![]() |
Silnik też pewnie nie mały grosz kosztował.
Może zakup nowego silnika to i słuszna decyzja jeśli czujesz się związany ze swoim LC8. Dobrze że się udało. A czy już wiadomo co było przyczyną wycieku w starym silniku ? |
Piszesz z takim spokojem jakbyś gumę złapał.
|
Cytat:
O starym silniku napisałem w poście :) Przyczyną był wyciek oleju spod uszczelki przedniego cylindra. Cytat:
A tak serio, nie zżymam się na sprawy, na które nie mam wpływu. Choć w tym przypadku później miałem. Mogłem sam wymienić silnik i to z powodzeniem. Dla mnie to też przygoda, bo nigdy tego nie robiłem :) CF |
celofan, szacunek.
|
Wyciek oleju z pod cylindra? To już trzeba kupować nowy silnik i rezygnować z takiej wycieczki?
Bart czy Darek On djagnozował? Znam człowieka 20lat i mam lc8 (on serwisował)z dużym przebiegiem stąd moje pytania. Rozbierałeś już ten silnik? pozdr. |
Cytat:
Żeby wymienić tę uszczelkę, i tak silnik trzeba wyjąć. Przynajmniej tak mi się wydaje. Po 200 tyś, na pewno pomierzyłbym wszystko i uznałbym, że do wymiany to, co zużyte. Zawsze jest coś do wymiany w starym silniku :) Skończyło by się na tym, że może wycieku by nie było, ale gdzieś z tyłu głowy czekałbym na jakąś drakę. Nie rozebrałem silnika i nie rozbiorę. W Iranie byłem dwa razy tym motocyklem. Z wycieczki nie zrezygnowałem. Pojadę kiedyś, w przyszłości. CF |
Ok. Z przyjemnością czytam Twoje relacje.
W Iranie byłem lc8 w 2010, ale chyba za krótko, to przepiękny kraj. Zazdrościłem Ci poprzedniego wyjazdu. pozdr |
Elegancki opis Tragedii zakończonej happy endem z domieszką czarnego humoru :)
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
:D
Ja to razu jednego, jak jechałem do roboty w marynarze a jakże, to krawat tak wciągnęło między zegary że o mały włos mnie nie zadusiło...:) pozdr. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:26. |