Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Imprezy forum AT i zloty ogólne (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=13)
-   -   XI Rajd Podlaski (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=20578)

Ivi 27.04.2014 18:37

Dzięki wszystkim za kolejny udany Rajd!!!
Szczególne podziękowania Marcinkowi Onegdaj, MarkowiSz,Frogowi, Zigiemu i Leonowi z Osowca za ogarnięcie tras i miejscówek, spisaliście się na medal no i ekipie sprzątającej w sobotę :D!!!

Cytat:

Napisał vlo (Post 376179)
pany powiedzcie mi no kto to w fastach ustawke wymyslil. latalem latalem i plastiki po drodze zbieralem. po drugie kto maluje na asfalcie tak widoczne strzalki rozowe (jak by mialo to znaczenie daltoniscie) ze tylko ja zauwazylem a kolega malo z dupy nie zrobil mi jesieni sredniowiecza. spidi nie moglem zlokalizowac twojej kury na obozowisku - dotarles?
ach ta angielska punktualnosc

Vlo czuje się w obowiązku Ci odpowiedzieć bo różowa strzałka na asfalcie to mój pomysł, jakoś akurat taki właśnie spraj znaleźliśmy w garażu i nie przyszło nam do głowy, że może to komuś w czymś przeszkadzać.
Zaś jeśli chodzi o angielską punktualność, to zasadą Rajdu jest, że kolegów się nie zostawia w potrzebie, a tak się złożyło, ze jeden był i stąd to opóźnienie z wyjazdem :).
No ale cóż nie jesteśmy doskonali a Rajd nie jest obowiązkową imprezą!
Fotki wrzucę jak ogarnę :D

Qba 27.04.2014 19:13

Dotarłem z przygodami, 4 pory roku i armagiedon który przetrwaliśmy razem ze szkapą.

Jak zawsze na Podlasiu klimat mi służy, rajd pierwsza klasa !!!
Vlo nie ma prawa otwierać dzioba, bo nie dorósł do tego aby krytykować mistrzów organizacji i zasad, którymi na rajdzie wszyscy się kierują. Nie pasuje tam są drzwi.

Specjalne podziękowania należą się osobom, które opracowały tak zróżnicowaną, a zarazem bardzo ciekawą trasę rajdu. Wszyscy mogli znaleźć coś dla siebie.
Wszystkim za super klimat i wspólne imprezowanie po biały świt.
Za możliwość zwiedzenia Twierdzy Osowiec, warto było.

Najważniejsze jest to, że znowu Wam się chciało DZIĘKUJĘ !!!

sebazaz 27.04.2014 20:02

Cytat:

Napisał vlo (Post 376179)
pany powiedzcie mi no kto to w fastach ustawke wymyslil. latalem latalem i plastiki po drodze zbieralem.

Propozycja padła z mojej strony. Jeśli wprowadziłem kogoś w błąd, to moja wina.
Jendrus też się nie załapał z mojej winy, ale może to lepiej bo afrykę to byśmy do rana wyciągali:D
Jednak dając znać o chęci wyjazdu razem mogliśmy wiedzieć dokładnie na kogo jeszcze zaczekać.
Pozdrawiam.

ATomek 27.04.2014 20:04

27 Załącznik(ów)
Można by o tym rajdzie powiedzieć krótko, że dobry, ale ja nie umiem krótko. Postaram się przynajmniej na temat:

Załącznik 47812
Miejscówka z tych €žpachnących żywicą

Załącznik 47813
no to LU
Ekipa z Polmos LUblin Team szybko przystąpiła do prezentacji wokół pięknego mrowiska,
coby wzmocnić przekaz wyrobów naturalnych

Załącznik 47814

Załącznik 47815

Nadciągały też Miejscowe, ratować honor Podlaskich Zakładów Wyrobów Mocnych Z Głębi Puszczy, którym po wielu akcjach zakrojonych na szeroką skalę nadano status €žprześladowanych€

Załącznik 47816
Choć była dopiero wiosna, wszyscy wyglądali...

Załącznik 47817
...Mikołaja. Oto zbliżał się dostojnie w letniej szacie, bez brody i czerwonego kubraczka, za to rozdający na prawo i lewo wspaniałe wędzone sery, które wpisały się wyśmienicie w swojskie smaki.

Ranek wielu zaskoczył i wszystko wokół dziwiło

Załącznik 47818

Nastawał pogodny, leniwy, sobotni rajdowy dzień.
Wojtuś wesoło popierdywał...

Załącznik 47819

Załącznik 47820
Jędruś jak zwykle wziął za dużo koszulek na zmianę
i wszyscy już powoli się niecierpliwili, żeby jechać.
Tylko Wolly wciąż spał...

Załącznik 47821

Jazda tego dnia wyglądała w skrócie tak:

Załącznik 47822

Załącznik 47823

Załącznik 47824

Załącznik 47825
Dominował widok krętej Narwi i jej dorzeczy.

Trasa i widoki wspaniałe. Dziękuję Panie Marku

Załącznik 47826

Podlaskie drogi czasami kończą się dziwnie-
tu na ruchomych mostach:

Załącznik 47827

Załącznik 47828

Załącznik 47829

Załącznik 47830
napęd mieliśmy własny

Była jeszcze Strękowa Góra, gdzie zniczem i cichą piosenką uczciliśmy poległych
żołnierzy majora Raginisa

Załącznik 47831

Załącznik 47832

€žŚpij kolego w ciemnym grobie
niech się Polska przyśni Tobie,
niech się Polska przyśni Tobie...

I tu niestety wielu z nas z dalszej służby w Rajdzie Podlaskim zdezerterowało.
Między innymi ja. Nagle przypomnieliśmy sobie o innych priorytetach.
A szkoda, bo organizator postarał się i trasa i mijane podlaskie atrakcje były bardzo ciekawe.
Najbardziej szkoda mi było zostawić tą uwaloną błotem i kurzem roześmianą gębę Seby :D
Dziękuję za wszystko, przepraszam za pokazanie pleców i mam nadzieję do zobaczenia!

Rajd Podlaski impra dobra; pocałujcie w dupę bobra! :D

mareksz007 27.04.2014 20:15

7 Załącznik(ów)
Dzięki onanizatorom za organizację i wielkie dzięki, że byliście.
Załącznik 47833

Załącznik 47834

Załącznik 47835

Załącznik 47836

Załącznik 47837

Załącznik 47838

Załącznik 47839

frog 27.04.2014 20:25

Zona dzwoni w Piątek wieczorkiem i mów tak,a co ty nie dajesz znaku życia?.Odpowiadam ze są małe straty KALUMNA się spaliła ,a ona gdzie w OGNISKU!!!!!! cha cha cha:haha2::haha2:.Czyli było jak zwykle BOSKO!!!!!!!!Pozdrawiam bez was nie ma RAJDU PODLASKIEGO.Do zobaczenia mam nadzieje na jesiennym.A dla KŁOSA TETMINATORA link ;).https://www.youtube.com/watch?v=LpQK...ature=youtu.be

RAVkopytko 27.04.2014 20:34

Kalumne ja słyszał w Twierdzy Kłodzkiej,czyli dobrze było.

arty1 27.04.2014 20:46

Cytat:

Napisał frog (Post 376463)

Kłos, człowiek guma, istota o kilku życiach. Niczym Macgyver. To nie on zabłądził, to rajd się zgubił. Amen.

giermo 27.04.2014 20:53

Przejazd przez rzeczkę to była taka wisienka na torcie na zakończenie rajdu :Thumbs_Up: podziękował było zacnie.
Można? Można! :D

Cibor klv 27.04.2014 21:27

Fajnie było zobaczyć Wasze gęby, fajnie, że są jeszcze tacy którym się chce zadać sobie trud. Dzięki ekipie offrołdowej za miłe pomykanko po lasach i sorry za ten kurz. A no i dzięki mojej kochanej żonce, że mnie z chaty wypuściła. Mam nadzieję, że do zoba w komplecie na jesiennym.

jendrus 27.04.2014 21:33

Dzięki wielkie wsiem za zajebistą, jak zawsze imprezę i konkretną pojeżdżawę.
Co złego to nie ja ;)
Do następnego! :at:

siwy 27.04.2014 21:39

Super rajd. Markowa traska w pytę. Offik ponadprogramowy też mega, w końcu się wyjeździłem :) Dzięki wszystkim tworzącym tą niepowtarzalną imprezę. Do następnego.

frog 27.04.2014 21:45

20 Załącznik(ów)
Mata linka i parę fotek.https://www.youtube.com/watch?v=UuMsXN0a-xE

Mirek Swirek 27.04.2014 23:14

Dziękuje wszystkim i za wszystko :Thumbs_Up:. Ekipa Off :bow: Mam nadzieje, że wszyscy cali w domach. Klejcie foty. Zdrówka.

Ponury-Zibi 27.04.2014 23:44

Dzięki za wspólne gry i zabawy nocne rolne dissco .
Co prawda ja tym razem na czterech kołach polatałem ale i tak było fajnie .
Pamiętajta przebywanie w rzece w skarpetach wcale nie spowoduje że woda
będzie cieplejsza.
I do zobaczenia na przyszłym radzie w pidżamkach .

wolly 28.04.2014 01:05

Co tu pisać , do następnego ,pozdrowienia dla wszystkich :)

wilk 28.04.2014 07:06

Bardzo fajna impreza na której byłem pierwszy raz mam nadzieję że nie ostatni dzięki za fszystko. Pozdrawiam

Ivi 28.04.2014 09:12

Heheheh foty mega :D!!!! Przypomniał mi się Polmos Lublin, załatwili nas małymi grupkami- byli wszędzie z morzem napitków, ale już znamy ich strategię- odpłacimy się na jesieni :D!!!!

Paweł - K 28.04.2014 09:15

Dziękuję za wspaniałą imprezę, klimat, gościnność, za trud włożony w przygotowanie trasy i całej reszty. Cieszę się, że mogłem poznać tak wspaniałych ludzi i spędzić z wami te kilkadziesiąt wartościowych godzin.
Oto link do przeprawy https://www.youtube.com/watch?v=3NFdzbKa2lQ

agl123 28.04.2014 09:46

Już w domu cały zdrowy i szczęśliwy.:o
Dzięki za wstrieczu i wspólną zabawę.
Do zobaczenia następną razą...

puchacz 28.04.2014 10:46

Wielkie DZIĘKI za suuuuuper weekend, pierwszy raz na Podlaskim, ale napewno nie ostatni.
Eleganckie traski, bycza zabawa, zaprawde polecam. Pozdrawiam i do zobaczenia

roger ktm 28.04.2014 14:53

Dzięki organizatorom i całej ekipie - było extra! Całą radość zabija jednak wiadomość o Orzepie ...

Olek 28.04.2014 18:39

I chu, deszcz powstrzymał..

Alibaba 28.04.2014 22:31

Jak zwykle było zajebiście. Dzięki organizatorom za ciepłe przyjecie i wspaniałą organizację

DR650 michałowo 29.04.2014 06:12

Dzięki za udany rajd i wspaniałą atmosferę ,było zajebiście, pozdrawiam i do zobaczyska na jesiennym.

mareksz007 29.04.2014 08:11

Kilka zdjęć poczynionych przeze mnie.
https://picasaweb.google.com/1168342...eat=directlink
A może ma ktoś foty tego starszego pana prowadzącego na XR-ce

wolly 29.04.2014 09:14

Marek , bród przez Ślinę w Targoniach to pikuś a straty były bo nie powiedziałeś o legendzie

Dawno, dawno temu, tam gdzie teraz znajdują się pola uprawne, kiedyś stał kościół. Zapadł się on pod ziemię zostawiając po sobie tylko głęboki dół. Legenda głosi, że kościół znikł z powierzchni ziemi, gdyż ludzie strasznie grzeszyli. /źródło/http://www.bramanabagna.pl/mapa.html
https://picasaweb.google.com/1168342...91096010623186

a starszy pan miał za szybki motur ,ino mig , ale zachód ładnie Ci wyszedł

mareksz007 29.04.2014 17:56

Wolly to nie zachód, a niedzielny wschód.

wolly 29.04.2014 19:33

ojtam,ojtam sprawdzałem czujność , masz źle ustawiony zegar w aparacie , a tak na marginesie to ptaki też pstrykasz ??

BABA 29.04.2014 20:01

również dziękować wszystkim za wszystko, było świetnie, jak zwykle zresztą :DDDDD

a ja wolly dziękuję Ci jeszcze za to bezcenne poczucie w środku nocy ".....czy to na pewno mój namiot, bo nie pamiętam żebym go trytytkami pozamykała" a po chwili "k....., a gdzie mój XT-ek? , k.... to chyba jednak nie mój namiot" a potem nagle objawienie...coś błysnęło daleko na wale od światła czołóweczki...." ooo , to chyba moje blachy, a co to tam robi? ....a niech stoi...idę się bawić dalej" :) uśmiałam się ostro :)

PS. dzięki Turek za kurtkę na powrót, bez niej nie tylko dupa byłaby mokra ( wyprana już nawet :D ), Kłosie za znalezienie okularów, dalej nie pamiętam kto to był, ale znalazł mój aparat - dzięki :)

wolly 29.04.2014 20:19

Baba , po pierwsze skąd bym miał trytki , i czy nawet po podlaskiej napitce wjechałbym na wał ale jedno jest pewne mamy takie same produkty z sieci L... do spania i uwierz mi to nie ja a szkoda

BABA 29.04.2014 20:47

Cytat:

Napisał wolly (Post 376832)
Baba , po pierwsze skąd bym miał trytki , i czy nawet po podlaskiej napitce wjechałbym na wał ale jedno jest pewne mamy takie same produkty z sieci L... do spania i uwierz mi to nie ja a szkoda

10 pkt. za pomysłowość :) :Thumbs_Up: ktokolwiek to był

WojtekBBI 29.04.2014 20:53

Cytat:

Napisał BABA (Post 376838)
10 pkt. za pomysłowość :) :Thumbs_Up: ktokolwiek to był

Plotka glosi ze to robota Czarnej Damy Tretytkowej z Twierdzy a ofiar jej zemsty bylo duzo wiecej

wasilczuk 29.04.2014 20:55

Też się zastanawiałem rano co to dziwnego z dupy wystawało.

WojtekBBI 29.04.2014 21:02

Cytat:

Napisał wasilczuk (Post 376841)
Też się zastanawiałem rano co to dziwnego z dupy wystawało.

Podobno kolega kolegi slyszal jak jeden widzial ze namiot z osobnikiem w srodku mial lewitowac za xtkiem na wal kurcze to miejsce ma moc chyba duchy zostaly obudzone przez koncert Fila na wydechach dr i xt ha ha

Cibor klv 29.04.2014 21:14

Cytat:

Napisał WojtekBBI (Post 376843)
Podobno kolega kolegi slyszal jak jeden widzial ze namiot z osobnikiem w srodku mial lewitowac za xtkiem na wal kurcze to miejsce ma moc chyba duchy zostaly obudzone przez koncert Fila na wydechach dr i xt ha ha

Koncert Fila obudził chyba wszystkie duchy w całym powiecie monieckim i grajewskim. Nie zasną przez następne sto lat, biedni ci którzy będą biwakować w tym miejscu...obudzić się z trytytką w dupie, cze na jajkach to nic fajnego.

WojtekBBI 29.04.2014 21:22

A szefowa swet focie z rasi kiedy zanapoda?

Cibor klv 29.04.2014 21:34

A takie pytanie, czy na Strękowej Górze (obok schronu Raginisa) ktoś nie zostawił rękawic Held. Jakby co to mam.

Fihu 29.04.2014 21:51

Gdyby jednak ktoś znalazł już po rozpakowaniu się moją czołówke, niemal nówke sztuke - chętnie odbaruje go chojną nagrodą przy nastepnym spotkaniu :D

Rajd extra - dzięki wszystkim za miłą zabawę i do następnego !
Kto był zieloną Toyotą? Dzięki Ci że pomogłeś mi dołączyć do grupy, bo, nie wiem czy wiecie, ale się zgubiłem podczas rajdu na jakąś godzinke. Wszyscy których pytałem przy drodze czy nie widzieli dużej grupy ludzi na motocyklach odpowiadali, że są w Białymstoku na rynku "Takie piękne, czyste maszyny ..." i już wiedziałem że to nie od nas :D :D

frog 29.04.2014 22:49

Wolly, Marek ptakiem pstryka laski a nie ptaszki:haha2::haha2::haha2:

oczek 29.04.2014 22:51

Cibor w niedziele rano ktoś chodził i pytał czyje to rękawiczki

Ivi 29.04.2014 22:51

Wojtuś boje się tych foci wrzucac, bo jakimś dziwnym sposobem okazało się, że mam nadprzyrodzony aparat, który niechcący zarejestrował Czarną Trytytkową Damę :cold:. Nie była sama, miała jakichś Giermków..........Ojj dziwne rzeczy na tym Podlasiu :dizzy:
Fihu plotka głosi, że to nie Ty się zgubiłeś, tylko Rajd się zgubił!!!! Ty byłeś w odpowiednim miejscu :D

oczek 29.04.2014 22:55

Ale XT-ek ładnie się prezentował na górce, dobrze Wojtek mówi tam są jakieś duchy :bow:

oczek 29.04.2014 22:58

Iwona lepiej te zdjęcia zniszcz bo jeszcze jakaś klątwa dopadnie

Wodzu33 29.04.2014 23:03

Dziękuję Wszystkim za super zabawę. Traska super :) Rajd z dodatkowym offem po górze ok 190km łącznie, wyjeździłem się :) Jeszcze raz dziękuję Sebie za klamkę sprzęgła :) oddam przy kolejnym rajdzie. Pozdrawiam i do zobaczenia na następnym

frog 29.04.2014 23:06

A nie byli wy zwiedzać twierdzy?. Przewodniczka mówiła ze duhiiii tam są i czyhają na ofiary. A zdaje mi się ze wdrugiej połowie XIX wieku nie było tretytek.czyli co to mogło być?

robertG7 29.04.2014 23:37

Cytat:

Napisał oczek
Cibor, w niedziele rano ktoś chodził i pytał czyje to rękawiczk

To właśnie chodził Cibor

A co do Czarnej Damy Trytytkowej to faktycznie tam była... Dobrze, że miałem kozika w namiocie, bo w innym wypadku miałbym mokro :)

Skuter 30.04.2014 06:20

1 Załącznik(ów)
Dzięki organizatorom oraz wszystkim błotniakom. jak zawsze było zaje... , nie wiem czemu tylko ja miałem uwalony motor :)

frog 30.04.2014 06:26

Robert jak miałeś błoto w spreju to się dziwisz:o.

wolly 30.04.2014 07:27

1 Załącznik(ów)
Frogu chodiło mi o takie laski z podlasia

Załącznik 47906

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:32.