![]() |
Cytat:
Wysłane z mojego 23117RA68G przy użyciu Tapatalka |
A kosmici naprawdę wylądowali:)
Na tym polega "magia" internetu. Mogę odstąpić używany olej , mało jeźdżony, ma w sobie dużo wytworzonych specjalnych dodatków których nie ma nowy w sklepie. Dzięki temu nie wypłucze już tych przyczepionych do powierzchni trących. Do tego ma już dobry poślizg , nowy jest szorstki bo jeszcze się nie wygładził na panewkach i cylindrach. Mam ze 200 litrów i ciągle przybywa :) |
Brzeszczot i Dzieju, może jakieś merytoryczne rozwinięcie tematu ?
w jednym się z gościem nie zgodzę (co do reszty po prostu nie wiem, ale chętnie poznam inne merytoryczne opinie ) wytrącanie wody w układzie wydechowym - on twierdzi, że woda wytrąca się po zatrzymaniu silnika, kiedy temperatura spalin spada i takowe nie mogą w swojej objętości utrzymać X wilgoci. Owszem racja, ale ilość tak wytrąconej wilgoci będzie śladowa...) Woda wytrąca się zaraz po uruchomieniu silnika, kiedy układ wydechowy jest jeszcze zimny. W motocyklach, układ wydechowy jest bardzo krótki i szybko osiąga temperaturę powyżej 100st.C a więc woda i tak zamienia się w parę. Natomiast w autach skraplanie może wstępować niemal cały czas a już na dużą skalę przy niskich temperaturach zewnętrznych (np. zimą). W motocyklach tłumiki w dolnej części mają nawiercone otwory właśnie do odprowadzania skondensowanej wody i w chłodne dni zawsze po uruchomieniu silnika mamy krople wody z tych miejsc. |
Wybacz ale chyba nie mam siły podejmować walki z wiedzą internetową.
Koła bardziej okrągłego się nie da zrobić ale kwadratowe jak najbardziej jest do zrobienia :) Nie rozumiem jak ta motoryzacja przetrwała bez tej całej magii, jak mogła się te jakieś ok 140 lat rozwijać , nie licząc parowych wynalazków. Całe szczęście że tamci ludzie nie mogli googlować po sieci bo by dalej konno jeździli ;) |
:Thumbs_Up::D
|
Ale się temat rozwinął w tematyce olejowej :umowa: Wszystkim życzę dobrego smarowania w Nowym Roku 2025 :D:Thumbs_Up:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:57. |