![]() |
Jest dokładnie tak jak piszesz Chemiku. Ja robię wizy w Ainie - mają biura w Wawie, Krakowie i Gdyni. Wszystkie wizy rosyjskie realizują w Gdańsku z racji łatwości kontaktu i bezproblemowej obsługi. Nie spotkałem się z takimi wymaganiami jak (rezerwacja hoteli) jak ktoś robił to przez biuro.
|
Problemy robią powyżej 13 dni. Pani od wiz powiedziała że to taki rodzaj akcji odwetowej bo my też podobno z wizami cyrki robimy. Nie wnikam. Wiza jest. Napisałem post aby zainteresowani mieli świadomość że czas oczekiwania na wizę może się wydłużyć
|
Chciałem ponowic pytanie czy na granicy sprawdzają meldunek. Jadę namiotowo i nie bardzo mi się uśmiecha szukanie urzędów.
|
Do tej pory nie spotkałem się. Dwa dni temu, również nikt nie pytał o meldunek. Wyjechałem z Rosji sprawnie, nie mówiąc o wjeździe :-)
|
Dzięki. Ruszam w sobotę nad ranem :)
|
Hm. Trzeba było jednak bilet na mundial kupić. Paszporty kibica do końca roku ważne.
https://rsport.ria.ru/official/20180724/1139689574.html Jeszcze rodziny "wizowca" bezpłatnie. Ciekawe jak to będzie działało w praktyce. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:41. |