawce na kompie, zawijam do larka i w droge. Później z larka ślad na kompa i pamiątka z narysowanego siurka w lesie bezcenna :D

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 03:20.