![]() |
Jak nic nie wyjdzie poza standardzik, o którym pisze Matjas, no i to łożysko, to stawiałbym na wydatek rzędu 5-6 kpln razem z robocizną.
Najbardziej by mnie wkurzało pytanie: Silnik rozebrany, wałek PRAWIE nowy, wymieniać go czy zostawiać... :) |
No i wymieniając już tyle podzespołów, to żal nie zmienić wałka (były w granicach 850zł w internetach), zwłaszcza że łożyska nowe
|
Cytat:
Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka |
Spokojne ? Może z silnikiem. A może zrobić elektrykę ? Warto by zajrzeć do układu hamowania. Gruntowny serwis gaźnika :) to się nie kończy
|
Cytat:
|
Cytat:
Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka |
Pany a czy na pewno konieczne jest po łowienie silnika by wymienić łożysko? Ma kto fiszki? Cos mi się kojarzy że jest możliwość wymiany tego łożyska....
|
1 Załącznik(ów)
Nie patrzylem w kwity ale to zgrubienie wokół uszczelnienia to raczej miejsce posadowienia łozyska. Chyba że się mylę i w kanale w którym siedzi uszczelniacz jest seger i na nim opiera się łożysko a zgrubienie jest miejscem na zębatke.
Z tego jednak co pamiętam to nie ma tak dobrze. Dla tych co mają problem z samym wałkiem jest takie bardzo dobre rozwiazanie: M |
Budowa cepa...
|
zrób, zahartuj i sprzedawaj.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:55. |