![]() |
Jak możesz , to spota weź. Z przyjemnością będę podglądał do porannej kawy gdzie Cię zawiało. Pomyśl jeszcze nad oponami oraz ciepłą odzieżą. Jednak tam jest jeszcze zima , nie to co u nas.
|
Na muzeum motocykli w Drohiczynie zarezerwuj dużo czasu :) . Latałem tam jak pies Pluto z oślinioną szczęką przy podłodze :drif:
Katedra bardzo ładna |
Rav ja nie wiedziałem że w Drohiczynie jest jakieś muzeum :P
|
Jest. Jest stala wystawa starych sprzetow. Obok jest zreszta fajne muzeum sprzetow plywajacych i okolicznych sladow.
A okolica do jazdy - bajka ;) |
Gdyby już możliwość taka zaistniała, co wydaje się mało prawdopodobne że dojechałbyś aż do tych Siedlec, to nie zatrzymuj się tam. Mój brat tam dostał w ryja i do dzisiaj utrzymuje, że za nic. Zaraz za Siedlcami skręć w lewo na Jagodne, pamiętaj nie oglądaj się za siebie. Następnie na Grójec, po prawej stronie będzie 5 hektarów łąki na sprzedaż ale teren podmokły więc nie warto i dalej jeszcze kawałek prosto ( oczywiście omijając Łódź ) do Bogatyni. A tu to się dzieje, Dzieju nie wie, ale ja tu mieszkam od urodzenia i dobrze znałem byłego burmistrza który właśnie siedzi w areszcie. W sobotę po południu będę w domu to Ci powiem jak jechać dalej.
|
Wystawa Starych Motocykli
W sezonie turystycznym (kwiecień - październik) wystawa czynna jest codziennie od godz. 9.00 do 17.00. Poza sezonem otwierana jest po wcześniejszym kontakcie telefonicznym: tel. 85 655 70 69 lub 789 387 141 Zwiedzanie wystawy jest BEZPŁATNE! |
Na całą wyprawę mam tylko 1000 km, a dokładnie 999
|
Cytat:
Oczywiście przy jeździe w deszczu (czego nie życzę) - smar / olej szybko znika i warto po wjechaniu na suche zobaczyć stan (suchy łańcuch ma stalowo-błyszczące tulejki, nasmarowany - takie "brudne, zaolejono-zakurzone"). Dobrej podróży ! Edyta: Jakikolwiek środek do smarowania łańcucha musi być przeznaczony do łańc. O/X-ring-owych. Oba zaproponowane się nadają. Natomiast te nieprzeznaczone mogą rozpuścić / zniszczyć uszczelnienia łańcucha (O/X-ringi) i w efekcie całość napędu (zużyty łańcuch załatwi też po czasie i "koła łańcuchowe", znaczy zębatki, choć nie jest to poprawna nazwa...) |
1 Załącznik(ów)
Bez owijania w bawełnę
Gdy juz kupisz coś z napedem na łańcuch Jedyny sluszny smar https://www.acerbis-polska.pl/produc...oad-500ml.html Kupisz na allegro |
Tylko niech Cię Boska Ręka broni przed kupowaniem tam motocykla...
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 18:46. |