![]() |
Ja tez sie pisze na taka kanape :) Niech tylko bedzie na wysokiego goscia (czyt. jak oryginalna) no i...niebieska :p co by mi do Afri pasowala:). Musze jeszcze tylko znalezc jakas do przerobki...:Sarcastic:
|
Ja też czekam na efekty pracy :drif:
|
Bo ja słyszałem, że sekcja pasażerska jest już bardzo poprawiona... :)
|
Cytat:
|
Dziś anioły mi zesłały ostatnie dzieło Zet Johnego. Mam nadzieje że nie ostatnie :)
http://farm4.static.flickr.com/3550/...be1c6594_o.jpg |
Już mu obiecałem, że się do niej jakoś na dniach przymierzę i opinię swą wygłoszę :).
|
narazie zrobiłem 2.5km więc ciężko coś powiedzieć, tylko tyle że te kanapy seryjne po 96r od AT nie są wcala złe a nawet całkiem spoko. Dupa nie boli póki sie jedzie. Najgorzej jest jak się zsiądzie z moto, ale porobiłem na niej pare razy (tej seryjnej) po 300km dziennie i dziwo było nawet nawet :)
ale, ta od Andrzeja jest miekciejsza i szersza wiec :Thumbs_Up: |
Czekam na relację z testów, bo wygląd super :drif:
|
dajcie fotę tej zmienionej kanapy zamontowanej na bike'u
|
to ja się jeszcze wtrącę, staralem sie zrobic jak najwiecej ciąglej jazdy na tej kanapie i o dziwo udalo sie dojechac do 400 km czyli caly zbiornik, kanapa sie sprawdza. Na orginalku po 100 nie moglem wstac bo miedzy poslady wchodzila :/ chyba jestem pierwszym uzytkownikiem kanapy Zetjohnego nie wiem czy to tylko moje odczucia czy sie miejsce kierowcy ubilo lekko, ale to jak kazda kanapa akcesoryjna. Johnynie wiem czy zaczoles podklejac szwy ale zrób to bo po deszczowej nocy gdy moto przed namiotem stoi nie ma opcji zeby nogi byly suche. Mialem byc obiektywnym testerem wiec pisze co lezy na wątrobie. Niemniej kwestia wygody nie podlega dyskusji.
|
Cytat:
:pain10: "Lato mineło a uczucie ogniem płonie":drif:Jakieś wieści z pola walki:Sarcastic: |
Cytat:
Kanapa wróciła od Rambo. Nie kryję tego. Ale też trzeba pamiętać że ciężko jest zrobić super kanapę za pierwszym razem bez przymiarki na miejscu. Jak siedzenie ma być dopasowane to każdy centymetr pianki ma ogromne znaczenie. |
Kanapa "dla Rambo" to nie tylko kanapa dla mnie, bo czuwa nad nią kilka jeszcze osób, które każdy postęp, oglądają, siadają testują :) wiec to dla dobra przyszłej seryjnej produkcji dla mas :)
|
Mam takie pytanko czy z wątku jakiś produkt dla ludu już jest dostępny?
Potrzebuje coś do 07a, bez napinania, ale tak jeszcze w tym sezonie. |
Cytat:
|
Testy trwają, finalny efekt nie jest jeszcze gotowy :)
|
Cytat:
|
Kazdy czeka:) A moze chociaz jakies ogledne info?Np:
- czy pianka bedzie mocno wydlubana w stosunku do fabryki? (wolalbym nie,bo wysoki jestem:D). - kolorystyka? (to chyba zaden problem) |
Oj chłopcy chyba podpisują umowę na design z Pinifariną a na wykonanie z Cartierem więc to musi trwać - ale efekt bedzie piorunujący....
|
Jako że miałem przjemność być pierwszym z pierwszej trójki testerów oraz widziałem kolejne ewolucje kanapy to stwierdzam że zrobienie uniwesalnej bedzie bardzo trudne.
A bierze sie to z tego że każdy ma inne preferencje, jeden woli obniżoną inny szerszą jeszcze ktoś powie że wyższą ale szerszą. Generalnie pierwszy egzemplarz miał prawie idealny przód , a któryś z kolejnych prototypów idealny tył. Wystarczy to połączyć. Ale tak czy inaczej proponowałbym indywidualnie podjechać na miejsce posiedzieć parę godzin i przekazując swoje potrzeby pomóc w wykonaniu ideału pod siebie. Inaczej zawsze będzie "prawie dobrze". |
Cytat:
No jest jeszcze inna możliwość. Odlew w gipsie:). |
Jednego jestem stanowczo pewien. Kanapa w AT nie może być obniżana. Choć wzrost raczej średniawy (176cm) to obniżanie kanapy daje nam tylko pozorny lepszy dostep większą częścią stopy do podłoża, kosztem ugiecia nóg w stawie kolanowym, co podczas długiej jazdy jest męczące. Jak ktoś ma 180cm lub wiecej to nawet lepiej sobie tą kanape podwyżyć w stosunku do oryginału, jak to robi jungblut :Thumbs_Up:
|
Faktem jest iż ułożenie podnóżków w AT wzgledem siedzenia nie jest zbyt ergonomiczne.
Powinny być one ciut niżej i ciut do tyłu. Co do obniżania to jest to uzasadnione w przypadku gdy ktoś nie jest w stanie nawet palcami dosiegnąć, natomiast jak zasięg jest odpowiedni to grubsza kanapa( odpowiednio szersza też) da większy komfort ( oczywiście materiał ok 90 , bo 110 to już kamieniście) |
czy efekt końcowy został już uzyskany ?
|
Cytat:
A to ze względu że każdy ma inne zakończenie pleców, jest kilka preferowanych stylów jazdy (bliżej lub dalej zbiornika), zależnie od stosunku jazdy asfalt/teren trzeba wnosić odpowiednie poprawki. |
zetjohny , wyślij mi do siebie numer tel.na priv
|
zetjohny jeżeli nadal zajmujesz się kanapami to również poproszę tel. do ciebie na priv
|
Witam,
Zetjohny zrobił mi kanapę do RD04, nieco podwyższoną i wyprofilowaną bardziej na turystkę niż off. Zarówno ja jak i pasażerka jesteśmy bardzo zadowoleni po zrobieniu na fotelu niemal 1kkm. O jakości wykonania mogę się wypowiedzieć w samych superlatywach, więc szczerze polecam Zetjohnego jako rodzimą konkurencję dla MarioMoto i Wersona. |
Dzięki kisiel za opinię.
|
Witam,
Zetjohny zrobił mi kanapę do RD07, nieco podwyższoną i wyprofilowaną bardziej na turystkę niż off. Zarówno ja jak i pasażerka jesteśmy bardzo zadowoleni po zrobieniu na fotelu niemal 1kkm. O jakości wykonania mogę się wypowiedzieć w samych superlatywach, więc szczerze polecam Zetjohnego jako rodzimą konkurencję dla MarioMoto i Wersona. :) |
A proszę uprzejmie, opinia prawie jak z Allegro :) Dodam jeszcze że mam 189cm, a moje oczekiwania były efektem przymiarek na AT Wiecznego :beer:
|
A tak serio, to w 3 dni zrobiłem 1000km i powiem Wam, że Andrzej chyba osiągną poziom taki, że werson a szczególnie mariomoto to mogą się zająć wyklinowymi koszykami a nie kanapami do afryki. :Thumbs_Up:
|
Cytat:
Rambo możesz zrobić foto tej dla 07 - będzie pasować do mojej ? Czy to inna niż ta, którą wymieniałeś na niebieską ? |
A kuwa daleko masz? :mur:
|
A dowiemy się ile kosztuje przeróbka kanapy? I jaki jest czas realizacji?
|
Cytat:
Ech, no masz rację - dla potomnych prosiłem ... |
Wrzucie proszę zdjęcia swoich kanap wykonanych przez zetjohnego.
Nawiązałem z nim kontakt, ale mam jeszcze mniej więcej określić się o co dokładnie mi chodzi. Z góry dziekuję |
3 Załącznik(ów)
Heja,
Wstawiam fotki kanapy na RD04, zrobionej przez Zetjohnego. O terminy i ceny pytajcie Go bezpośrednio, ale były konkurencyjne :) |
Moja kanapa bardzo podobnie wygląda i tak samo pewnie wygodna :Thumbs_Up:
|
no, ładnie to wyglada. Polecam naturalną skórę. Zupelnie inny komfort podrózowania.
|
Ta kanapa Zetjohnego jest śliczna i napewno wygodna proszę o cenę oraz tel na priv.
|
Cytat:
|
Mam pytanie czy ktoś ma do sprzedania kanapę do rd07a, ja obecnie mam turatecha i żal mi jej ciąć. Chętnie kupię oryginał - pod przeróbkę, więc w dowolnym stanie.
|
Cytat:
Wysyłam na priv orientacyjną cenę! |
Nie chcę się wtrącać w te priv ale czy jest to jakąś tajemnicą czy chcesz ukryć dochody ;)
Podaj ze 2-3 przykłady i każdy będzie miał orientację a konkrety dogadacie sobie inywidualnie. |
Nie ma żadnego powodu ukrywać ceny:).
Koszt kanapy jaka przedstawił Kisiel na fotkach to 250 zł + przesyłka. Cena jest dla forumowiczów i na najbliższe kilka tygodni stała. Zamierzam zakupić porządne niemieckie materiały do naszych kanap, ale to za dwa miesiące lub nawet trzy (a wtedy cena może się zmienić) . Kanapami nie zajmuję się zawodowo, tylko przeznaczam na tapicerstwo parę godzin dziennie i dlatego czasami są lekkie opóźnienia. Pozdrawiam! |
Czyli co, wstrzymać się jeszcze i czekać na te super niemieckie materiały? Przewidziany będzie żel?
|
kanapa zetjohny
Mam kanape od Zetjohnego i moim zdaniem wygodniejsza od Mariomoto.
Mam porównanie Oryginał,Mariomoto i Zetjohny. Zet zrobił wersje pod pasazerke która twierdzi ze jest duzo wygodniejsza od oryginału a ja jako przodowy rowniez uwazam ze jest wygodniejsza.Opinia oczywiscie subiektywna. Na razie zrobiłem tylko 5-6 tysiecy na tej kanapie takze na tyle moge sie wypowiedziec.Mam wersje troche wyzsza i szersza, sladów zuzycia brak.Polecam |
Witam, czy są jakieś nowe informacje dotyczące kanapy do Rd04? Interesują mnie jakieś nowsze rozwiązania , materiały. Zakupiłem swoją AT jednak ma ona kanapę po wielokrotnym tiuningu poprzedniego właściciela, był on niski. Chciałbym się dowiedzieć czy dalej te informacje są aktualne i cena. Pozdrawiam!
|
Cytat:
Co do materiałów. Przeważnie robię z czarnych skajów samochodowych (gładkie i antypoślizgowe) a z innymi kolorami różnie bywa. Żelowych wkładek (gel pad) nie posiadam. Jak na razie nie mam dostępu do takich wynalazków i nie wiadomo kiedy będę miał. Pozdrawiam. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 03:02. |