![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Pozdro |
Pompa bez paliwa, weze zdiete.
Cyka tylko raz! Wiec co moze byc zjebane? |
Prawdopodobnie uszkodzony zespół styków ale uszkodzenia mogą być też inne.
Jednoznacznie ciężko będzie stwierdzić jaka jest usterka nie widząc stanu chociażby styków. |
Zalozone nowe styki z Larsona + plytka RD2.
Wszystko wyglada cacy! Rozumiem ze rozlaczona pompa na krotko powinna zapierdalac? |
Miałem taki przypadek przy pompie która zrobiła ~20 000km czyli nowa i pachnąca. Styk łapał i już nie puszczał. Wymieniłem styki i odpukać działa aż miło.
|
Sprawdze.
Zaloze uzywane oryginalne styki, chociaz troszke sa nadpalone. |
Cytat:
|
Cytat:
Jeżeli zainstalowałeś płytkę i podłączyłeś odwrotnie + i - zasilania pompy to zabiłeś płytkę.Będzie to dawało objaw taki jak piszesz. Możliwe też że zakładając nowy zespół styków za mocno go docisnąłeś do ruchomej osi ( tam gdzie blaszka styku ruchomego wchodzi w nacięcie osi). Zespół styków mocowany jest na 2 śruby ma po jednej stronie otwór "Fasolkę" do regulacji jak głęboko ma wejść blaszka styku ruchomego. Powinno się dosuwać do oporu po czym cofnąć z 0,5mm i dokręcić śruby.W przypadku za mocnego docisku układ może się zacinać. Daj jakieś dokładne foty to w miarę możliwości zobaczymy co tam się dzieje. |
RD02 plytka zamontowana jakis czas temu. Dzialala ze hej!
W ostatni czwartek zatankowalem moto, bo w piatek po pracy lecialem na mini zlot ADVriders. Jako ze co jakis czas lubie sobie sprawdzic czy wszystko dziala, tym razem rowniez polozylem paluch na pompie. I nic. Mysle sobie - bak pelen pewno wacha bez pompy sie leje. 60 km od domu warchlak robi wuuuumm na M25 i pizda. Sprawdzilem czy paliwo leje sie za filtrem i pompa. Wyszlo ze siadla pompa, wiec wywalilem trupa i zlot zaliczylem bez niej. W domku juz po powrocie podpinam pompe pod aku. Zielony to masa, czarno-zielony +. Trup milczy. Dalem kable odwrotnie - cykla 1. Tzn otwarly sie styki. Wyciagam kable -cyk styki sie zamykaja. Znaczy sie moze plytke szlag trafil. Zreszta skoro podlaczylem ja odwrotnie to i tak juz smietnik;( Wszystkie kable wygladaja spoko, do tego po zamo towaniu dzialalo przez ostatnie 12 tys. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 16:03. |