![]() |
Cytat:
Nie temperatura waha się w okolicach 0 - z lekkim skłonem do + :). Motór otulony kocami i pokrowcami - zwłaszcza w okolicach silnika. W weekend ponadto podłoże pod spód styropian. A jak wlać to jaki specyfik ? |
Ja bym wlał mix benzyny z syntetycznym olejem do cwejtaktów 1:10
|
Ja przy rospalaniu swojego wehikułu upuściłem trochę paliwka z gaziorów. Potem na ssanku odpaliła bez problemów. Dobra opcja wydaje mi się.
|
Ciekawie rozwinął sie temat. Ale o synchronizacje gaźników chodzi. Wakuometr jak wakuometr. przeźroczysty szlaufik z olejem połączonu z króćcami po obu stronach. Kręcę śrubą sychronizacji i jak już w miare sie wyrównują wysokości oleju to jeden podnosi sie wyżej. Kręcenie śrubą powinno podnosić obroty? bo u mnie jest znikoma reakcja tą czynność.
Reaguje tylko olej w rurce. dość szybko reaguje. |
Żeby rosły obroty trzeba trochę to śrubą pokręcić(obojętnie w którą stronę) - jedną przepustnice wtedy otwierasz.
|
wiem Nicek72 ze trzeba pokręcić. ale kręcenie nie daje w kwest obrotów zadnych rezultatów. Rośnie tylko podciśnienie jednego lub drugiego cylindra/ ssanie oleju w wakuometrze. przyjmijmy sytuacje gdzy cału gażnik był rozkręcony. Jak ustawić śrubę synchro i sróbe obrotów. np synchro wykrecone na max a obroty wkręcone lub odwrotnie
|
Cytat:
|
wszystko wiem Panowie, wiem co czym ustawiac. Obroty1250 wakuometry podlaczone. jeden cyryndel ssie ostro, malo oleju nie zassa a drugi normalnie. krece sruba synhro, mniej wiecej sie rowna ale po krotkiej chwili podcsnienie jednego z cyryndli rosnie/ (olej wyzej). obroty nie zmenaja wartosci. nie ma mozliwosci wyrownania slupków wakuometru.
|
Nieszczelności w dolocie lub mało cierpliwości;)
|
ide próbować dalej.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:31. |