![]() |
Nie podejdzie, trza dorabiać.
Zanabyłem komplet z taką owiewką,stelażami, lampami. http://imageshack.us/a/img24/9638/n920.jpg Nie ma tam nic wspólnego z oryginałem. Ale jeśli będzie ktoś chciał to porobie zdjęcia i pomierzę. lampy oczywiście 10cm |
"No forma jak to forma, zostało poobcinać nadmiary materiału po krawędziach, zarobić je topkotem by łatwiej było rozdzielać gotowe elementy od formy."
Jestem raczej lajkonik w tych sprawach. Da się tak z jednego kawałka- bez form częściowych? |
Jakby co stelaże mogę zrobić.
|
No stelaż na pewno do zrobienia nowy, do rd04 będzie pasować tak jak se dziury wywiercisz ;) tak plug-and-play to chyba nie, ktos musiałby mi zmierzyć odległość między dwoma mocowaniami na zbiorniku i czy jest taka sama jak w 07.
Cena będzie utrzymana, nie widzę na razie żadnych przeciwwskazań do tego. Jeden mam problem - za dużo roboty normalnej zarobkowej i nie mam kiedy po prostu nad tym poślęczeć :) Da się na luzaka z jednej formy - sekret w dobrym rozdzielaczu ;) |
BIAŁY pasował taką owiewkę do swojej czwórki więc się da...
|
Cytat:
Dopasowanie polega na odcięciu części przylegającej do zbiornika, oraz wykonaniu nowych otworów montażowych owiewki. Ludzie twierdzą, że można na śruby. Moim zdaniem może w 7 tak, ale w 4 bez zalecam wykonanie moim sposobem. Ale każda sroka swój ogon chwali tak, że nic na siłę. W stanie surowym wyglądało to tak: https://lh3.googleusercontent.com/-W...599cie0330.jpg |
Misza spasowałeś tą swoją lampę do tej owiewki? Ciekawym co Ci to wyjdzie:)
|
Pomysł Białego jest estetycznie dopracowany pod oryginale szybko złączki . Można też w prosty sposób przymocować
Nie ma możliwości zamontowania owiewki w RD07 , RD04 i RD03 do oryginalnego stelaża i lamp . Można kombinować , przycinać , spawać , tylko pamiętajcie o jednej rzeczy , oryginalnych lamp i tak nie zamontujecie . Ps. Owiewka nie moze być łączona czy klejona , musi być w całości , forma jest rozkręcana aby owiewkę można było wyciągnąć . |
No tak pisałem formę do wzoru boano mam gotową, kopyto wyszło bez problemu ale jeśli owiewki nie będą chciały wychodzić to faktycznie trzeba będzie przeciąć i zamontować ze dwa kątowniczki z kołkami ustalającymi do rozpoławiania formy...
Mój wzór "Misza`s rejli rokenrol edition" będzie jak będzie ;)trochę z tym zabawy... pewnie ze dwie boanowskie zepsuję przy tym, trochę będzie modelowania przy połączeniu "czachy" z "boczkami" ale efekt finalny będzie porażający mózg ;) |
w to akurat wierze ;)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 21:16. |