![]() |
Cytat:
Nie chce zalewać kolorowych bo oryginalny ma kolor bursztynowy standard, żeby w serwisie po 1000 km nie płakali że samowolka. |
Tylko że on będzie bursztynowy tak samo długo jak ten czerwony pozostanie czerwonym.
|
Cytat:
Pierwszy olej jest bursztynowy i nadal taki jest w okienku kontrolnym może trochę bardziej ciemny. Jeśli przyjadę po 1000 km z kolorem czerwonym w okienku to nie wiadomo jak specjaliści z ASO podejdą do tematu a nie przypuszczam żeby po 700km zrobił się z tego ciemny mazut. |
Motul 3000 tak jak i Motul 300V nie jest w kolorze czerwonym.
|
Jest bursztynowy
|
po zlaniu w serwisie i tak bedzie ciemnobrazowy.
Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka |
Nie byłem w serwisie z CRF ale 2-3 razy czytałem, że po 1000km to bedą krecic nosem, wiec lepiej chyba byc przed 1000km chocby z czerwonym
|
ja tez jeszcze nie. chodzilo mi o to, ze jak TERAZ zalejesz, to przy zlewaniu sie nie poznaja. ja jeszcze przy 600-700km planuje 3cia wymiane. potem przeglad 1kkm w ASO. po przegladzie moze wrzuce jakies foty mojego pizdzika, bo troche inny od reszty. drugiej wizyty w ASO nie przewiduje.
Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
Ja mam 400km nalotu, zachęciliście mnie do zmiany bo byłem taki na dwa razy i już nabyłem specyfiki, może w sobote, nawet sie nie zastanawialem co sobie serwis pomysli, szczerze mam to gdzies.
Nawet sie nie zaglebialem w "papiery" 1. Przeglad na 1000km przedluza gwarancje do 24 miesiecy? 2. Co jest warunkiem 5 letniej gwarancji? Przeglady co rok w ASO? 3. Nastepny przeglad 12 000 ... jak rozumiem i tak warto co rok zmieniac olej jak sie tyle nie zrobi tylko np. 2000km, czy rzeczywiscie nastepna wymiana po 12 000 chocby to bylo za 5 lat? W samochodzie ile nie przejade "(tj. bardzo malo przejezdzam zawsze) zmieniam co rok, z motocyklami tak samo sie trzeba obchodzic? Po prostu nie wiem nie mialem takiego nowego sprzeta, jedynie samochody. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:45. |