![]() |
Światmotocykli
Ponoć ceny 2020 mają być wyższe tylko o 3%, hmm |
Do zwykłej też te gmole silnika można włożyć. Są w opcji.
|
Cytat:
https://www.honda.pl/motorcycles/ran...and-price.html Nawet cenę podali. Golas za 68800 zeta. No... niewąsko... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja piszę o AS, bo at mnie interesuje.
Wersja AS ES jest jeszcze droższa - 75000. Ma zawiasy na Showa EERA. Znaczy najprawdopodobniej obniża się przy zatrzymaniu, żeby mniejsi łatwiej dosięgali ziemi. Wszystkie modele mają opcję najniższego siedziska na 825mm. Brawo! No i dorobili wreszcie tempomat: https://1drv.ms/u/s!AjNuoccxKYpSnKsP...TZzjw?e=9PfQt3 . |
Cenowo gonią BMW:):) Szacun.............
Motocykl dla ludu |
Honda CRF1100 - 2020??
No ale generalnie ceny praktycznie pozostają na starym poziomie:
np. czerwona manual kosztuje 60.900, a z 2019 przed rabatem wyprzedażowym była za 58.900 czyli 2kpln więcej teraz 3,3% to prawie inflacja w PL. To tak, żeby jabłka do jabłek porównywać. Gs1250 od 68.500 jest. |
Cytat:
|
Ale do obsługi to trzeba mieć ręce pianisty w jedwabnych rękawiczkach, sokoli wzrok (choć bardziej krótkowidza) by dojrzeć wszystko na "telewizorku"
|
W ogóle mnie nie dziwi że Honda idzie tą drogą, rynek jest zbadany... Jestem przekonany że za 5 lat Radiologowii będzie łatwiej sprzedać swoją używana ATAS z 2020 roku, niż moja NAT ( golasa ) z 2016, i nie dlatego że jest starsza , tylko przez brak tych wszystkich bajerów. Dzisiaj jak bym się cofnął o te 3 lata i miał bym wybór i ta wiedzę która mam dzisiaj i w ofercie była by ATAS w konfiguracji powiedzmy z 2019 to chyba bym się nie zastanawiał i bym brał, żeby było wesoło z DCT.Te 3 lata zweryfikowały i pokazały że to jest dla mnie najlepsza opcja. Pozostaje mieć nadzieje , że wypuszcza wreszcie fajna mala afryke i wszyscy będą zadowoleni
|
Cytat:
A'propos cen, osłabienie złotego może nas mocno zaboleć :( |
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
Trampek 650 i afra 650 też miały niskie szyby.
Przy prędkościach do 120 jest całkiem dobrze. Struga powietrza fajnie uderza na wysokości ust i nie powodowała u mnie (182 cm) żadnego dyskomfortu. Ale ja masochista chyba jestem bo teraz w ogóle szyby nie mam i latam do 150 km/h na przelotówkach. Afra na 2020r. wygląda dobrze, ale nadmiar elektroniki jest nie dla mnie:o |
Cytat:
|
Cytat:
|
Eee tam - narzekacie.
NAT2020 jest adresowana do tych co jeszcze nie kupili NAT, a nie do tych co mają 3-letnią NAT. Obie wersje mają dwa wyświetlacze - mały, podobny do NC i duży tablet na bajery i Apple carplay (super sprawa). Na tym małym jest wielkimi bukwami wyświetlana prędkość i bieg. Obecnie w 690R mam tylko prędkość i żyję. Szybę będzie można wymienić, a uchwyty niektórzy wycinali - co kto lubi. Cena jak cena, życie jest krótkie i nie wiadomo czy po drugiej stronie są motocykle. |
Cytat:
Ja mam 50+ i jakby nie to że mam wszystkie dzieci dorosłe i pracujące, wybudowany dom i posadzonych wiele drzew, to pewnie nie stać by mnie było. Zamierzam jeszcze ze 20 lat polatać, więc co mi zależy? Będę oszczędzał na co? |
Zastanawia mnie waga ATAS 2020:
- w pełni zatankowana (z wiekszym bakiem i DCT) - 248 kg - wersja ATAS ES (DCT) - 250 kg. Przy czym ATAS z 2018 z DCT - 253 kg A moja zwykła NAT z DCT - 242 kg. Gdzie pogubili te kilogramy? Chyba, że trochę żonglują tą wagą? :confused: |
Honda CRF1100 - 2020??
Cytat:
W Twojej NAT jest chyba jeszcze zwykły aku? Zmiana na lipo daje ze 3kg. Piszą tez o nowym Alu wahaczu i lżejszej ramie. |
Cytat:
Cytat:
|
|
Cytat:
|
W następnym lifcie kolej na kardan 😜 i będzie idealny GSA od pana Hondy.
D Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
Ale tak ogolnie znaczy ze pan Hąda wycofuje sie wogole z aktualnie oferowanej NAT ? Czy tez planuje oferowac 3 modele - 850, 1000 i 1100 ?
Jesli sie wycofuje to szybciutenko poszlo... kupujac w 2019 zalapalem sie na ostatni rocznik :/ |
Dla mnie najgorszy jest ten coraz bardziej wyraźny podział na moto wyprawowe i "miejskie enduro". Jak pamiętam miał to być uniwersalny sprzęt i widać, że powoli pan Honda się poddaje.
Póki co cieszę się z zakupu modelu 2018 i paru dodatków, które mocno przybliżają moje cacko do tego nowego. Na razie poczekam ze dwa lata, zobaczę co się w tym czasie w nich zmieni, jakie wady wyjdą do poprawy, co ludzie powiedzą, co można z nich przejąć do starej i w ogóle. I na koniec, Honda trochę balansuje na linie podchodząc pod BMW, to nie do końca ten target jest. |
Cytat:
|
założyłbym, że każdy tutaj próbuje mieć coś bardziej uniwersalnego w tę czy druga stronę. mi NAT wystarcza, lubię się sponiewierac, ale nigdy to nie będzie dla mnie celem. z drugiej strony, czysty asfalt mnie w ogóle nie interesuje.
i w tym NAT jest dla mnie idealna. RD07 byla "prawie" - jednak brakowało tych paru kucy na czarnym. Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
|
Patrzę na podawane ceny to chyba trzeba będzie wydzielić jakieś podforum ;) ;) ;)
|
Jak to dobrze, że na jesień premierę zrobili. Będzie co czytać :-)
|
Są już jakieś wymiary gdzieś podane? Mam wrażenie, że 1100 ma większy rozstaw osi niż 1000...
|
1100 ma rozstaw 1575mm, a 1000 miała 1580 mm. Ma zatem mniejszy rozstaw o 5mm.
https://www.honda.pl/motorcycles/ran...and-price.html |
Nie wiem czy dobrze do czytałem cztery cm węższa kanapa, już teraz nie było za wygodnie.
|
Emek wierz mi, że jakbyś zmienił na crossturera to szybko byś zatęsknił za nat.
Mi nowa się bardzo podoba i uświadomiłem babę, że w przyszłym roku nie będziemy ogrodzenia robić, bo muszę Moto zmienic:D |
Może w końcu będzie to motocykl dla mnie, najważniejsza rzecz ma mieć bezdętkowe opony. Mogę żyć bez wału ale bez bezdętkowych opon nie. Cena jest rezultatem tego ile ludzie będą chcieli za niego zapłacić, a wychodzi na to że nie tylko gieesiarze chcą wyższych cen. Pozostaje czekać na realny produkt do przetestowania na żywo i brać jak wszystko będzie ok.
|
Cytat:
|
W ATAS czarne sety pasazera przykrecone do bialej ramy ...troche dziwne..:confused:
|
A teraz jest jak?
|
1 Załącznik(ów)
Cytat:
|
Cytat:
Sprzęt mocniejszy, lżejszy, odkręcany subframe, ... a żona w czasie jazdy lubi popatrzeć na ekran :D A ceny IMHO będą za 1 rok zbliżone do dzisiejszych, chyba że PLN poleci (a są szanse :() |
|
https://youtu.be/iSTZG_47-V8
Lata, świeci, kawę robi... Nie wiem czy to wszystko idzie w odpowiednim kierunku. |
Mam nadzieję, że mała NAT będzie taka sama, tylko mniejsza :)
|
Ja to jestem żywo ciekaw na co byś spojrzał Emku
"Gdybym jednak nie miał AT i szukał moto na dalekie wyprawy po czarnym z okazjonalnym szutrem czy gruntówką to w tą stronę bym nawet nie patrzył." |
Jak w miarę ogarną wagę i nie zrobią ciężkiego motocykla tylko normalne moto bez bajerów to będzie strzał w dziesiątkę.
|
Cytat:
|
Cytat:
" Jakbym miał 3 motury to jakie" - dywagacje, wątpliwości i uzasadnienie ". Już dawno zrozumiałem (jak paru tutaj) ze jeden moto nigdy nie spełni wszystkich oczekiwań. |
Cytat:
Emek dobrze prawi..:Thumbs_Up: A dodając coś od siebie to.. jest taki monent kiedy zamiast cieszyć się jazdą, człowiek zaczyna walczyć z masą.. albo modli się że się nie wyje..ć bo za tydzień go znajdą etc. I to jest znak nie to moto na te warunki. Albo na czarnym.. jak auta cię wyprzedzają albo że mimo kładzenia się na kierze moto nie wyprzedza TIRa i znowu zdrowaśki żeby zdążyć...:p To rónież znak, że może nie do końca moto idelane do stylu jazdy kierownika. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:49. |