![]() |
Czekam na te zebate kolko, leci juz do mnie z japonii. podkladki byly na miejscu.takze to nie przyczyna problemu. Ladnie caly mechanizm przemylismy, zlozylismy wszystko do qpy tak zeby sie jezdzic dalo, kolega naladowal tam smaru i pojechalem sobie do tomska - takie tam 4 tys km tam i spowrotem. w polowie drogi czuje ze hamulce przednie oslably.okazalo sie ze tarcza hamulcowa jest w smarze ktory wywalilo z tego mechanizmu..
swoja droga zauwazylem ze jesli predkosciomierz nie dziala jezdze znacznie szybciej) i nie tak straszne mi zakrety na wysokich predkosciach) |
mam właśnie ten problem, czyli nie działa prędkościomierz
linka chodzi luźno, ale nie obraca sie ten bolec który jest zainstalowany przy kole (w slimaku). Żeby to wyjąć i przeczyścić to trzeba zdejmować koło ? |
- Koło trzeba zdjąć
- Zdemontować ślimak - Wyczyścić bardzo dokladnie - Oględziny części plastykowej i jej zakup ;) - Montarz |
Cytat:
wiec w sobote rozkrecam moto, mam nadzieje ze pozniej uda mi sie go złozyc |
Cytat:
|
A jak linka jest ok. i ślimak ok. to co może być zj.....?
|
dniadro / kwadrat na glowce linki lub w predkosciomierzu lub zle wydystansowana slimacznica w napedzie predkosciomierza
|
Mój problem z prędkościomierzem jest trochę inny, niż przerabiałem przy zatartym ślimaku. W czasie jazdy np 120/godz wskazówka doznaje przyspieszenia, rozpędza się do 140/godz
i powoli wraca na 120. Powtórzyło się to kilkakrotnie. Ślimak wymieniony w zeszłym sezonie, czysty, zasmarowany. "Droga redakcjo! Poradźcie mi proszę, co mam zrobić?":) |
Ja bym wyciągną linkę z pancerza celem sprawdzenia. Jeśli jest naderwana to przy takich obrotach może się skręcać i rozkręcać dlatego wskaźnik wariuje.
To tylko pierwsze podejrzenie ;) |
U mnie tez padl predkosciomierz i co sie okazalo: slizgal sie pierscien ktory napedza slimak w kole.Ale wystarczylo podgiac jego ramiona i wszystko dziala.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 21:14. |