![]() |
Jeszcze tylko sie upewnię, że na zmianę regulujesz synchro a potem wolne obroty do 1250?
Moze masz jakieśnieszczelności na króćcach, do głowic lub airboxów, albo membranę już gdzieś pęknięta, albo wspomniane linki ssania niedomykają? Swieca nie jest czarna na tym garze? |
Cytat:
Świece nowowymienione, rozebrawszy gaźnik nie stwierdziłem uszkodzeń membrany, ale jeszcze na spokojnie poszukam czy gdzieś na króćcach i łaczeniach airboxów nie ma przewiewów. I sprawdzę linki ssania, bo nie sprawdzałem. A przy okazji - dzięki za wyjaśnienie w kwestii tego białego plastiku. |
Trochę offowe ale nie chcę zakładać nowego wątku - czy spuszczacie paliwo z gaźników na zimę - przeczytałem właśnie, że tak należy:mur: (szukałem w całym wątku paliwowy i nie znalazłem odpowiedzi).
|
Nie spuszczam paliwa i nigdy nie miałem problemów. No ale zima różnie długo trwa u ludzi :)
|
Spuszczam paliwo i nigdy nie maiłem problemów. U mnie zima długo trwa.
|
Ja jestem przeciwnikiem spuszczania wachy z gaźników....
Ja sobie to tłumaczę w ten sposób że przecież w gaźnikach są tak samo uszczelki,oringi itp więc wolę je pozostawić w benzynie niż na sucho na dłuższy czas. |
cholera podos z reguły masz rację i w tym przypadku to mnie martwi - tak też wyczytałem u Pana Hondy:vis:
|
podos to nawet zębatkę zdawcza na odwrót założył :)
|
Ja nie mam problemu. Nie spuszczam. Sama odparowuje.
|
Cytat:
Jeśli się uparłeś na spuszczanie to pamiętaj coś tam trzeba nalać, albo zabezpieczyć bo: Dysze są z mosiądzu, a Jan Mosiundz jak i Alek Alumniumnium śniedzieją! Na dodatek na ściankach pustych komór pływakowych będzie osadzać się rosa (różnica temp) i masz gotowy syf. Natomiast jeśli motonga trzymasz w pomieszczeniu o temp. +25C stałej to spuść bo i tak wyparuje, a zostanie osad. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:29. |