![]() |
Grecja 70% będzie czołgami z plecakami
więc zostańmy przy karpatach, ktoś ma wiedzę czy Opona MICHELIN 140/80-18 TT 70 R TRACKER Tył, to raczej błotna czy raczej kamienista guma, ma jakies lamelki na kankach ponacinane jak zimówka |
Cytat:
|
Mazowieckie szutry piach i ziemia. Każda gumka co mieli piach da rade. Jak jest sucho to nie ma żadnego stopnia trudności. Ale jeśli dojazdówki są asfaltowe to wypadałoby coś z homologacją i twarde żeby nie schodziły w oczach. I twardsze tym na dłużnej starczą.
|
1 Załącznik(ów)
Cytat:
Asfaltu staram sie unikać :) a mam do "pogadania: z jednym podjazdem a na mojej łysej gumie nie idzie :D |
Cytat:
Słucham o nich z różnych źródeł już od jakiegoś czasu, same pochlebne opinie. U mnie w CRF300 na przedzie niedługo wyląduje mid-hard (trakcja) a na tyle mid-soft (łopata). |
z racji tego że wyjazd miał być dziś i wczoraj już nie było czasu zamówiłęm co było
tył Opona terenowa DUNLOP 1408018 OMDU 70R EN91 https://intercars.pl/produkty/187556...-omdu-70r-en91 przód Opona cross/enduro MICHELIN 90/90-21 TT 54 H ENDURO HARD Przód https://intercars.pl/produkty/193449...uro-hard-przod Ale wcale nie mam pojęcia czy one na głównie na piach, błoto, trawy, czy kami0ry w górach Jednak wyjazd z racji pogody przełożony o co najmniej tydzień, więc mogę jeszcze zwrócić Myślałem nad jakimiś mitasami, ale tam jest tyle modeli i do tego te same prawie nazwy różnymi kolorami pasków pomalowane i bez pasków też, że i tak nigdy chyba nnie będe wiedział co miałem wcześniej założone Jak ktoś ma jakiś kontakt do doradcy Mitasa to to poproszę, ale chyba nic takiego na {olskę nie ma. |
Cytat:
|
Akurat mam założony ten komplet,po 2kkm przodu ubyło niewiele,tyłu połowa,kostki niepowyrywane.Dziwne opony,szuter i piach pływają,najlepiej robią w błocie.
|
Trzeba probowac roznych. Kazdy cos tam sobie znajdzie. Wg mnie do sprzetow mocnych typu LC4, 690 czy Huska 701 potrzeba solidniejszych przekrojow i twardszych mieszanek.
|
Cytat:
Z oponami metzelera jest trochę na "odwrót" jeżeli chodzi o oznaczenia. Bo METZELER MID-SOFT oznacza teren po jakiej chcemy jeździć a nie miękkość gumy tak jak np. w Mitasie. W Mitasie SOFT oznacza że guma jest miękka i jeździmy nią po twardym. I ta opona z linku poniżej (MID-SOFT) jest bardzo twarda, ale dobrze robi w piachu (i w zasadzie tylko tam) https://allegro.pl/oferta/1x-opona-1...20-11069597113 Natomiast MID-HARD niby do podłoża twardego (czyli jest bardziej miękka) ale tak naprawdę to nie jest guma na twarde nawierzchnie (typu skały w hard enduro), gdyż jest po prostu zbyt twarda. OPONA MID-HARD jest spoko do motocykli typu DUAL, do jazd cross country bo mimo wszystko nie schodzi tak szybko. Jeżdziłem na obu tych laczkach. Na MID-HARD Dualem, dwie zjechałem. MID-SOFT założyłem do exc , to w piaskownicach mega robi robotę. Podsumowując obydwie gumy są twarde. Do Duala brać MID-HARD. Jak chcemy lisciem polatać w kopnym piachu to MID-SOFT. A szuterki to można każdą |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:39. |