Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Owiewki, osłony, szyby, kanapy, zegary i linki (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=9)
-   -   stanął prędkościomierz (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=3153)

monah 27.05.2009 19:33

Czekam na te zebate kolko, leci juz do mnie z japonii. podkladki byly na miejscu.takze to nie przyczyna problemu. Ladnie caly mechanizm przemylismy, zlozylismy wszystko do qpy tak zeby sie jezdzic dalo, kolega naladowal tam smaru i pojechalem sobie do tomska - takie tam 4 tys km tam i spowrotem. w polowie drogi czuje ze hamulce przednie oslably.okazalo sie ze tarcza hamulcowa jest w smarze ktory wywalilo z tego mechanizmu..
swoja droga zauwazylem ze jesli predkosciomierz nie dziala jezdze znacznie szybciej) i nie tak straszne mi zakrety na wysokich predkosciach)

wojtek II 25.06.2009 08:27

mam właśnie ten problem, czyli nie działa prędkościomierz
linka chodzi luźno, ale nie obraca sie ten bolec który jest zainstalowany przy kole (w slimaku). Żeby to wyjąć i przeczyścić to trzeba zdejmować koło ?

Sławekk 25.06.2009 09:33

- Koło trzeba zdjąć
- Zdemontować ślimak
- Wyczyścić bardzo dokladnie
- Oględziny części plastykowej

i jej zakup ;)

- Montarz

wojtek II 25.06.2009 10:06

Cytat:

Napisał Sławekk (Post 64153)
- Koło trzeba zdjąć
- Zdemontować ślimak
- Wyczyścić bardzo dokladnie
- Oględziny części plastykowej

i jej zakup ;)

- Montarz

dzieki za info,
wiec w sobote rozkrecam moto, mam nadzieje ze pozniej uda mi sie go złozyc

greton 25.06.2009 17:05

Cytat:

Napisał wojtek II (Post 64145)
mam właśnie ten problem, czyli nie działa prędkościomierz
linka chodzi luźno, ale nie obraca sie ten bolec który jest zainstalowany przy kole (w slimaku). Żeby to wyjąć i przeczyścić to trzeba zdejmować koło ?

można zdjąć, jak kto lubi kręcić śrubki:), ale wystarczy też wyjąć ośkę, odkręcić linkę i obudowa ze śmilakiem wyjdzie paluszkami

Motobrek 17.06.2010 21:04

A jak linka jest ok. i ślimak ok. to co może być zj.....?

daniel_87 17.06.2010 21:31

dniadro / kwadrat na glowce linki lub w predkosciomierzu lub zle wydystansowana slimacznica w napedzie predkosciomierza

ATomek 12.04.2011 11:05

Mój problem z prędkościomierzem jest trochę inny, niż przerabiałem przy zatartym ślimaku. W czasie jazdy np 120/godz wskazówka doznaje przyspieszenia, rozpędza się do 140/godz
i powoli wraca na 120. Powtórzyło się to kilkakrotnie. Ślimak wymieniony w zeszłym sezonie, czysty, zasmarowany.
"Droga redakcjo! Poradźcie mi proszę, co mam zrobić?":)

Cynciu 12.04.2011 14:09

Ja bym wyciągną linkę z pancerza celem sprawdzenia. Jeśli jest naderwana to przy takich obrotach może się skręcać i rozkręcać dlatego wskaźnik wariuje.
To tylko pierwsze podejrzenie ;)

Tolecki 22.08.2011 07:14

U mnie tez padl predkosciomierz i co sie okazalo: slizgal sie pierscien ktory napedza slimak w kole.Ale wystarczylo podgiac jego ramiona i wszystko dziala.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 21:14.