Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Honda - inna niż AT & NAT (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=185)
-   -   Varadero 1000 informacje o tłumikach wydechu (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=41896)

zimny 31.01.2022 19:10

Wiadro to taki silnik że trzeba by się postarać żeby dźwięk zepsuć. Litrowy L-Twin ma swój gang.

Jak słucham boksera GSa to mam wrażenie odwrotne, że tutaj to ciężko chyba zrobić aby ładnie gadało, do dużej Vki pewnie nigdy nie ma startu.... na szczęście zdecydowanie nie lubię głośnych wydechów i oryginał a la seicento Sporting mi pasuje.

madafakinges 31.01.2022 19:15

Kumpel ma w 1200gs końcówkę Scorpiona i naprawdę zacnie to gada...

Melon 31.01.2022 19:26

Akrapa w Gsie słyszał i to ładnie robi i nie jest głośny.:D
Moje akrapy w viadrze były skrócone[40cm i 800gram] ale pięknie grały i nie były głośne. Najbardziej cieszyłem się że o ponad 10kg odchudziłem motocykiel.:D

zimny 31.01.2022 19:28

Cytat:

Napisał madafakinges (Post 767350)
Kumpel ma w 1200gs końcówkę Scorpiona i naprawdę zacnie to gada...

Głośne to na tle oryginału?

Tak czy inaczej do wiadra celowałbym w Leo albo najlepiej Remusa.

matjas 31.01.2022 19:59

Cytat:

Napisał zimny (Post 767348)

Jak słucham boksera GSa to mam wrażenie odwrotne, że tutaj to ciężko chyba zrobić aby ładnie gadało

Mao słyszał jeszcze ;D
Na sensownym wydechu boxer gada tak, że kucasz i nie mówię o tym, ze głośno... :Thumbs_Up:

Dubel 31.01.2022 21:41

Cytat:

Napisał zimny (Post 767355)
Głośne to na tle oryginału?

Tak czy inaczej do wiadra celowałbym w Leo albo najlepiej Remusa.

Miałem akrapa carbon w Gs, było na prawdę ok jak na ten silnik

Śwagier 31.01.2022 21:55

Cytat:

Napisał at.pawel (Post 767299)
Kupiłem dwa owalne 40 cm malowane na czarno firmy Huzar. DB killer z tyłu i blaszka z przodu (obu nie używam). Cena 1200,00 zł. za komplet. Nie jest to Akrapovic, ale dźwięk moim zdaniem jest mega. Gadają fajnie basowo a na tym mi zależało :)

Miałem 2x 50 cm od Huzar. Na obu DB kilerach Viadro chodziło obłędnie pięknie . Dobra cena i jakość wykonania vs do tego co na rynku . Byłem zadowolony . PS w Trampku też miałem Huzara . Kwestia gustu i zasobności portfela

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dubel 31.01.2022 23:40

Cytat:

Napisał Śwagier (Post 767391)
Miałem 2x 50 cm od Huzar. Na obu DB kilerach Viadro chodziło obłędnie pięknie . Dobra cena i jakość wykonania vs do tego co na rynku . Byłem zadowolony . PS w Trampku też miałem Huzara . Kwestia gustu i zasobności portfela

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Każdy co ma choć trochę pojęcia o silnikach spalinowych wie że jedna puszka wydechu nie może pasować do wszystkich silników , powtórzę jeszcze raz z pełną świadomością i odpowiedzialnością za swoje słowa. Huzar to nie tłumik , huzar to wymyślny wytwór radosnego amatora metaloplastykaka. To że coś da się założyć do Moto to nie znaczy że warto.

cyryl 31.01.2022 23:57

W 1150 gs miałem wydech Zach z Y rurą zamiast kata.
Bardzo miło wspominam ten dźwięk.

at.pawel 01.02.2022 13:18

Cytat:

Napisał dubel (Post 767434)
Każdy co ma choć trochę pojęcia o silnikach spalinowych wie że jedna puszka wydechu nie może pasować do wszystkich silników , powtórzę jeszcze raz z pełną świadomością i odpowiedzialnością za swoje słowa. Huzar to nie tłumik , huzar to wymyślny wytwór radosnego amatora metaloplastykaka. To że coś da się założyć do Moto to nie znaczy że warto.

Nikt nie twierdzi, że jest inaczej ale..... po co te emocje ? ;)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 18:43.