![]() |
Bez paska jest twarda wg. sprzedawców tak samo jak z czerwonym paskiem
|
Odnośnie pasków https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...126046ee54.jpg
Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka |
Wieczór.
Mam te gume na tyle w moim wiatrolapie i na 1 bar i w lekkim (suchym) offiku daje rade i na asfalcie tak do stowki. Szybciej nie probowalem. Na mokrej glinie czy pospolitym błocie, o sniegu czy lodzie nie wspominając, jest kompletnie do... pupy. Może dlatego ze juz środkiem dość łysa, choć po tak twardej gumie z twarda kostka nie spodziewał bym się niczego więcej. Lata temu na tejże całkiem nowej gumie kolezka nie mógł zrobić prostej górki, Pozdr rr |
ta opona nadaje sie tylko do orania pola, i tyle.
|
Witka
I w tym jej siła. Nie da rady tam gdzie robią 6d softy czy zielona EF07. Ale na sofciaku moze się sprawdzić jako dość uniwersalna do turystycznych, amatorskich zastosowań i relatywnie trwała a przy tym tania. Regimentu na niej nie pojedziesz ale jak trzeba to przeskoczysz asfaltem czy szuterkim nawet te kilka stowek. Gro ludzi tak lata tzw off. Pozdr rr |
Poza tym nie ma za bardzo alternatywy w rozmiarze 17"
|
Mam jeszcze 18" a na niej Michała s12xc słabego ale do tego muszę zmieniac łańcuch też. Obniżenie kanapę i pewnie przeżuce się na nia
|
Cytat:
Zanim przesiadlem sie na C02, zjezdzilem 3 sztuki michalow... Moim zdaniem C02 jest teraz najlepsza opona dualowa z zacieciem off do maszyn sredniej wagi, tylko trzeba przezyc taniec na pierwszych kilometrach po czarnym. |
Robert a co na 18" byś polecił? S12XC mam po lc4 i tylko dlatego tam wpadla
|
Witam
Cytat:
Na prawie każdej twardej krossowej kostce jakoś tam od bidy będziesz gonił po asfalcie a w terenie na pewno lepiej niż na C02. Pytanie więc o priorytety. Pozdr rr |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:41. |