Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Gadżety / wyposażenie (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=253)
-   -   Plyta pod silnik. (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=29694)

machoni 10.02.2018 10:18

Ja kupowałem tego bumota, sprawnie szybko bez problemu, jak weżmiesz na firmę to sprzedadzą bez vatu, dodatkowo wziąłem u nich osłony chłodnic (plug&play). Nie montowałem jeszcze tej płyty bo wcześniej wysłałem lagi z Madą do anodowania i na razie moto stoi na podnośniku, aczkolwiek widzę że będę maił trochę zabawy bo mam gmole Head i raczej nie będzie ta płyta współgrać z tymi gmolami. Mi się akurat wygląd tej "ordynarnej" płyty bardzo podoba.

madafakinges 10.02.2018 10:26

Jedyna sprawa że do czerwonej bardziej pasowałaby czarna płyta, może bym swojego sw potraktował raptorem...
https://raptor-polska.pl/sklep-produ...tor-zestaw-1l/

majki 10.02.2018 11:14

Się nie chwaliłem, bo to forum sporo dla mnie straciło, więc ostatnio jestem raczej biernym czytaczem.

Narazie też nie ma się czym chwalić, zwykła rally red w manualu, 2017. :D Na sam koniec roku (30.12) udało się wyrwać w mega fajnej cenie nówkę, ostatnią na salonie. Zupełny przypadek i zbieg okoliczności. ;) Wybierałem między czarną a czerwoną i się okazało, że na czerwoną mam lepszą cenę...i jednak jest ładniejsza.:bow: Narazie zrobiłem ponad 600km (w tym 400 z Wawy do Gdyni przy -5'C) i jest zacnie.
Zamówiłem czarny tłumik Ixil'a, krótkie klamki, poszerzenie stopki, małe podwyższenie kiery, zaraz będziemy brać gmole OM, myślę nad płytą, bagsterem i podwyższeniem kanapy kierowcy.

Bumot jest duży, ale jakoś mi się widzi i fajnie osłania, więc pewnie nic więcej by nie trzeba było montować na silniku. Na SW też patrzymy z kumplem, ale jest srebrna, a ja chcę wszystko w czarnym. Można pomalować, ale to kolejny koszt i to amelinium... ;) No i SW mi się osobiście mało podoba...poza ceną. ;) Jeszcze w obwodzie jest płyta OM, w cenie zbliżonej do SW...ale ochrona taka se...

Jakby się znalazł jeszcze jakiś chętny na płytę Bumota, to może by się udało z 10% urwać...ktoś coś? Wtedy by było ok. 1kpln...

rene82 10.02.2018 11:22

Jestem zainteresowany tą płytą Bumota. Przyznam się że mam oryginalne gmole i chciałem zamienić je na Heedy plus płytę sw.
Ale mam relację z pierwszej ręki co do oryginału gmolli. Afryka miała uderzanie w bok. Faktycznie gmol od razu się pogiął, wszedł w owiewki po prawej stronie, trochę je łamiąc, na dolnym zaczepie wgniótł,uszkodził blok silnika!. Ale akurat kierownik jest osobą która zawodowo "składa" ludzi i twierdzi że gdyby nie ta "strefa zgniotu" na tych lagach(edit gmolach) to by go nie było, albo by go nieźle połamało. Generalnie padło hasło że ludzie w hondzie wiedzieli co robią i przemyślane to jest. Tak samo z bakiem - cohones nie ucierpiały po wypadku.

No i po tym chyba zostawię oryginały plus ta Bumota

8Bodzio8 10.02.2018 11:31

Cytat:

Napisał rene82 (Post 570235)
Jestem zainteresowany tą płytą Bumota. Przyznam się że mam oryginalne gmole i chciałem zamienić je na Heedy plus płytę sw.
Ale mam relację z pierwszej ręki co do oryginału gmolli. Afryka miała uderzanie w bok. Faktycznie gmol od razu się pogiął, wszedł w owiewki po prawej stronie, trochę je łamiąc, na dolnym zaczepie wgniótł,uszkodził blok silnika!. Ale akurat kierownik jest osobą która zawodowo "składa" ludzi i twierdzi że gdyby nie ta "strefa zgniotu" na tych lagach(edit gmolach) to by go nie było, albo by go nieźle połamało. Generalnie padło hasło że ludzie w hondzie wiedzieli co robią i przemyślane to jest. Tak samo z bakiem - cohones nie ucierpiały po wypadku.

Cytat:

Napisał myku (Post 570216)
Dokladnie Majki.Nic ani mru mru a tu nagle plyte kupujesz...:D

Dowiadywałeś się może czy płyta sw motech podjedzie bez problemu przy gmolach Heed bunkier

HarryLey4x4 10.02.2018 11:31

Cytat:

Napisał rene82 (Post 570235)

Ciekaw jestem z jakiej wiedzy to wyczarował ten "składacz ludzi". Ech, fajne są czasem te opisy na forum....

majki 10.02.2018 11:33

O seryjnych 'gmolach', a raczej wieszaku pod halogeny NIKT się dobrze nie wypowiada. To nie jest oficjalnie do ochrony, nawet w Hondzie tak mówią i tak mają w prospektach napisane. ;) Ale każdy robi jak uważa.

Radzę tylko przyjrzeć się czy mocowanie gmoli zbytnio nie koliduje z płytą. My bierzemy gmole OM i one wyglądają, że powinny się ładnie zgrać z Bumotem.

rene82 10.02.2018 11:42

Cytat:

Napisał 8Bodzio8 (Post 570238)
Dowiadywałeś się może czy płyta sw motech podjedzie bez problemu przy gmolach Heed bunkier

osobiście nie sprawdzałem
Cytat:

Napisał HarryLey4x4 (Post 570239)
Ciekaw jestem z jakiej wiedzy to wyczarował ten "składacz ludzi". Ech, fajne są czasem te opisy na forum....

Miał wypadek - dał swoją opinie, ortopeda - ma dla mnie jakieś pojęcie - Ty możesz czytać jak bajkę.
Widziałem motór, gdyby te gmole były sztywno przymocowane, a cała siła poszła by na rame, ta skręciła by się w przysłowiową ósemkę - a to akurat moja opinia

myku 10.02.2018 11:46

Cytat:

Napisał 8Bodzio8 (Post 570238)

Nic mi o tym nioe wiadomo.Ale w moim przypadku wszystko podejdzie bo sobie poprostu wszystko dopasuje.I tak plyta SW podeszla mi pod dolne,silnikowe gmole OM

Futrzak 10.02.2018 13:08

Jak byłaby za 1k to Ja też się pisze daj numer konta stukam przelew

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:38.