![]() |
Witam,
Ustalił ktoś co to za dźwięk na zamieszczonych filmikach ? Zrobiłem 9tys km i nie daje mi to spokoju jest cały czas tak samo. W związku z końcem sezonu letniego ponawiam działania przeciwko świerszczowi. pozdro |
Witam wszystkich,u mnie jest ten sam problem.1,5 roku temu zakupiłem wymarzoną afrę (r.95 rd07)okazała siwałek zdawczy był 40%,wiec rozpołowiłlem silnik w celu wymiany.I poszedłem ja strzała !!!!
Nowy wałek,nowe:cylindry,tłoki,sworznie,pierscienie,łoz yska,kosz sprzęgłowy,łąńcuchy rozrządu (DID) nowy łańcuch pompy oleju,głowice sprawdzone (zawory dotarte,gniazda idealne) i oczywiście nowe uszczelki.Wszystko zakupione w hondzie....I co? Chodzi idealnie,pali na dotyk,nie strzela z rury,ma moc ,ale cyka jak cholera,tak jak koledze ,na ciepłym....(zawory regulowane 6 razy,stetoskop nic jasno nie wskazuje,i kilku mechaników nie może nic powiedzieć) Acha zalałem też próbnie motulem 15W50 i nie zmieniło nic,poza tym ,że sprzęgło ciągło...Wymieniłem ponownie na 10w40.Oczywiście motul. Najlepsze jest to,że wcześniej (przed rozbiórką) nie cykała,a teraz wszystko nowe i cyka....Chyba zrobie rozbiórke jeszcze raz,ale szkoda bo ladnie sie dotarła i jeżdzi pięknie,tylko .........cyka Pozdrawiam Wszystkich i może ktoś podrzuci jakiś pomysł.... |
Coś mi się kojarzy, że jednemu koledze cykała, rozkręcali i skręcali wiele razy i na końcu okazało się, że miał nieszczelny wydech albo połączenie kolektorów z wydechem.
|
Cyka pewnie tylko na wolnych obrotach
|
Cytat:
|
O.... to widzę kolejny taki uparty jak ja na to żeby nie stukało :)))). Też remont, też wszystko ok tylko cyka.
No ale u mnie już wiadomo o co kaman i nie życzę takiej samej diagnozy: http://pl.wikipedia.org/wiki/Korbow%C3%B3d |
Evvil, przeca twój reaktor był po kompletnym przeglądzie i dużym remoncie..
Jak to możliwe? |
To nie korbowód tylko sworzeń tłoka jak mniemam, to się zużywa.
Można lać gęsty olej, ja tak pociągnąłem 45 000km i mój kumpel v-maxem tyż tyle :) Motormaniak dobrze to Wam opisze jak bedzie mu się chciało ;) |
Kiedy cyka główka? na jakich obrotach i jak to wyczaić?
|
U mnie też mieszka świerszcz.
http://www.youtube.com/watch?v=Jjcp8Mzu1vk&feature=plcp Przebieg mam teraz ok 25 000km Ogólnie moto chodzi jaki brzytwa, ma moc, 180 leci bez problemu, przysiepeszenie też jest, tylko ten świerszcz? Myślicie, że u mnie to też będzie ten nieszczęśny sworzeń tłoka? Wymieniał to ktoś już i może potwierdzić, że świerszcz sie wyprowadził po tej operacji? Moto ma za jakiś czas jeździć bardzo daleko na wschód, więc muszę rozkminić każdy problem. Help |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:22. |