Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Inne - dyskusja ogólna (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=248)
-   -   Triumph Tiger 900 (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=37171)

Mafrika 31.05.2020 15:22

Miałem okazję wziąć Rally Pro i GT Pro na testy z warszawskiego salonu Triumpha.
Wiele z tego co napisał #kristoch mogę również potwierdzić/zachwalić jednocześnie jak dla mnie problematyczne były:
1. napór i turbulencje powietrza na ramiona i kask powyżej 100 km/h
2. wysokość lusterek powodowała we mnie obawy przy swobodnym przejeździe między sznurem aut w korku
3. potencjalne narażenie na uszkodzenie/zerwanie przewodów od podgrzewanych siedzisk (nie ma opcji RP bez podgrzewanej kanapy)
4. schowek na telefon pod tylnym siedziskiem jak dla mnie mało praktyczny bo aby ustawić sobie cel w aplikacji nawigacyjnej musisz:
zatrzymać moto - wyłączyć zapłon - otworzyć kluczem tylne siedzisko - zdjąć siedzisko - otworzyć schowek - odpiąć telefon od zasilania - :dizzy:
5. bliskie sąsiedztwo przełącznika kierunkowskazów i joysticka od komputera
6. brak automatycznie wyłączających się kierunkowskazów :D

kristoch 31.05.2020 15:34

Te schowek faktycznie mało praktyczny, ale nawigacja działa po Bluetooth (tylko strzałki na wyswietlaczu, nie ma mapy). W schowku jest tylko ładowanie.
Automatycznie anulowane kierunki są w RP - trzeba włączyć w ustawieniach.

Mafrika 31.05.2020 15:42

Cytat:

Napisał kristoch (Post 684036)
... ale nawigacja działa po Bluetooth (tylko strzałki na wyswietlaczu, nie ma mapy). W schowku jest tylko ładowanie.

To dalej nie zmienia faktu, że chcąc mieć podłączony telefon do zasilania w tymże schowku nie możesz podać adresu ani zmienić drogi przejazdu - zgadza się?

Cytat:

Napisał kristoch (Post 684036)
Automatycznie anulowane kierunki są w RP - trzeba włączyć w ustawieniach.

Tego nie znalazłem - w sumie miałem go tylko od piątku popołudnia do soboty rano ale skupiłem się bardziej na walorach jezdnych niżeli przeglądania menu w komputerze ;-)

Kolejny "ficzer" z jakiego nie skorzystałem i nie wiem jak często będą korzystać właściciele Tygryska to możliwość sparowania kamery GoPro z komputerem.

kristoch 31.05.2020 16:35

Cytat:

Napisał Mafrika (Post 684038)
To dalej nie zmienia faktu, że chcąc mieć podłączony telefon do zasilania w tymże schowku nie możesz podać adresu ani zmienić drogi przejazdu - zgadza się?

Tego nie znalazłem - w sumie miałem go tylko od piątku popołudnia do soboty rano ale skupiłem się bardziej na walorach jezdnych niżeli przeglądania menu w komputerze ;-)

Kolejny "ficzer" z jakiego nie skorzystałem i nie wiem jak często będą korzystać właściciele Tygryska to możliwość sparowania kamery GoPro z komputerem.

Tak - wyświetlacz służy praktycznie tylko do wyświetlania. Poza tym coś mi się zdaje, że w tym schowku telefon satelitów i tak nie złapie.
W sumie jedyny sensowny scenariusz jaki mi przychodzi do głowy to ruszasz w dalszą trasę i chcesz ładować telefon i używać telefonu do odbierania połączeń i SMS bo to możesz obsłużyć z kierownicy/wyświetlacza. Tylko, ze to samo mogę zrobić z interkomu w kasku. GoPro nawet nie próbowałem używać.
Także do nawigacji i tak będę używał telefonu zamontowanego nad tym wyświetlaczem lub kierownicy.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 16:54.