![]() |
Chyba normalnie i ja pojadę z moją połówką:at::D
Znacie jakąś miejscówę gdzie można przeleżeć z piątku na sobotę w okolicach tegoż historycznego wydarzenia ??:) |
ja z moją połówką "koleżanką małzonką" lecimy na Grunwald ale z Częstochowy będziemy startować dopiero w sobotę 17.07 rano około 8-9 godziny bo rano o 7.30 nasza córa ma autokar którym wyjeżdza na obóz wiec wcześniej nie damy rady wyjechać. ( dziecko do autokaru a my na Afryczke i w drogę )
Z Grunwaldu jedziemy się poszfendać nad morze, troche kaszuby a kończymy na mazurach bo 23-25 piknik country w Mragowie, wieć jakby ktos się pisał w tym terminie na takie kręcenie sie w tych okolicach to niech daje znać. Hejka |
Mogę się podłączyć do was.
Jestem z Wielunia najwcześniej o 11 wyskoczę... Możemy się spotkać np. w Piotrkowie Tyle że ja weekendowo tylko, Seamen, wpisuję się do Ciebie na listę... |
Ja ruszam 12 i mam czas tylko do 14 niestety, ale chcę to zobaczyć jeszcze bez tłumów. Biorę namiot i zobaczymy na miejscu gdzie będzie możliwość przekimania.
Ewentualnie możliwość wyjazdu dzień wcześniej czyli 11 późnym popołudniem. Jak ktoś by chciał się dołączyć będzie miło. Ruszam z Bydgoszczy Chłopaki z chorągwi uczestniczących w bitwie napiszcie czego się można spodziewać od początku tygodnia. |
Plan jest taki
-od 8 lipca przyjeżdżają ludzie z "kwaterki" czyli budują obozy itd -w niedziele 11 zazwyczaj te prace się kończą. -we wtorek pod wieczór zaczynają się wymogi historyczności czyli ludzie wskakują w ciuszki z epoki i zaczyna się impreza na całego. -w ciągu dnia są rożne zabawy link do forum z opisem co gdzie i kiedy się dzieje http://www.freha.pl/index.php?showforum=255 -w czwartek wieczorem jest największa impreza dla uczestników w piątek teoretycznie jest prohibicja ze względu na uczestników bitwy a w sobotę nie wszyscy mogą poimprezować bo w niedziele trzeba się zwijać. Jakby co 788-834-462 najpierw proszę wysłać mi SMS-a o której mam włączyć telefon :D. ewentualnie szukać chorągwi ks. Siemowita mazowieckiego wielki kurczak powinien wisieć. Pole namiotowe jest po drugiej stronie pomnika ogarniają je harcerze ale nie wiem jak z dostępnością ale okoliczni rolnicy na pewno z chęcią na flaszkę zarobią. Na kwaterkę pod dachem nie ma co liczyć w styczniu już wszystko było zajęte |
Chyba też pojadę,do zobaczenia na polach Grunwaldzkich
|
Seamen mi się też wyklarował wyjazd. Niestety nie na Afri bo jadą ze mną jeszcze dwóch kumpli, ale będę. W czwartek odezwę się do Ciebie na kom.
Pozdrawiam |
seaman co jest jeszcze ciekawego wartego zobaczenia w okolicy ?
Chcę z domu wyjechać o 5 rano by w miarę być na miejscu i coś jeszcze zaliczyć . |
Seaman, marynarzu słodkich wód:)- ja chyba też się pojawię- ale prędzej jutro...i może jeszcze kilku...motongami oczywizda:):)-będę dzwonił:)pzdr
|
Seamen wielkie podziękowania za zorganizowanie spania , ogniska no i jedzenia z browarkami . Jesteśmy już w domu . Na próbie w piątek już było sporo ludzi . Trudno sobie wyobrazić jaki będzie spęd w sobotę .
Jeszcze raz wielkie podziękowania. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 18:46. |