![]()  | 

to znaczy ze zwykla rurka tez wystarcza, w koncu dozujesz 1-2 krople na minutę. srednica wyplywu nie powinna ty specialnie znaczyc. PS: Na afrykanskim piachu wiesz oczywiscie ze nie wolno smarowac? 
	 | 

Cytat: 

| 

bo sie piasek przykleja do oleju i robi wiecej szkód niz pożytku. 
	nie wiem jednak czy w praktyce, jest to do zrealizowania. Ale raczej nie bedziecie wiele dni pod rząd jechac po piachu ? Na drodze smaruj - po piachu na suchym lancuchu.  | 

I zamow wreszcie sobie Chrisa Scotta "Sahara overland" :) 
	 | 

Cytat: 

Także mam inne zdanie na ten temat....  | 

no to moze i racja, nie bede sie upierał. Wrocisz to opowiesz :) 
	 | 

myślałem ze chodzi o ekologie bo jedna kropla oleju zatruwa 1m3 ziemi gdzie spadała na wile lat.:mur: 
	chomiku ale ty chyba musisz wziąć czerwony olejek do scotta a on jest zupełnie inny niż zielony o wiele mniej się klei patrzyłem na twój i mój łańcuch na trasie powrotnej z Agro  | 

ooo, to są czerwone i zielone? 
	A czym się różnią? A z innej beczki. Jak nalewacie oleju do scotta? Przez górny dekielek czy też przez rurkę od odpowietrznika ??  | 

Cytat: 

Ja zdejmuje tą gumkę od wlewu i butelką z końcówka napełniam. Przez rurkę odpowietrzająca nie radzę bo tam jest filtr gąbkowy...  | 

Tak się zastanawiam... 
	Mając jedną dyszę, ustawioną zgodnie z instrukcją, łańcuch wygląda tak, że jest z jedej strony wilgotny, a z drugiej suchy.(patrząc od tyłu - połówki ogniw od strony dyszy) Czy też tak macie? Próbowałem zwiększyć dawkę, ale wówczas zaczyna "rzucać" olejem po oponie, a łańcuch i tak pozostaje półsuchy.:confused:  | 
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:19. |