![]() |
Popierdzielić to tam się za dużo nie da. Można samemu próbować, a jak się coś spieprzy to wtedy serwis poprawi.Tylko skąd wiedzieć czy się dobrze wszystko ustawiło nie mając zegarów i wiedzy podstawowej ? ;)
|
Jaki jest przybliżony koszt synchronizacji gaźników i ustawienia składu mieszanki w serwisie ?
|
Cytat:
|
W wawie do 250zł pełny serwis gaźników
|
To chyba tragedii nie ma, jutro dowiem się ile u mnie kosztuje taki serwis/regulacja.
Przy odpuszczeniu gazu czasem strzeli w tłumik, wydaje mi się że regulacja gaźników coś pomoże. Bo chyba od tego trzeba zacząć, prawda ? |
OD czasu do czasu pierdyknąć z wydech se może :)
Zobacz świece jaki mają kolor. Przy okazji ustaw luzy zaworowe w środku zakresu i jeśli naprawdę często wali w wydech to wykręć pół obrotu śruby pilot. Wyeliminuj nieszczelności układu wydechowego. Oszczędzone parę stówek ełro i satysfakcja. Bardzo mało można spierniczyć... a jak spierniczysz to się nauczysz co spierniczyłeś i już drugi raz zrobisz dobrze :) |
Cytat:
Która to ? |
Takie mosiężne śrubki łeb około 5mm od spodu gaźnika.
|
Cytat:
Jak kto za mną jedzie to mówi, że ogień wtedy z rury idzie? Czyżby za bogaty skład mieszanki?? Pali tyle co przed regulacją. Wymienione króćce i nowe świece |
Wczoraj też po regulacjach zaczęła mi Tenera strzelać jak oszalała. Załatałem dziure, przez którą lewe powietrze ssała :) Dziś będa testy. Jeśli Tobie ogień się pojawia to raczej za bogato. Jak odkręcisz na wysokich obrotach do końca to czarna chmura leci z wydechu?
|
Czarna chmura nie leci-przy wkreceniu na obroty.Poza tym strzela TYLKO jak GAZ ZAMKNIĘTY.Przy normalnej jezdzie nie.
|
Heja
Sprawdź szczelność układu wydechowego. W szczególności kolektorów przy głowicach. Takie strzelanie to często objawy nieszczelnego wydechu. |
Kisiel dobrze mówi, tez bym zaczął od tego :Thumbs_Up: :)
|
Też muszę wszystko posprawdzać - tłumik chyba dobrze przylepiłem, ale dalej rąbie jak z KM-u. Ale jeszcze takie spostrzeżenie - wzbogacanie mieszanki wolnych obrotów jakby nic nie daje (mniej więcej do 3,5 obr dojechałem), ale za to na ssaniu jest względny spokój z odpałami...
|
Jeszcze luz zaworowy sprawdze,co prawda ustawialem jakies 15kkm temu,z 2lata bedzie,moze to fehler?
Lewego powietrza raczej nie bierze... |
Odgrzrewam kotleta. Zbliża sie termin serwisu afry, wczesniej Szparag czarował, ale teraz do Wawy daleko. Chce zmienic swiece, filtr, zrobic zawory i synchro. Czy trzeba rozbierac gazniki skoro moto pali jak marzenie ?
|
Jak jest dobrze to nie ruszaj.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:48. |