![]() |
Zet, do Druskiennik koniecznie zajedź. Park linowy nad Niemnem wymiata. Chłopaki będą zachwycone. Tyrolki przez rzekę robią wrażenie. Aqapark obczaję dziś to dam znać co to warte ale i tak warto tu zajrzeć.
|
Super. To silny punkt na naszej trasie i to dzięki Wam. Zdam relacje jak się wszystko uda.
motokanapy.pl |
Cytat:
http://greenvelo.pl/utworz-plan np pętlą Żytkiejmy Trójstyk granic Wobały Skajzgiry Pobłędzie Maciejowięta Stańczyki Kiepojcie. To jest o tyle fajniejsze, że szlak GreenVelo na tym odcinku prowadzi szuterkiem po śladzie dawnej linii kolejowej i mija się znacznie więcej obiektów. W Wobałach jest bunkier. Nie powala spektakularnością, ale jak się go już znajdzie to jest ciekawie. Można się tam dodatkowo pobawić w geocaching. https://opencaching.pl/viewcache.php?cacheid=22133 |
Baseny odhaczylem. Jak ktoś lubi tego typu atrakcje to warto. Ja się znudziłem po godzinie. Wjazd na 2 godziny 13 ojro od dorosłego. Łaźnie z saunami płatne dodatkowo.
|
Laźnie i sauny to jak dla mnie główna atrakcja tego miejsca. Tylko trzeba brać na 6 godzin.
|
Koniecznie do zaliczenia:
Wigry i klasztor Suwalski Park Krajobrazowy i spacer do jez. Hańcza i okolicach Dzień w Augustowie Jednodniowy wypad do Troków i Wilna Spływ Czarną Hańczą Stańczyki Zabierzcie rowery. A w ogóle byczenie się nad byle jakich jeziorem na Suwalszczyźnie już jest wystarczające. Litewskie i regionalne specjały najlepiej w restauracji litewskiej przy konsulacie w Sejnach (5minut od rynku) |
Podsumowanie - jedzenie
8 Załącznik(ów)
Udał się urlop na Suwalszczyźnie. Między innymi dzięki waszym wskazówkom.
Skosztowaliśmy miejscowych specjałów i bardzo nam smakowały. Kartacze i soczewiaki: Załącznik 81832 Załącznik 81833 Pieczony boczek na warzywach z kluseczkami ziemniaczanymi (boskie) Załącznik 81834 Kociołek chłopski Załącznik 81839 Nawet zwykła ogórkowa smakowała niesamowicie: Załącznik 81835 No i rybki wędzone: Troć Załącznik 81836 Sum Załącznik 81837 Sielawy Załącznik 81838 |
Boże czymu przed obiadem musiałem to przeczytać?!
|
Gdzie takie pyszności są ? Daj namiar.
|
@siwy
Polecam knajpe Litewska w Sejnach przy konsulacie, coby pojesc lokalesowego zarelka. A tuz obok knajpy sklep rybny z wedzonymi i swiezymi rybami z okolicy a nie import z azji. Tam mozna kupic sieje, sielawe, okonie, sandacza. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:28. |