Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Ciuch Afrykańczyka (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=130)
-   -   Jeansy motocyklowe ? (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=9668)

KML 09.07.2011 09:13

Wczoraj z ciekawości pojechałem do Ret Bike-a zobaczyć te spodnie.

Powiem tak, jak za takie pieniądze (70zł) to w sumie nie ma się co zastanawiać, normalne Jeansy do chodzenia są droższe.

Pani powiedziała że wyprzedają bo to stary model, ale w jej głosie czułem jakąś zagadkę.
Mają pełną rozmiarówkę ale koniecznie trzeba jechać i przymierzyć bo jest z nią coś popierniczone.

Na mnie były idealne XL-ki a normalnie bym się w takich utopił, krój jest podobny do bojówek/rybaczek, nie są tak szerokie jak sk8towskie portki ale szersze od normalnych jeansów do chodzenia.

Wstawki z kewlaru są na kolanach i biodrach (zazwyczaj w tych droższych które oglądałem jest cała dupa podszyta).
Ochraniacze miękkie z pianki na kolanach, można je wyjmować aby wyprać spodnie, na biodrach są kieszenie na ochraniacze ale samych ochraniaczy brak.
Po zejściu z moto wygląda się jak w normalnych jeansach, nic nie odstaje itd., u spodu nogawek nie ma żadnej regulacji ale nogawki są na tyle szerokie że na wszystkie buty letnie/turystyczne powinny wejść, na typowo crossowe raczej nie wejdą.
U mnie na ścisk nasuwają się na Scouty III

Jeansy są w kolorze granatowym (ciemne) , materiał bardzo gruby dobry jakościowo , szwy wykonane bardzo solidnie mocną nicią, na jednej z tylnych kieszeni oraz na szwie przy pasku elementy odblaskowe.

Spieprzona jest jak już pisałem rozmiarówka i moim zdaniem kieszenie na ochraniacze kolanowe są wszyte ciut za nisko, ale to zależy kto jak długie ma nogi , ewentualnie można coś tam przerobić.
Był ze mną kolega który przymierzał XXXL w pasie były dobre ale ochraniacze kolanowe miał na piszczelach i spodnie były dużo za długie.

Ogólnie polecam w tej cenie.

Ronin 09.07.2011 23:54

Cytat:

Napisał KML (Post 186646)

A tak konkretniej - do Ret Bike'a, czyli do Łomianek?

KML 10.07.2011 09:28

Tak Łomianki, jechaliśmy od strony Warszawy ok godz. 16:00, z powodu przebudowy trasy, korki były jak cholera.
Trzeba się przeciskać a samochody stoją dość ciasno bo pasy wąskie.

artel 14.07.2011 10:29

Cytat:

Napisał KML (Post 186646)

Powiem tak, jak za takie pieniądze (70zł) to w sumie nie ma się co zastanawiać, normalne Jeansy do chodzenia są droższe.

Pani powiedziała że wyprzedają bo to stary model, ale w jej głosie czułem jakąś zagadkę.
Mają pełną rozmiarówkę ale koniecznie trzeba jechać i przymierzyć bo jest z nią coś popierniczone.

Na mnie były idealne XL-ki a normalnie bym się w takich utopił, krój jest podobny do bojówek/rybaczek, nie są tak szerokie jak sk8towskie portki ale szersze od normalnych jeansów do chodzenia.

Wstawki z kewlaru są na kolanach i biodrach (zazwyczaj w tych droższych które oglądałem jest cała dupa podszyta).
Ochraniacze miękkie z pianki na kolanach, można je wyjmować aby wyprać spodnie, na biodrach są kieszenie na ochraniacze ale samych ochraniaczy brak.
Po zejściu z moto wygląda się jak w normalnych jeansach, nic nie odstaje itd., u spodu nogawek nie ma żadnej regulacji ale nogawki są na tyle szerokie że na wszystkie buty letnie/turystyczne powinny wejść, na typowo crossowe raczej nie wejdą.
U mnie na ścisk nasuwają się na Scouty III

Jeansy są w kolorze granatowym (ciemne) , materiał bardzo gruby dobry jakościowo , szwy wykonane bardzo solidnie mocną nicią, na jednej z tylnych kieszeni oraz na szwie przy pasku elementy odblaskowe.

Spieprzona jest jak już pisałem rozmiarówka i moim zdaniem kieszenie na ochraniacze kolanowe są wszyte ciut za nisko, ale to zależy kto jak długie ma nogi , ewentualnie można coś tam przerobić.
Był ze mną kolega który przymierzał XXXL w pasie były dobre ale ochraniacze kolanowe miał na piszczelach i spodnie były dużo za długie.

Ogólnie polecam w tej cenie.

Wchodziłem na stronę Ret Bike przez kilka ostatnich dni i nie widzę (widziałem) spodni po tej - 70zl - cenie. Skąd taka informacja?

KML 14.07.2011 22:21

Strona jest od dawna nieaktualna, ceny również w sklepie są niższe jak na stronie.
Najlepiej zadzwonić do nich i dopytać, akurat tych jeansów nie ma w ogóle na stronie.

Po kilku dniach użytkowania mogę już coś powiedzieć więcej, spodnie są sztywne i dość szorstkie, myślę że pierwsze pranie załatwi sprawę.
Ochraniacze na kolana w moim egzemplarzu układają się na kolanach do wewnątrz ( w kierunku zbiornika czyli zewnętrzną część kolana mam nieosłoniętą).
Myślę że to jest przyczyna ich wyprzedaży, trzeba by przerobić trochę kieszenie na ochraniacze.
Z powodu że materiał jest gruby to jest w nich dość ciepło, nie aż tak jak w typowych spodniach motocyklowych ale np w bojówkach jest chłodniej.

artel 14.07.2011 23:38

A bojówki też od nich czy jakieś inne?

KML 15.07.2011 07:55

Bojówki normalne tyle że nie masz żadnej ochrony, mają na stanie jakieś bojówki motocyklowe po ok 200 pare zł.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:53.