Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Trochę dalej (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=76)
-   -   W hołdzie Iziemu. Na 3 kółkach bez silnika. [Lipiec 2011] (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=13353)

pawelsitek 02.05.2012 21:03

Cytat:

Napisał graphia (Post 237100)
Dzięki situ. Jesteś wariat. U mnie też wojna dwóch pedałów z dwoma cylindrami - i zawsze jakoś remis a i tak wybieram rower :)

Tylko moje najblizsze plany są niewykonalne rowerem. Syberia i Kamczatka.... musze motocyklem jechać bo czasowo nie wyrobie, a to kiele 2lat by trzeba.
Myślę nad motocyklem, i pewno nie będzie to ani GS ani Afri. Xt600? Nie wiem... ale czas pokaże.

Czarek40 02.05.2012 21:37

Łoożesz w mordę jakie tempo... ale fajnie

tomekc 02.05.2012 22:07

Wyjazd rowerem rozwala na potege...............

cheniek 02.05.2012 23:13

Szacun Panie Kolego :Thumbs_Up:

A.Twin 03.05.2012 09:17

Cytat:

Napisał pawelsitek (Post 237094)
Wróciłem do PL i sr*alem na 10 zagon tak jak ten Tom w Ishklashim.
Gorączka 40stopni... wylądowałem w szpitalu MSWIA gdzie dwona antybiotykami jednoczesnie wybito tego bakcyla ze mnie jednocześnie z flora bakteryjną.. przez miesiąc miałem problem z brzuchem bo ciągle bolał.

Przynajmniej szczery gość jesteś i to mi się podoba.
Next time na pewno o medycynie podróży dowiesz się więcej przed wyprawą, bo warto.
Fajna relacja :Thumbs_Up:.

Elwood 03.05.2012 09:24

Cytat:

Napisał A.Twin (Post 237154)
...Next time na pewno o medycynie podróży dowiesz się więcej przed wyprawą, bo warto.
...

Tajest. Za mało wódki... Zdecydowanie za mało wódki!

Klepo 03.05.2012 10:35

Ja pier...

Gratuluję wytrwałości!

pawelsitek 03.05.2012 11:02

Cytat:

Napisał A.Twin (Post 237154)
Przynajmniej szczery gość jesteś i to mi się podoba.
Next time na pewno o medycynie podróży dowiesz się więcej przed wyprawą, bo warto.
Fajna relacja :Thumbs_Up:.

Taaa jest!
Tak byłem wqr... na Elwooda za to że mnie posłał w Afgany że nie posłuchałem jego rad żeby dużo chlać, chlać chlac i jarać, bo kto pije i pali ten nie ma robali:)

Następnym razem wpiszę sobie w regulamin pół literka. Dziennie! Raz w tygodniu przerwa coby w nałóg nie wpaść:D

Z medycznego punktu widzenia to nie wiadomo jak się tam przygotowac. Sraczkę miałem w zasadzie non stop i Stoperan nie pomagał. Co się nachlałem górskiej wody to lało się z rzyci... ale przeważnie jedna akcja zaraz po wypiciu a potem spokój.

A choroba mnie dopadła po tym jak burza snieżna mnie przepizgała na Ak Baital. Byłem tak wyczerpany że zaatakowało mnie wszystko co możliwe.

dawid8210 03.05.2012 12:53

O ja pier...! Ile km w nogach! Czytam czytam i kopara coraz bardziej w dół
:drif:

pawelsitek 03.05.2012 14:58

Cytat:

Napisał dawid8210 (Post 237182)
O ja pier...! Ile km w nogach! Czytam czytam i kopara coraz bardziej w dół
:drif:

Tak szczerze to z punktu widzenia motocyklisty pedałowanie w Pamirze wydaje sie ekstremalne.

Ekstremalnie to było w Afganistanie gdzie był piach, tempo jazdy 5-6km/h, tempo pchania 2km/h.

W Tadzykistanie trudnosc polegała jedynie na jeździe na wysokości blisko 4000npm z ciężkim bagażem. Trzecie kółko też dawało opory. No i wiatr.

Na Ak Baital płuca mi się konczyły ale jak juz jest w relacji - chciałem byc najszybciej ze wszystkich jadących rowerzystów i sie udało.

Jednak smutna rzecz - odechciało mi się jechać w Pamir motocyklem. A jesli już to z ekwipunkiem alpinistycznym i więcej łazic piechotą wysoko w góry. Sama jazda uważam że jest tam nudna, najlepsze widoki czekają w górach:D

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 21:00.