![]() |
Cytat:
Bo wiesz, "kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień" |
Pytanie techniczne. Skoro tablet obsługuje tylko apple play czy jak to się tam nazywa, czy da się może oszukać go używając na androidzie emulatora Apple? Głównie chodzi o dostępność Google maps z mojego fona z androidem..
Wysłane z mojego LYA-L09 przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie mogę sobie przypomnieć w którym z youtube'owych video testów nowej AT1100, prowadzący wspomina o kwestii sparowania z Androidem. Podobno podczas eventu testowego nowego modelu rozmawiał z jednym z inżynierów Hondy na ten temat. Wedle tej rozmowy Honda pracuje nad rozszerzeniem współpracy komputera pokładowego Afry z telefonami na Andku. Mam nadzieje ze niczego nie pomyliłem czy przekrecilem bo to dzwoni tylko echem z tylu glowy.
Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Żeby w wersji 2021 mieli co zmieniać... ;)
|
Nie bez znaczenia pewnie jest też fakt, ze za iOSem stoi jeden producent smartphonów któremu może zależeć na promowaniu takich rozwiązań i współpracy z Hondą. Cala potencjalna korzyść trafia do jednej kieszeni twórcy telefonów. Z Androidem jest zupełnie inna bajka, wysiłek jednego producenta telefonów byłby z korzyścią dla pozostałych konkurentow. To może 'rozwadniac' zapał w wypracowaniu czegoś z Hondą. Natomiast Google zapewne ma to w D.
apple długo nie pociągnie więc i tak koniec końców będzie android
|
Cytat:
|
Cytat:
Żebyś się nie zdziwił hehe Android jest zbyt otwartym systemem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Cytat:
Przyszłość to sieć, a tutaj Linux czuje się jak Africa na dziurawej drodze i próżno tam szukać systemow z mac os |
Cytat:
To gdzie można przetestować najprostszą wersję CRF1100? Pozdrawiam |
a podobno każdy salon miał mieć testowy model CRF ...
|
Może koronowirus opóźnił produkcję? Ja na przykład zamówiłem razem z motocyklem w grudniu komplet akcesoriów to na razie salon nawet nie wie kiedy orientacyjnie dojdą do Polski.
|
Cytat:
|
W Łodzi stoi gotowa do testów CRF 1100, ale wersja ADV z zawieszeniem regulowanym. Tylko trzeba dzień wcześniej się zapowiedziec telefonicznie.
|
Cytat:
|
Apple idzie w dół. Systemy między kolejnymi uodatami nie są kompatybilne. Programy Appla nie czytają plików programów Appla . Jakoś i trwałość spada.
|
Tak, wiem, Apple sie konczy. I to juz ktorys raz ! ;)
Microsoft rowniez zalicza wpadki dosyc regularnie, ich update to zawsze swoista rosyjska ruletka z kryjacycm sie z tylu glowy pytaniem "a co tym razem przestanie dzialac" ? No i MS tez nie moze sie skonczyc. Ilu to juz prorokow bylo, ile przelomowych systemow ktore mialy zmiesc Windowsa z powierzchni ziemi. Zaliczaja wpadke, naprawiaja przy okazji tworzac inny problem, i jakos to sie juz od lat kreci :) Zapewniam ze wyniki sprzedazy rok w rok takiego "konczacego sie" Apple czy Microsoftu to mokry sen kazdego managera. |
Temat chyba schodzi na tor zbyt odległy od NAT. :o Miejmy nadzieję że Afra dostanie wsparcie Andka.
|
Z tego co widzę to podpięcie telefonu do telewizora to absolutne MUST. Czyli chyba nie da się bez tego jeździć ;). Ja pier..., jak żyć?
|
Cytat:
Interesuje mnie jedynie info o „małej” w manualu. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Możesz coś więcej o tych obiekcjach po wizycie serwisowej ?
Korzystam z ich usług... Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
Majstrowałem i pomyślałem, że ktoś skorzysta ;)
Na zielono zaznaczyłem kołki wciskane w gumę. Na czerwono delikatne zaczepy, które łatwo upier ... uszkodzić. Jest ich więcej ale reszta bezproblemowa. http://africatwin.com.pl/picture.php...pictureid=2260 http://africatwin.com.pl/picture.php...pictureid=2261 Kostka dodatkowego oświetlenia, lewa i prawa symetrycznie umieszczone. Aktywacja dodatkowego oświetlenia w tablecie. Po aktywacji obsługa analogicznie jak manetki i dzienne. http://africatwin.com.pl/picture.php...pictureid=2262 Jeśli potrzebne zasilanie po stacyjce to wiązka razem z wtyczką 2 pin do zapalniczki. http://africatwin.com.pl/picture.php...pictureid=2263 Informacyjnie, miałem zbyt mocno dokręcone łożysko główki ramy (nie pierwszy to u mnie przypadek w nowej Hondzie). Ponadto przednie koło nie było wyważone. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Z Twoich zdjęć widzę że w końcu skończyli z kondonami i montują hermetyczne złącza elektryczne. |
Cytat:
Telepanie kierownicy spowodowane jest kufrem centralnym, po zdjęciu kufra nie wystąpiło. Co do łożyska główki, gdy były lagi w półkach układ miał zbyt dużą bezwładność aby wyczuć nieprawidłowość. Jak zostały tylko półki to od razu czuć że za ciasno i bieżnie już dostały po dupie - mają już wyczuwalny dołek na środku :mad: Poluzowałem nakrętkę koronkową o jakieś 25 stopni, obraca się wszystko cacy i nie czuć już dołka. Po złożeniu przodu nie wyczuwam luzu na główce, liczę że będzie ok. Wydaje mi się, że to jest przyczyną ściągania. Brak wyważenia przedniego koła pozostawię bez komentarza. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A byłeś już na serwisie po 1000km? Ja chcę podjechać w przyszłym tygodniu i zgłosić to znoszenie w prawo. Od razu bym im zasugerował co mają zrobić.
|
Byłem. Mechanik zauważył, że jedna laga nie była idealnie z górną półką, wyrównał lecz bez zmian. Lubię dłubać sam, jak nie ogarnę to mam przyjechać. Jest tam zawodowy kierowca motocyklowy ale jak wieje "halny" to co sprawdzi?
Przy okazji, czy motocykl będzie znosiło gdy w jednej ladze będzie ustawione inne tłumienie (lub napięcie wstępne) a w drugiej inne? Do tej pory wydawało mi się, że parametry pracy (nastawy) w prawej i lewej ladze powinny być identyczne (ew. maksymalnie zbliżone) aby zwieszenie pracowało prawidłowo. |
Nie będę udawał, że się na tym znam. Jestem tylko Handlowcem Hondy :D. Ale pojadę do ASO na pierwszy przegląd i poproszę grzecznie aby to poprawili ;)
|
Cytat:
może sprawdź n ustawienie tylnego koła |
Cytat:
|
A propos ściągania w prawo to kiedyś ktoś pisał, że być może to wina DCT.
Jeśli dobrze pamiętam to właśnie taką skrzynię masz? Mi też ściąga i też chyba w prawo. |
Tak, chyba obaj z Majstrem mamy DCT. Ściąga niewiele ale jak się puści kierownicę to jednak czuć. Nieważne czy jak hamuje silnikiem czy jedzie na tempomacie. Niestety N w DCT podczas jazdy nie włączysz aby sprawdzić co się dzieje z rozłączonym napędem.
|
Sie zastanawiam, co może mieć do tego DCT?
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 16:08. |