![]() |
Dokładnie. Ja smarowałem przez chwilę w pierwszym swoim motocyklu dawno temu. Potem skończył mi się ten szuwax do smarowania i przestałem. Od tamtej pory nigdy nie smaruję. Na żadnym nie uświadczyłem rdzy ani nie wymieniam napędu częściej jak inni.
|
Ja zamontowałem elektryczną olejarkę.
|
Wrzućcie jakieś zdjęcia, interesuje mnie najbardziej umiejscowienie zbiorniczka na olej.
|
Ja mam z prawej strony pod owiewką.
|
Drodzy użytkownicy Cfry 1100, prośba o komentarz do filmiku(przepraszam za bylejakość filmu). Czy taka praca silnika na wolnych obrotach jest prawidłowa ??
|
Nie jest prawidłowa. Też mi zaczynają falować obroty na biegu jałowym ale nie tak mocno. Mam zrobione około 17 tys. km.
|
U mnie podobnie, przebieg ponad 9 tys. km. Też się zastanawiałem czy nie podjechać przy okazji do serwisu.
|
Jak ma 3 to norma , już kiedyś było ze rzęzi na wciśniętym sprzęgle
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ze jak 3 , a teraz 4-ta osoba ma ten sam objaw, to raczej nie anomalia tylko tak ma być |
Też tak mam.
|
To zapytam wszystkich z falującymi wolnymi obrotami: kto sprawdzał luzy zaworowe i/lub robił synchronizację?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja nic Jeszcze nie robiłem przy moto oprócz wymiany oleju po 8tkm.
|
a tutaj dla odmiany ten sam motocykl i wzorowa praca silnika na wolnych obrotach.
Różnica jest taka, że w tym przypadku moto było dobrze dogrzane. to był już ostatni filmik ;) Taka ciekawostka. Problemy z falowaniem na wolnych obrotach wyglądają mi na problem typu: termostat... |
Bo tak nie wolno robić na zimnym silniku.
😉 |
Cytat:
|
Po milionach lat oczekiwań wreszcie dotarł zestaw tylnego kufra.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e718323b1a.jpg |
Cytat:
|
Uchwyt około 2100 z plastikami, na ebay.it widziałem w promocji za 300 euro.
|
Wszystko Oem Hondy.
Uchwyt 1600 pln komplet plastiki itp,kufer 1700 pln plus płyta hondy 600 pln. Co do uchwytu może i taniej by się znalazło ale jest jedno ale, dostępność ta rzeczywista. Jeszcze trzeba będzie uzbierać monety na kufry boczne i w teren. |
A boczne są inne jak w CRF1000?
|
Cytat:
... pewnie z chęci zysku zrobili inne aby używki nie pasowały.... producenci zamienników zapewne widząc w tym interes robiliby zamienniki ale dochodzą te plastiki i robi się już średnio opłacalne, "dobrze to ktoś pomyślał" |
Cytat:
A tak na marginesie może się komuś przyda http://cssportal.css-club.net/honda/MCA/TERMS010.aspx stronka z instrukcjami do różnych typów hond i oczywiście do naszej królowej Crf1100. |
https://www.fotosik.pl/zdjecie/3785c...028d214med.jpg
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
Cytat:
Strona wygląda tak, jeżeli nie to wpisz w google "css portal honda " pierwszy link. |
1 Załącznik(ów)
Link działa.
Po wygaśnięciu sesji należy przeskrollować warunki czegoś tam i zaakceptować. Ale albo ja ślepy jestem albo nie widzę Afryki? :confused: Załącznik 98415 |
1 Załącznik(ów)
Dziwna sprawa, u mnie wygląda to tak (firefox) Klikamy na 751cc.
Zapomniałem dodać zaznaczamy Honda User albo Dealer działa to i to. |
Na internet explorer safari i mozilli nie ma crf1100
|
Cytat:
|
Faktycznie sprawdziłem na telefonie i brak CRF 1100 iak i wielu innych.
Sam nie wiem dlaczego u mnie to działa na stacjonarce jak na screenach. Panowie sprawdzicie za jakiś czas jeszcze raz. Być może Japońce coś blokują bądź jest wpuszczana na serwer określona liczba userów. Pisałem że na telefonie nie działa a teraz już k... działa magia.:mur: |
Jest Akrap do 1100. Przeszło tysiąc złotych za zdjęcie każdego kilograma :D
https://www.akrapovic.com/en/moto/pr...04&yearId=6095 |
wybierzcie opcje dealer i będzie CRF
|
Cytat:
5Nm momentu więcej 5kg masy mniej może to kogoś podnieca to sobie kupi :) |
Tak, ale to wszystko tylko w wersji nielegalnej i wymagającej remap-a ECU. Ta legalna nic pewnie poza dźwiękiem i lżejszym portfelem nie daje.
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Po drugim dniu jazdy na bestii twierdze, ze to nic nie da, zwłaszcza te 5 koni mocy |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dzięki za radę. Nie brakuje mi koni a motor mam fajny.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:56. |