![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
No i padły cholery, a właściwie padła lewa dokładnie rok po założeniu. Wytrzymały jakieś 15 tkm, dziadostwo cholerne. Ma ktoś jedną manetkę na zbyciu ?
|
Cytat:
|
Manetki DAYTONA słabo grzeją do tego guma jest twarda i bez konkretnego wzorka w efekcie rękawiczki mi się po nich ślizgają.
|
ja po czwartym moto polecam jedno tylko rozwiązanie: manetki Oxford ale 'SPORT' z regulatorem od RafWro.
przyczepność łap do sprzętu jest nieporównywalna z czymkolwiek z tej strony drogi mlecznej a sam kontroler /jeśli poprawnie założony/ jest nie do pobicia. a sterownik od Oxforda spokojnie za kiele stówę można pchnąć na allegroszu. matjas |
Witam. Czy ktoś może mi podpowiedzieć, jakie manetki są najbardziej jezzy w tym sezonie? Najbardziej interesuje mnie Oxford i Daytona. Większość tematów, które znalazłem w necie jest sprzed kilku lat, z tego co wyczytałem, w Daytonie był za mały zakres regulacji temperatury, ale ostatni model ma już 4 stopnie regulacji (sterownik z lampkami). Oxfordy też miały jakieś tam bolączki, ale może już je wyeliminowali? Różnica w cenie 25zł, więc w zasadzie bez znaczenia. Chodzi mi o to, które są po prostu lepsze?
|
Ferdku, nie wiem co jest jezzy w tym sezonie, ja od kilku mam Oxfrod Hot Grpis i dają radę w zupełności. Nic niepokojącego się nie dzieje. Rzeczywiście coś tam poprawiali w międzyczasie ale już nie pamiętam co. Wcześniej miałem Saito II (jakoś tak) to tam, żeby poczuć ciepło musiały chodzić w pozycji: start. Wymieniłem bo jakoś kabelek z manetki wyrwałem. Jak to u nas. klient z rozmachem w 100% nie trzeźwy. W Oxfordach, można sobie dobrać odpowiednią temperaturę. Na pewno warto podłączyć po stacyjce przez przekaźnik, żeby przypadkowo włączonych nie zostawić, albo żeby jakiś przypadkowy ciul ich nie włączył.
|
Dzięki Szwedzki :beer2: a może jeszcze jakiś użyszkodnik Daytony się wypowie?
|
Ja od paru lat mam Daytony i jestem happy. Szybko się nagrzewają, awarii brak, po prostu robią swoją robotę. Wodotrysków od nich nie wymagałem, chciałem mieć niezawodne ustrojstwo, które będzie grzało gdy zaistnieje taka potrzeba. I to właśnie robią.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:09. |