![]() |
Używałem dość długo dwóch rodzajów ochraniaczy (z zawiasem i bez), w jednych i drugich pod ochraniaczem mokro.
|
Dobre jeansy na miasto są ok bo i prędkości są niewielkie i przy ewentualnym szlifie nic sie nie stanie (no chyba ze ktos po mieście jezdzi powyżej 100kmh)
Ja mam spodnie Motto Wear ( http://motolancuchy.pl/pl/p/Jeansy-m...owe-COMBAT/609 ). Gruby jeans i ochraniacze na kolanach i kewlar na dupie. Opcjonalnie ochraniacze na biodrach (nie mam). Mysle ze i w trase dadzą spokojnie rade. Nienawidze spodni z ortalionu/kordury czy innego texu bo gorąco, a ochrona wg mnie jest taka jak przy grubych jeansach (np Motto, Firestar itp). Polecam. PS. a na deszcz też polecam ;) szybko przesiąkną to i szybciej wyschną. ;) |
Czy ktos moze lata w Motto Wear FMJ napisali ze sa bardziej przewiewne niz Combat-y.
|
Na Bajzlu w Łodzi można było kupić za 59zł firmy Ratbike . Spaprali krój i cała serię wyprzedawali . Minus jest taki ,że pasowały tylko na szczupłych riderów . Jak na razie sprawują się OK . Kewlarowe wzmocnienia , wyjmowane ochraniacze .
|
Mają też bojówki z ochraniaczami, używał ktoś?
http://www.retbike.pl/katalog/spodnie_tekstylne/bojowki |
Może ja spaczony jestem, ale retbike to kupa...
|
Cytat:
No ale bojówek czy dzinsów chyba nie da się spieprzyć, ogólnie najwięcej narzekania jest chyba na jakość membran, a w tych spodniach ich nie ma. |
no pewnie ,że spieprzyli ......i wyprzedają po 59zł za parę :)
I to jest moim zdaniem odpowiednia cena za jeansy motocyklowe . Normalne ceny to pomyłka moim zdaniem . ps. ten spieprzony krój jest idealny na osobę która mieści się w dolnej połowie normy BMI :) ps2. jakością wykonania tj.szwy , ekspres itp. nie odbiegają od jeansów cywilnych za ok. 100-200zł . Droższych nie noszę :) |
Kontaktowałem się z nimi, mają te spodnie ale po 79 zł.
everybike możesz zrobić jakieś fotki i podesłać jak to wygląda? Bo cena dość fajna , a specjalnie nie chce mi się do nich jechać. |
Najwcześniej po weekendzie mogę mieć foto
ps.przecież to firma dla początkujących ;p |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:50. |