![]() |
Cibor do końca odkręca bez czkawki czy są jakieś załamania?? można również zastosować filtr powietrza - gąbkowy od pierwszych modeli Hondy Vt500(roczników nie pamiętam) :)
|
Filtr powietrza w cytrynie robi na sucho zatem u mnie też bez nasączania, po całym dniu offa było troszkę syfu na gąbce, wystarczyło wytrzepać :) można też będzie przetestować z nasączonym. Z fabrycznym filtrem była czkawka w okolicach 4-5 tys obr. teraz nie ma, żadnych załamań ani czkawek. W przewodzie od ssania zaimprowizowałem filterek z pończochy..działa równie dobrze. Nie wiem jak spalanie, ale chyba Afryczka wpierdala więcej niż norma przewiduje.
|
U mnie po rozbiórce sprzęta okazało się że mam gazniki od trampa. Spalanie owszem było spore :). Ale po opuszczeniu iglicy na pierwszym baniaku (czarna świeca) i przeregulowaniu gaźników udało się to ogarnąć. W łikend udało się zrobić 340 km na zbiorniku i nawet się rezerwa nie zaświeciła :). Filtr powietrza standardowy, nie ma żadnych czkawek itp.
|
Masz na myśli czerwoną rezerwę?
|
Tak do czerwonej, pomarańczowa się naprawia ;). Prędkości +- 60-80-90, 2 osoby + kufer centralny, opony kostki.
|
Gaźniki ntv
Hej mam zapytanie odnośnie gaźników bo do afry rd03 załozyłem gaźniki od ntv z 2000roku i działa miodzio tylko nie mam ssania tzn załączam ssanie silnik wchodzi na obroty przez jakieś 5 sekund po czym się dławi i gaśnie. Te dotadkowe powietrze mam połaczone do trójnika zakończonego filterkiem o dużej przepustowości ale ssanie działa na 5 sekund i silnik gasnie. Planuje podłaczyc wężykiem do airboxu ale nie wiem czy ma to sens czy coś się zmieni??? Dodam że nie robiłem żadnych przeróbek odnośnie dysz i filtra powietrza moto chodzi równo i zapier.... w całym przedziale obrotów jedynie przy 7, 8 tyś obrotów dostaje małej czkawki. Jedynie co mnie martwi to to ssanie bo za krótko chodzi. Jakies propozycje???
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:54. |