![]() |
Nie wiem jak ktoś chce w butach motocross chodzić... gdzieś dalej przecież to udręka.. Ja bym patrzył tylko na buty wygodne i bardziej do turystyki. Typowy off road to ciężkie nieelastyczne kloce na nogach. Jako taką wygodę mogą dać tansze modele MX bo po prostu mają mniejszą ochronę plastikiem i sztywność .. Fox Comp 5 np. Tech 3 jako tako.. Może warto popatrzęć na buty Icona czy marek typu Vanucci, i niemieckich chyba u Helda też coś jest.
Noga w butach MX nie oddycha i wiele godzin w kaloszu off roadowym poza ciężkim terenem nie ma chyba sensu. |
Mam SIDI Adventure byłem w nich na Afryce w Afryce ;) i pomimo straszenia jak to będzie mi niewygodnie i gorąco, było super. Buty po sezonie nie noszą śladów zużycia, chodzi się w nich bardzo wygodnie, a usztywnienie w kostce daje (przynajmniej mnie) poczucie bezpieczeństwa. Warte są każdej zapłaconej złotówki.
Należy tylko pamiętać że te buty muszą współpracować z oddychającymi skarpetami (byty posiadają GoreTex) 3 pary skarpet w zupełności wystarczyły na 2 tygodniową wyprawę (3para tak w razie niemca, gdyby nie było możliwości przeprania) Polecam te buty z czystym sumieniem. |
Cytat:
|
Mnie udało się wytargać TECH 6, wielu twierdzi, że optymalne, choć zawiasów nie mają.
Mam też drugie typowo na miasto. Co do plastików, to trzeba się przyzwyczaić, choć do chodzenia, to raczej bez zawiasu nie jest to przyjemna sprawa. |
Cytat:
A buty z zawiasem skrzypią jak wieko od trumny. :hehehe: A tak na serio to do turystycznego offa (czyli bez hardkoru) Adventure'y powinny być całkiem ok. |
jakby co to w tym roku zakupiłem alpinestars toucan - pojeżdżę trochę i dam znać czy warto, ale z tego co się zorientowałem to są porównywane z adventure sidi - napewno są bardzo wygodne, i można w nich chodzić, nie to co w endurakach.......
|
Miał ktoś jakieś doświadczenie z butami Triumph Adventure
http://www.worldoftriumph.com/produc...torcycle_boots Szukam alternatywy do SIDI i Forma bo nie mam gdzie przymierzyć |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Wyszukiwarka na forum sobie radzi z tym wątkiem. ;) |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:49. |