![]() |
Jako że zbliża się dość szybko Dzień otwartej przestrzeni, mam takie pytanko do znawców tematu: gdzie, za ile, kiedy, co mam mieć, i kogo nie wkurzać by załatwić wizy do Mali ? Do Mauretanii, to pewnie w Rabacie? Jakie papiery warto przygotować, może bakszysz jaki? Dzięki za info!
|
Lup, kiedy Ty właściwie ruszasz?
|
koniec kwietnia
dokładnie nie wiem |
aha, dzięki, to się mijamy
|
kurde!
|
Wizę w ciągu jednego dnia możesz otrzymać w konsulacie Mali w Nuackott ( Mauretania ) , jeśli złożysz wniosek z rana , po południu będzie do odebrania , jest to najszybszy i ekonomicznie najtańszy znany mi sposób .
Żeby uniknąć starty czasu , przygotuj sobie w j.francuskim karteczki ( ksera ) z Twoimi danymi : imię , nazwisko , data urodzenia , nr. Paszportu , zawód , typ pojazdu i nr. Rejestracyjny |
Cytat:
|
http://www.ukgser.com/forums/showthr...t=89396&page=2
Post nr 18 Wymiar aby się mieściły w paszporcie Pozdrawiam |
Ooooo! Złociutki, to było piękne, wydruczyłem ze 12, a nie wiem czy nie mało?, Może jeszcze coś ważnego, np co biorą w łapę, albo gówniane przejścia? Dzięki za wszelkie info pzdrwm
|
To też możesz zrobić w domu jak granicę przekraczasz w Maroku
<style type="text/css"> <!-- @page { size: 21cm 29.7cm; margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { color: #000080; so-language: zxx; text-decoration: underline } --> </style> Tymczasowa deklaracja wwozu motocykla (D16TER) w tym celu należy skorzystać z http://www.douane.gov.ma/MRE następnie kliknąć trzecią opcję (D16TER) i później kliknąć trzecią opcję a następnie wypełnić formularz Prenom and Nom: Imię Nazwisko Jeżeli ktoś był wcześniej w maroku to posiada w paszporcie policyjny numer w formacie 999999AA to zaznacza Etranger non resident i w pojawiającym się miejscu wpisuje ten numer. Jeżeli ktoś nie był w maroku zaznacza 'autres' Imarticulation : numer rejestracyjny bez przerw Marque: BMW Type: 1200GSA albo co kto ma Genre: Tourisme Paus: Pologne Date de 1ere mise : data pierwszej rejestracji w formacie dd/mm/yyyy Chassis no: numer VIN następnie przyciskamy IMPRIMER i powinno nam wydrukować 2 strony w formacie A4 , ustawienia strony w układzie pionowym. Na jednej mamy egzemplarz wwozowy który zostanie zabrany na granicy na pozostałej stronie mamy 2 egzemplarze tego dokumentu z których jeden zostanie na zostawiony przy wyjeździe. Na 100% działa w IE Pozdrawiam |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:11. |