Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Wszystko dla Afryki (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Kanapa RD 04 test (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=3121)

iwan 08.08.2009 20:31

Ja tez sie pisze na taka kanape :) Niech tylko bedzie na wysokiego goscia (czyt. jak oryginalna) no i...niebieska :p co by mi do Afri pasowala:). Musze jeszcze tylko znalezc jakas do przerobki...:Sarcastic:

Wegrzyn 16.08.2009 10:01

Ja też czekam na efekty pracy :drif:

wieczny 18.08.2009 22:48

Bo ja słyszałem, że sekcja pasażerska jest już bardzo poprawiona... :)

Wegrzyn 19.08.2009 16:37

Cytat:

Napisał wieczny (Post 70579)
Bo ja słyszałem, że sekcja pasażerska jest już bardzo poprawiona... :)

a ja słyszałem, że co niektórzy maczają w tym paluchy i nic nie chcą powiedzieć :)

rambo 21.08.2009 23:31

Dziś anioły mi zesłały ostatnie dzieło Zet Johnego. Mam nadzieje że nie ostatnie :)

http://farm4.static.flickr.com/3550/...be1c6594_o.jpg

wieczny 21.08.2009 23:32

Już mu obiecałem, że się do niej jakoś na dniach przymierzę i opinię swą wygłoszę :).

rambo 21.08.2009 23:40

narazie zrobiłem 2.5km więc ciężko coś powiedzieć, tylko tyle że te kanapy seryjne po 96r od AT nie są wcala złe a nawet całkiem spoko. Dupa nie boli póki sie jedzie. Najgorzej jest jak się zsiądzie z moto, ale porobiłem na niej pare razy (tej seryjnej) po 300km dziennie i dziwo było nawet nawet :)
ale, ta od Andrzeja jest miekciejsza i szersza wiec :Thumbs_Up:

Wegrzyn 23.08.2009 19:47

Czekam na relację z testów, bo wygląd super :drif:

konrad1f 23.08.2009 21:56

dajcie fotę tej zmienionej kanapy zamontowanej na bike'u

daniel_87 25.08.2009 10:11

to ja się jeszcze wtrącę, staralem sie zrobic jak najwiecej ciąglej jazdy na tej kanapie i o dziwo udalo sie dojechac do 400 km czyli caly zbiornik, kanapa sie sprawdza. Na orginalku po 100 nie moglem wstac bo miedzy poslady wchodzila :/ chyba jestem pierwszym uzytkownikiem kanapy Zetjohnego nie wiem czy to tylko moje odczucia czy sie miejsce kierowcy ubilo lekko, ale to jak kazda kanapa akcesoryjna. Johnynie wiem czy zaczoles podklejac szwy ale zrób to bo po deszczowej nocy gdy moto przed namiotem stoi nie ma opcji zeby nogi byly suche. Mialem byc obiektywnym testerem wiec pisze co lezy na wątrobie. Niemniej kwestia wygody nie podlega dyskusji.

Sławekk 29.08.2009 14:04

Cytat:

Napisał zetjohny (Post 67174)
Panowie proszę o cierpliwość.

Ale obiecuję w miarę możliwości wywiązywać się ze zobowiązań.
Pozdrawiam.

:pain10: "Lato mineło a uczucie ogniem płonie":drif:Jakieś wieści z pola walki:Sarcastic:

Zet Johny 29.08.2009 21:22

Cytat:

Napisał Sławekk (Post 72170)
:pain10: "Lato mineło a uczucie ogniem płonie":drif:Jakieś wieści z pola walki:Sarcastic:

Pracuję nad kanapą dla Rambo, a jednocześnie nad tytułową do rd04.
Kanapa wróciła od Rambo. Nie kryję tego. Ale też trzeba pamiętać że ciężko jest zrobić super kanapę za pierwszym razem bez przymiarki na miejscu. Jak siedzenie ma być dopasowane to każdy centymetr pianki ma ogromne znaczenie.

rambo 29.08.2009 23:50

Kanapa "dla Rambo" to nie tylko kanapa dla mnie, bo czuwa nad nią kilka jeszcze osób, które każdy postęp, oglądają, siadają testują :) wiec to dla dobra przyszłej seryjnej produkcji dla mas :)

paku 30.08.2009 09:13

Mam takie pytanko czy z wątku jakiś produkt dla ludu już jest dostępny?

Potrzebuje coś do 07a, bez napinania, ale tak jeszcze w tym sezonie.

Wegrzyn 28.09.2009 20:46

Cytat:

Napisał rambo (Post 72239)
Kanapa "dla Rambo" to nie tylko kanapa dla mnie, bo czuwa nad nią kilka jeszcze osób, które każdy postęp, oglądają, siadają testują :) wiec to dla dobra przyszłej seryjnej produkcji dla mas :)

No i jak ta kanapa? Testy już skończone ??

rambo 28.09.2009 21:22

Testy trwają, finalny efekt nie jest jeszcze gotowy :)

Wegrzyn 29.09.2009 21:23

Cytat:

Napisał rambo (Post 76870)
Testy trwają, finalny efekt nie jest jeszcze gotowy :)

Już się doczekać nie mogę efektów waszej pracy, ale chociaż jest gwarancja, że będzie to kanapa na najwyższym poziomie :umowa:

iwan 30.09.2009 13:36

Kazdy czeka:) A moze chociaz jakies ogledne info?Np:
- czy pianka bedzie mocno wydlubana w stosunku do fabryki? (wolalbym nie,bo wysoki jestem:D).
- kolorystyka? (to chyba zaden problem)

podos 30.09.2009 14:10

Oj chłopcy chyba podpisują umowę na design z Pinifariną a na wykonanie z Cartierem więc to musi trwać - ale efekt bedzie piorunujący....

Dzieju 30.09.2009 14:39

Jako że miałem przjemność być pierwszym z pierwszej trójki testerów oraz widziałem kolejne ewolucje kanapy to stwierdzam że zrobienie uniwesalnej bedzie bardzo trudne.
A bierze sie to z tego że każdy ma inne preferencje, jeden woli obniżoną inny szerszą jeszcze ktoś powie że wyższą ale szerszą.
Generalnie pierwszy egzemplarz miał prawie idealny przód , a któryś z kolejnych prototypów idealny tył.
Wystarczy to połączyć.
Ale tak czy inaczej proponowałbym indywidualnie podjechać na miejsce posiedzieć parę godzin i przekazując swoje potrzeby pomóc w wykonaniu ideału pod siebie.
Inaczej zawsze będzie "prawie dobrze".

Zet Johny 30.09.2009 17:14

Cytat:

Napisał Dzieju (Post 77096)
Jako że miałem przjemność być pierwszym z pierwszej trójki testerów oraz widziałem kolejne ewolucje kanapy to stwierdzam że zrobienie uniwesalnej bedzie bardzo trudne.
A bierze sie to z tego że każdy ma inne preferencje, jeden woli obniżoną inny szerszą jeszcze ktoś powie że wyższą ale szerszą.
Generalnie pierwszy egzemplarz miał prawie idealny przód , a któryś z kolejnych prototypów idealny tył.
Wystarczy to połączyć.
Ale tak czy inaczej proponowałbym indywidualnie podjechać na miejsce posiedzieć parę godzin i przekazując swoje potrzeby pomóc w wykonaniu ideału pod siebie.
Inaczej zawsze będzie "prawie dobrze".

Bardzo dobrze to napisałeś.
No jest jeszcze inna możliwość. Odlew w gipsie:).

rambo 30.09.2009 17:22

Jednego jestem stanowczo pewien. Kanapa w AT nie może być obniżana. Choć wzrost raczej średniawy (176cm) to obniżanie kanapy daje nam tylko pozorny lepszy dostep większą częścią stopy do podłoża, kosztem ugiecia nóg w stawie kolanowym, co podczas długiej jazdy jest męczące. Jak ktoś ma 180cm lub wiecej to nawet lepiej sobie tą kanape podwyżyć w stosunku do oryginału, jak to robi jungblut :Thumbs_Up:

Dzieju 30.09.2009 20:40

Faktem jest iż ułożenie podnóżków w AT wzgledem siedzenia nie jest zbyt ergonomiczne.
Powinny być one ciut niżej i ciut do tyłu.
Co do obniżania to jest to uzasadnione w przypadku gdy ktoś nie jest w stanie nawet palcami dosiegnąć, natomiast jak zasięg jest odpowiedni to grubsza kanapa( odpowiednio szersza też) da większy komfort ( oczywiście materiał ok 90 , bo 110 to już kamieniście)

afrykanin 13.04.2010 13:24

czy efekt końcowy został już uzyskany ?

Zet Johny 13.04.2010 13:37

Cytat:

Napisał afrykanin (Post 110005)
czy efekt końcowy został już uzyskany ?

Efekt testów jest taki że do każdej projektu kanapy muszę podchodzić indywidualnie.
A to ze względu że każdy ma inne zakończenie pleców, jest kilka preferowanych stylów jazdy (bliżej lub dalej zbiornika), zależnie od stosunku jazdy asfalt/teren trzeba wnosić odpowiednie poprawki.

afrykanin 13.04.2010 13:43

zetjohny , wyślij mi do siebie numer tel.na priv

duzy79 04.05.2010 15:39

zetjohny jeżeli nadal zajmujesz się kanapami to również poproszę tel. do ciebie na priv

Kisiel 04.05.2010 20:37

Witam,

Zetjohny zrobił mi kanapę do RD04, nieco podwyższoną i wyprofilowaną bardziej na turystkę niż off. Zarówno ja jak i pasażerka jesteśmy bardzo zadowoleni po zrobieniu na fotelu niemal 1kkm. O jakości wykonania mogę się wypowiedzieć w samych superlatywach, więc szczerze polecam Zetjohnego jako rodzimą konkurencję dla MarioMoto i Wersona.

duzy79 04.05.2010 21:43

Dzięki kisiel za opinię.

rambo 04.05.2010 22:07

Witam,

Zetjohny zrobił mi kanapę do RD07, nieco podwyższoną i wyprofilowaną bardziej na turystkę niż off. Zarówno ja jak i pasażerka jesteśmy bardzo zadowoleni po zrobieniu na fotelu niemal 1kkm. O jakości wykonania mogę się wypowiedzieć w samych superlatywach, więc szczerze polecam Zetjohnego jako rodzimą konkurencję dla MarioMoto i Wersona.

:)

Kisiel 04.05.2010 22:08

A proszę uprzejmie, opinia prawie jak z Allegro :) Dodam jeszcze że mam 189cm, a moje oczekiwania były efektem przymiarek na AT Wiecznego :beer:

rambo 04.05.2010 22:23

A tak serio, to w 3 dni zrobiłem 1000km i powiem Wam, że Andrzej chyba osiągną poziom taki, że werson a szczególnie mariomoto to mogą się zająć wyklinowymi koszykami a nie kanapami do afryki. :Thumbs_Up:

jorge 04.05.2010 22:35

Cytat:

Napisał rambo (Post 113316)
A tak serio, to w 3 dni zrobiłem 1000km i powiem Wam, że Andrzej chyba osiągną poziom taki, że werson a szczególnie mariomoto to mogą się zająć wyklinowymi koszykami a nie kanapami do afryki. :Thumbs_Up:

Rambo możesz zrobić foto tej dla 07 - będzie pasować do mojej ? Czy to inna niż ta, którą wymieniałeś na niebieską ?

rambo 04.05.2010 22:49

A kuwa daleko masz? :mur:

diverek 04.05.2010 23:33

A dowiemy się ile kosztuje przeróbka kanapy? I jaki jest czas realizacji?

jorge 04.05.2010 23:50

Cytat:

Napisał rambo (Post 113334)
A kuwa daleko masz? :mur:

Ech, no masz rację - dla potomnych prosiłem ...

duzy79 05.05.2010 15:06

Wrzucie proszę zdjęcia swoich kanap wykonanych przez zetjohnego.
Nawiązałem z nim kontakt, ale mam jeszcze mniej więcej określić się o co dokładnie mi chodzi.
Z góry dziekuję

Kisiel 05.05.2010 19:39

3 Załącznik(ów)
Heja,

Wstawiam fotki kanapy na RD04, zrobionej przez Zetjohnego. O terminy i ceny pytajcie Go bezpośrednio, ale były konkurencyjne :)

rambo 05.05.2010 22:46

Moja kanapa bardzo podobnie wygląda i tak samo pewnie wygodna :Thumbs_Up:

podos 06.05.2010 08:50

no, ładnie to wyglada. Polecam naturalną skórę. Zupelnie inny komfort podrózowania.

Łysy82 06.05.2010 10:32

Ta kanapa Zetjohnego jest śliczna i napewno wygodna proszę o cenę oraz tel na priv.

diverek 06.05.2010 10:38

Cytat:

Napisał Łysy82 (Post 113579)
Ta kanapa Zetjohnego jest śliczna i napewno wygodna proszę o cenę oraz tel na priv.

A czemu cenę na priv? Myślę że nieco więcej ludzi jest zainteresowanych kosztem zakupu tej kanapy. Proszę o podanie jej publicznie. I jeszcze jedno pytanie. Jaki jest czas realizacji?

duzy79 06.05.2010 17:02

Mam pytanie czy ktoś ma do sprzedania kanapę do rd07a, ja obecnie mam turatecha i żal mi jej ciąć. Chętnie kupię oryginał - pod przeróbkę, więc w dowolnym stanie.

Zet Johny 06.05.2010 23:42

Cytat:

Napisał diverek (Post 113583)
A czemu cenę na priv? Myślę że nieco więcej ludzi jest zainteresowanych kosztem zakupu tej kanapy. Proszę o podanie jej publicznie. I jeszcze jedno pytanie. Jaki jest czas realizacji?

Cena jest powalająca i dlatego tylko na priv. A tak na poważnie to zależy od materiałów i projektu.
Wysyłam na priv orientacyjną cenę!

Dzieju 07.05.2010 10:51

Nie chcę się wtrącać w te priv ale czy jest to jakąś tajemnicą czy chcesz ukryć dochody ;)
Podaj ze 2-3 przykłady i każdy będzie miał orientację a konkrety dogadacie sobie inywidualnie.

Zet Johny 07.05.2010 11:24

Nie ma żadnego powodu ukrywać ceny:).
Koszt kanapy jaka przedstawił Kisiel na fotkach to 250 zł + przesyłka.
Cena jest dla forumowiczów i na najbliższe kilka tygodni stała. Zamierzam zakupić porządne niemieckie materiały do naszych kanap, ale to za dwa miesiące lub nawet trzy (a wtedy cena może się zmienić) .
Kanapami nie zajmuję się zawodowo, tylko przeznaczam na tapicerstwo parę godzin dziennie i dlatego czasami są lekkie opóźnienia.
Pozdrawiam!

duzy79 07.05.2010 15:25

Czyli co, wstrzymać się jeszcze i czekać na te super niemieckie materiały? Przewidziany będzie żel?

calgon 27.08.2010 11:12

kanapa zetjohny

Mam kanape od Zetjohnego i moim zdaniem wygodniejsza od Mariomoto.
Mam porównanie Oryginał,Mariomoto i Zetjohny. Zet zrobił wersje pod pasazerke która twierdzi ze jest duzo wygodniejsza od oryginału a ja jako przodowy rowniez uwazam ze jest wygodniejsza.Opinia oczywiscie subiektywna. Na razie zrobiłem tylko 5-6 tysiecy na tej kanapie takze na tyle moge sie wypowiedziec.Mam wersje troche wyzsza i szersza, sladów zuzycia brak.Polecam

Kudłaty91 04.01.2011 15:03

Witam, czy są jakieś nowe informacje dotyczące kanapy do Rd04? Interesują mnie jakieś nowsze rozwiązania , materiały. Zakupiłem swoją AT jednak ma ona kanapę po wielokrotnym tiuningu poprzedniego właściciela, był on niski. Chciałbym się dowiedzieć czy dalej te informacje są aktualne i cena. Pozdrawiam!

Zet Johny 06.01.2011 22:08

Cytat:

Napisał Kudłaty91 (Post 151888)
Witam, czy są jakieś nowe informacje dotyczące kanapy do Rd04?

Tak jak pisałem wcześniej, teraz do każdej kanapy (do kierowcy a czasami priorytetem jest wygoda pasażerki) podchodzę indywidualnie. Co do kształtów to przeważnie robię taki jak w poście nr 88 Kisiela (oczywiście z różnymi wysokościami).
Co do materiałów.
Przeważnie robię z czarnych skajów samochodowych (gładkie i antypoślizgowe) a z innymi kolorami różnie bywa.
Żelowych wkładek (gel pad) nie posiadam. Jak na razie nie mam dostępu do takich wynalazków i nie wiadomo kiedy będę miał.

Pozdrawiam.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 03:02.