![]() |
Cytat:
następnym razem i następnym. niestety w jeden dzień dobrego planowania się nie zrobi. pewnie jak pisalim trza będzie połączyć siły i pewnie ta kawa to jakoś w plenerze bardziej bo na Legnicę to czasu zupełnie nie będzie ;( teraz wyjechalim z Wro o 8.30 i powrót na 14. nie powiem, żebyśmy objechali nawet 30% tego co chciałem. mam nadzieję w przyszły weekend zrobić kolejny zwiad. dam znać jak wyjdzie. matjas |
To pierwsze zdjęcie to jakieś z 5 km ode mnie :). Jestem poza Legnicą :)
|
Cytat:
Ja uszywiście też przywiozę. No jakże inaczej :D :hello: |
No i ja jakąś cysterne przyciągnę :D
Coś się boje, że jak namieszamy, to spowodujemy taką explozję, że ino gruzy z zamku zostaną. http://africatwin.com.pl/images/icons/icon7.gif |
i nie sikać potem do fosy bo się spali pół wsi ...
|
Cytat:
po przygotowaniach alkoholowych na zlot widać, że i tak nie będzie komu jeździć w sobotę rano ;) matjas |
Nie, ale mam bardzo blisko do słupa.
|
Łooo ho ho widzę, że tu bimbrowników cała kupa. No to jakieś nieoficjalne mistrzostwa trunków regionalnych się skręci :D. No cóż widzę, że już nie ma co dłużej zwlekać z wpłatą bo impreza jednak musowo do zaliczenia ;).
|
Hej a ja tak zapytam z innej beczki są jeszcze jakieś wolne miejsca bo żonkę namawiam na wyprawę i nie wiem czy można się jeszcze załapać .
Oczywiście pytam się narazie z czystej ciekawości bo afri jeszcze nie kupiłem a nie wiem czy kochana małżonka wytrwa trasę 400 km na mojej gpz :) Jak nie patrzeć z zachodniopomorskiego kawał drogi a alko za dużo nie wsadzę chyba że w plecak pasażerki :P |
Cytat:
|
Acha czyli dobrze widziałem że 113 miejsc jest wolnych he teraz pozostaje tylko namówienie małżonki i wolne w robocie tylko lipa że nie na Afri i że nikogo nie znam :(
I jak się uwalę i wpadnę pod drzewko to kto mnie wyciągnie :P |
Ale wtopę zaliczyłem pomyliłem zamki i z 400 km wyszło mi łojoj prawie pińset
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A co do osób to namówiłem szwagra i wpadnie swoją XTZ więc będzie mnie pilnował albo leżał będzie ze mną w rowie, bo planuje wziąć pewien specyfik pikny wykwintny baa wytrawny niebo w gębie bym dodał zwany samogonem wujasowym a to z nóg ścina :) |
zapisalem sie z kolega kasa poszla
pozdro dla motomaniakow do zobaczyska 3 city pozdrawia |
post nieaktualny.
|
17 Załącznik(ów)
no dobra.
czas leci i nie ma na co czekać zatem wybraliśmy się na ponowne sprawdzenie tego co się wyklikało w domowym zaciszu. mamy już zrobione około 60-70% offa. myślę, że będziecie zadowoleni. koledzy, którzy ze mną pojechali byli bardzo zadowoleni. koniec etapu był fatalny: był pot i łzy i przekleństwa ale dzięki temu w końcu pojechaliśmy do domu ;) ;) ;) bo aż za miło się jeździło przez dzień cały. planowana trasa będzie miała około 80km max. ma być to lajtowa objazdówka bez napięcia i zapierdalactwa. są fajne szybkie szutry i jak ktoś chce to po objeździe niech sobie tam sam pojedzie zrobić krzywdę. wczoraj było sucho i ślicznie się jeździło. jeśli jednak nie daj Boże przed imprezą solidnie popada to skrócimy trasę - szkoda i ludzi i sprzętu bo będzie naprawdę nieznośnie i wystarczy te 50km, żeby stwierdzić, że to JUŻ. IMO off ma pokazać, że to fajna okolica jest /a jest/ i że metal potrafi być przygniatająco cięzki jak się wyp...doli i że wtedy i nie tylko wtedy warto mieć kolegów. to w skrócie tyle. acha - wisicie nam flaszkę. TU wieeeelkie dzięki za pomoc i asystę dla moich forumowych kompanów: RafaWro i makarona na XTZ. super się z Wami jeździło! jak zawsze zresztą. matjas jako apetajzer foty poniżej. CDN |
Bez kostek to nawet nie podchodź ;)
|
prawdę mówiący lwią część trasy stanowią szutry i kamieniste podłoże. trochę błotka ale do przejścia nawet na niezbyt ostrej gumie. ale.... były również zupełnie niewinnie wyglądające dróżki gdzie naprawdę mieliśmy co robić i łapy mdlały po przejechaniu takiego odcinka.
całość bezboleśnie przejechał Michał vel makaron XTZ na swoim mitasie wcale nie bardzo terenowym IMO. bez jednej gleby. kierownika trza. matjas |
Cytat:
;) |
Czy ten off nie był w okolicach Ostrzycy w Proboszczowie?
:) |
między innymi owszę. jechaliśmy tamtędy.
matjas |
A co tu taka cisza? Ja już się szykuję na zlot. Właśnie po poskładaniu silnika pojawiły się pierwsze wycieki :P . Najgorszy spod napinacza łańcucha rozrządu :D. Trochę dogrzałem silnik na żwirowniach i puścił skubany. No nic yślę, że do połowy maja wyjdą wszystkie kwiatki i będzie git ;).
|
23 Załącznik(ów)
Korzystajac ze slonecznej pogody weekendowej i huraganowego piatku,posmigalem z kolezanka Jagna po Dolnym Slasku, szukajac fajnych zakatkow i tras dla gosci IZI Meeting w maju. Wyjazd jak najbardziej udany, tym bardziej ze w huraganowy piatek mielismy niebywala okazje poczuc sie starymi wilkami morskimi, walczac z czolowym i bocznym wiatrem 150 stopni w skali boforta.
Tu :bow: dla Jagny, ktora ze swoim 4-miesiecznym doswiadczeniem sternika motocyklowego pokonala 140km na flagowym okrecie ze stoczni BMW w takich warunkach. Czarny asfalt, soczysta zielen budzacej sie do zycia przyrody i blekitne niebo towarzyszyly nam przez caly dzien... Załącznik 20050 Załącznik 20051 Załącznik 20052 Załącznik 20053 Załącznik 20054 Załącznik 20055 Załącznik 20056 Załącznik 20057 Załącznik 20058 Załącznik 20059 Załącznik 20060 Załącznik 20061 Załącznik 20062 Załącznik 20063 Załącznik 20064 Załącznik 20065 Załącznik 20066 Załącznik 20067 Załącznik 20068 Załącznik 20069 Załącznik 20070 Załącznik 20071 Załącznik 20072 albo w wersji ruchowej do zobaczenia w maju :beer2: ... pozdrufka fazi |
Puchnę z dumy - w filmie występuję :haha2:
A tu ciut inna wersja wydarzeń: http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=9183 W każdym razie trasy na sobotę przygotowaliśmy takie, że nie będziecie wiedzieć, w którą stronę bardziej wykręcać głowy :D |
Ja tam Jagny nie podziwiam. http://africatwin.com.pl/images/icons/icon12.gif
Mając taaaaaaakie bemwju to i na księżyc można zajechać :D:D:D Sorki, ale jakoś tak mi się wymksnęło. :) |
A w tak zwanym międzyczasie zapłaciliśmy całość kwoty za wynajem zamku, toteż nie ma już odwrotu:D. Będzie dobrze....
|
już nie mogę się doczekać.
tylko jak to zrobić, żeby po piątkowych spotkaniach 'po latach' wstać w sobotę na off... zaraz... czy to nie ja miałem prowadzić????? geeeeeeez. to se ne da. matjas |
Cytat:
nakleisz komuś na plecach Twoje zdjęcie i niech pomyka :D pogoń za lisem matjasem :haha2: |
Poniżej kawalek z niemieckiego forum. Koledzy zaczeli sie przygotowywac do przyjazdu:
Hallo – tschesc Tschüss – do witzenia Guten Tag – dschindobry Guten Abend – dobry wiätschur ja – tak nein – njä bitte – prosche danke – dschenkuje gut – dopsche Ich verstehe nicht – njä rosumjem Nach links – w läwo Nach rechts – w prawo geradeaus – prosto zurück – spowrotem Guten Apetit – ßmatschnego wo entlang geht es zur Burg Grodziec? – kturendy do samku grotschiec? Ich suche… - schukam… Und natürlich das A und O: Prost – na ßdrowjä Bier - piwo Nachschenken – polej Nicht mehr nachschenken – polej |
Dwa ostatnie sa najlepsze :lol8:.Ale trzeba przyznac,ze sie staraja :Thumbs_Up:
|
jako gospodarze powinniśmy również przygotować się na przyjazd gości ...
może słowniczek węgierski opracować :-) |
Skoro w maju rynek niemieckiej pracy będzie już dla nas otwarty, może nauczmy się po niemiecku zwrotów: szukam pracy, przyjmę się jako gosposia itp :D
Ciekawe że uczą się jak jest piwo, a nic nie wspominają o winie i oczywiście wódce, a także; nalewka, samogon, bimber, księżycówka itp... bo mam wrażenie ze takich trunków będzie tam przewaga :) |
Kurczę trochę mnie martwi ubogi zakres ich słownictwa, myślę że trzeba by z Fassim go pouzupełniać. Tylko "piwo" i "polej"? Bidnie, bidniutko. No chyba, że jak się im odpowiednio poleje, to się im włączy translator we łbach (ja tak mam, im więcej wessam procentów, tym większa ilość języków obcych mi się odblokowuje pod beretem, często baaardzo egzotycznych). Pażiwum, pasmatrim.
|
O zakres ich słownictwa to ja sie nie marchwię. Kiedyś w televizorni widziałem jak jeden z ważniejszych mówił zupełnie bez czytania z kartki "posdraffiam fszyskih polakuff" :D
A uczyć ich nazw naszych trucizn też nie ma sensu - i tak rano nie będą pamiętać co ich zabiło ;) Zdrowia! :hello: |
Hehe Sambor śledzisz naszych kolegów zza miedzy :D? To się nie godzi :). Co do trunków to ja już się określiłem ale modle się żeby sznycelki nie przywieźli czegoś w stylu:
http://drunkers.org/jagermeister%5B1%5D.jpg Tym się kiedyś zbetonowałem na ament :D. Później było mniej więcej tak :D : http://i327.photobucket.com/albums/k...germeister.png |
Cytat:
Cytat:
|
Jednak po zastanowieniu stwierdzam, że nie ma sensu zawracać gitary - w końcu to są dorosłe chłopaki, zapewne z niejednej beczki sól jadły, więc niech sobie sami radzą. Będą mieli prawdziwy survival, bo jak to mawia Hardcorowy Koksu, u nas nie ma lipy!
|
Tak patrzę na listę gościów i strach mnie ogarnia. Hordy barbarzyńców z zachodniej granicy maja przewagę i boję się, że może się to skończyc jak w 1939 :).
|
Może się podzielimy inaczej. Na 150 zgłoszonych dotychczas motocykli wciąż większość - choć nieznaczną - stanowią Afryki.
|
Może być. :Thumbs_Up:
Teraz już jestem spokojny jak kwiat lotosu na kur...esko płaskiej tafli sadzawki. :) |
To się nie zgadza.... Większość niemców i jednocześnie większość afryk? A gdzie te... no.... ich te niemieckie motocykle.... jak one się nazywały?...... :D
|
Cytat:
http://www.germanmotorcycles.cl/menu%20of%20makes.html Zdrowia :hello: |
Lepiej by sie jezyka poduczyc,w koncu to my gosodarze :lukacz:
|
Pastor. Co to? Nazwy niemieckich regimentów? :)
|
Czy ktoś z wawy kto będzie jechał ma miejsce? Znajoma transportu szuka
|
Cytat:
Szanuj swoje , nawet będąc gospodarzem a może zwłaszcza nim będąc. W celach kontaktowych oczywiście warto ale dajmy im szanse zabłysnąć znajomością naszego języka. |
Fakt.Niech nas zaskocza :lol8:
|
Jak ktoś oglądał "Czterej pancerni i dog" lub "Jak rozpętałem II wojnę światową" to podstawy niemieckiego już ma. Potem tylko zaopatrzyć się w pepeszę i napewno nie będzie problemu z dogadaniem. :D
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:42. |