Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Imprezy forum AT i zloty ogólne (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Baba Jaga Tour 22-24.06.18 - zapisy od 10 lutego. (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=31190)

madafakinges 10.06.2019 11:01

W tym roku były w adv 3 próby na zaliczenie przejazd przez wodę, zjazd z pionowej góry a na samym końcu był podjazd na góre na czas trasa szlakiem turystycznym wykręciłem 3;17 najlepszy czas był 3;04(crf250) i w zasadzie ta próba decydowała o wyniku końcowym.

Z niemotocyklowych była pierwsza próba trza było odnaleźć w muzeum wojskowym nazwy armat, czółgów...

To też trochę niesprawiedliwe, że jedna próba decydowała o wyniku, ten podjazd był typowym terenem jaki mam tutaj w okolicy czyli szlak durystyczny z kamieniami o wystającymi korzeniami, gdyby druga próba na czas odbywała się w piachu to bym poległ bo kompletnie sobie nie radze, bo u nas nie ma piachu i 2 z 3 gleb zaliczyłem właśnie w głębokim piachu to bym poległ.

panbodzio 10.06.2019 11:11

Cytat:

Napisał madafakinges (Post 640009)
a na samym końcu był podjazd na góre na czas trasa szlakiem turystycznym

i to było imho nieporozumienie
dopuścić do dzidowania na czas po szlaku pieszym, po którym spacerują turyści

madafakinges 10.06.2019 11:18

Prawda nie było to najbezpieczniejsze... ale sama trasa była super.

greenman 10.06.2019 11:22

madafakinges ja nie wiem jak Ty tam wjechałeś w takim czasie :D wielki szacun! Szkoda, że tego nie widziałem.
Pozdrawiam chłopaków na 990, przestałem patrzeć na kondony typu DL i zbieram na dużego KTMa.
rene82 dzięki za towarzystwo na trasie!

Co do punktacji to jest taki trochę rajd niespodzianka. W tamtym roku mówili, że czas ogólny się nie liczy, ale przy takiej samej ilości punktów brali go pod uwagę. W tym roku nic nie wspominali na odprawie o OS, a to on decydował o miejscach :D

Trasa super, jakby ktoś chciał więcej pojeździć w tych rejonach to dawajcie znać, mieszkam parę km dalej i mam trochę miejscówek.

Cytat:

Napisał panbodzio (Post 640012)
i to było imho nieporozumienie
dopuścić do dzidowania na czas po szlaku pieszym, po którym spacerują turyści

To była najfajniejsza część rajdu. Trasa była dobrze obstawiona, a turyści poinformowani.

Rafał_RD 10.06.2019 11:30

@ Mada gratuluje wyniku, kiedy opijamy? :bow:

madafakinges 10.06.2019 11:33

Nie pije przecież;)

Cytat:

Napisał greenman (Post 640016)
madafakinges ja nie wiem jak Ty tam wjechałeś w takim czasie :D wielki szacun! Szkoda, że tego nie widziałem.

To dzięki pojedynczej tarczy z przodu, wiesz kto hamuje ten przegrywa.

panbodzio 10.06.2019 12:02

Cytat:

To była najfajniejsza część rajdu. Trasa była dobrze obstawiona, a turyści poinformowani.

Próba i trasa fajna też mi się podobala ale obstawienie na starcie i mecie to za mało. Najważniejsze że nikomu nic się nie stało.

rene82 10.06.2019 12:16

Cytat:

Pozdrawiam chłopaków na 990, przestałem patrzeć na kondony typu DL i zbieram na dużego KTMa.

Co do punktacji to jest taki trochę rajd niespodzianka. W tamtym roku mówili, że czas ogólny się nie liczy, ale przy takiej samej ilości punktów brali go pod uwagę. W tym roku nic nie wspominali na odprawie o OS, a to on decydował o miejscach :D

Trasa super, jakby ktoś chciał więcej pojeździć w tych rejonach to dawajcie znać, mieszkam parę km dalej i mam trochę miejscówek.

Dzięki za jazdę. Powinieneś dostać nagrodę za wiezienie znalezionej narzędziówki i opony prze połowę rajdu.
Zostań przy lc 4, Mada wysoki i waży pewnie tyle co połowa afry:), szkoda twojego kręgosłupa.
O punktacji decydował właściwie czas na podjazdówce pod górkę.
Na samym początku ruch pieszy na podjazdówce organizatorzy wstrzymali w ogóle, kolejno piesi zostali przez nich poproszeni żeby zwracać na nas uwagę.
Ale huk z pieszymi ja na początku podjazdu spotkałem ciągnik z wozem i sianem - zjeżdżał na tylnej zblokowanej ośce.

Mada gratulacje

Jack_*Daniels 10.06.2019 12:16

Cytat:

Może i byli poinformowani ale to i tak nie pomogło w moim przypadku.
Przy pierwszym rozwidleniu (a było takie, gdzie można było się pomylić)
turyści stanęli mi na drodze i jedynym wyjściem było hamowanie awaryjne zakończone spektakularnym dzwonkiem (mogłem też iść na wprost między nich ale to już oni byli by mniej zadowoleni). Tak na zimno oceniając odcinek naprawę fajny i jak bym wiedział że turyści idą to i tak bym pojechał :D:haha2:

greenman 10.06.2019 12:59

Ktoś się orientuje na czym jechał gość który zajął 1 miejsce? 2 był na KTM exc chyba 450. Trzecia Afryka.
Ogólnie najszybciej całą trasę przejechał gość na CRF250L, na mecie był o 12:30. W innym temacie ktoś napisał, że che kupić taką małą hondę żeby wolniej jeździć :D wolniej jeździć można na wszystkim ;)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:11.