![]() |
Nie wiem, czy będą tłumy? Czytając fora żeglarskie wiele osób zrezygnowało (pogoda)
Zamknięte obiekty to też nie zachęcają do wyjazdu? W wielu portach jeszcze nie wodowano jachtów. |
Niedziela i poniedziałek ma padać a do tego zimno więc to potencjalnie możliwe jak się połączy z brakiem wjazdu do knajp.
|
Nigdy wcześniej w majówkę w okolicach Mikołajek, Stańczyków, Gołdapi, Biebrzy itd nie widziałem takich pustek jak rok temu. Asfaltowo byłem ale była bajka. Tylko nocleg trzeba było kminić .....
|
Cytat:
PS. Na 90% w sobotę będę jechał do Kętrzyna, gdyby ktoś z okolic stolicy chciał się przyłączyć, to zapraszam, możemy polecieć fajną trasą z widokami, przystankami nad jeziorem, gdzie na pewno będą pustki + trochę łatwych i szybkich szutrów. W razie czego pisać na priv. |
Cytat:
80% jednostek nadal na brzegu. i to jest super wiadomość bo będzie luźniej na wodzie. Idealna pora roku na żagle to kwiecień/maj i wrzesień/październik. Uwielbiam pustkę bez rozwrzeszczanych turystów na czarterówkach. |
Cytat:
|
Cytat:
Jak już Tałcką to na Skorupki i Zatokę Skonał z ładnym polem biwakowym nad samą wodą? 53°53'25.9"N 21°30'43.1"E |
A! - jeszcze jedno mi się przypomniało jak powyżej waw napisał o GreenVelo - w ub roku testowałem jakieś 50-60km do Iławy od północy dojazd nawigując zwykłym guglem w opcji ROWER.
byłem bardzo zadowolony z tej opcji bo, de facto, prowadziła atrakcyjniejszymi rejonami niż TET. troszkę musiałem pooszukiwać w Iławie bo oczywiście chciała zrobić mi defiladę po deptaku. niemniej - może i to jest fajna opcja na taką szwędaczkę po Mazurach. pojechałby gdzieś... m |
Tak na marginesie, jak by ktoś szukał noclegu to kolega forumowy wyniósł się z Krakowa...
Grądzkie 10, 11-510 Wydminy - Pod Mazurskim dachem https://www.facebook.com/Podmazurskimdachem |
No i się sprawdziło , 3 dniowa majówka na wodzie , było ledwie kilka jachtów.
Sobota ładna,w niedzielę rano śnieg na pokładzie a temp pod pokładem w tych dniach to 5-7* idealna do spania. Poniedziałek mocno wietrzny. Ale i tak było warto :Thumbs_Up: |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 17:05. |