Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Uklad paliwowy i wydechowy (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Brak o-ringu. (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=8313)

Kudłaty Rysiek 07.03.2011 23:50

Zrobie niedlugo przegląd gazników bo tak jak piszecie ,silnik potrafi wylaczyć sie na wolych obrotach i dlugo trzeba trzymać na ssaniu by się rozgrzał:Sarcastic: a i z obrotów wolno schodzi jak rogrzany.Czasem mi w korkach gaśnie na wolych i wkurza mnie to ostro:mad: sprawdze też ewentualny luz na przepustnicach i krućce ssące i odpale bez airboxa by zobaczyć czy wali w gaznik. Mam nadzieje że da sie jakoś rozwiazać ten problem bo na szafie mam 57kkm ale kto wie ile jest naprawde:Sarcastic:

Lepi 08.03.2011 06:23

Cytat:

Napisał wieczny (Post 163880)
...
Chciałbym, żeby chodził jak LC8 ale to chyba nie w tym roku.

Próbowałeś dosypać pół kila nakrętek fi6 do miski olejowej? fi8 tylko dla twardzieli.

ostatnio gadałem z tokarzem, akurat dorabiał coś do gaźników. Taka regeneracja polegająca na rozwierceniu o 1, 2 mm i wstawieniu nwej przepustnicy. w sumie prosta sprawa. Myśleliście o tym?

wieczny 08.03.2011 10:20

Tak, ale po co :), skoro można kupić za 250 12 lat młodsze gaźniki. Bez luzów, z membranami które długo podziałają.

Zbieram na Twoje LC8. Mówię Ci, wrzuć Kata w towot, wazelinę czy inny antyutleniacz, ja kiedyś w końcu uzbieram.

zbyszek_africa 08.03.2011 11:49

Cytat:

Napisał wieczny (Post 164121)
...

Zbieram na Twoje LC8. Mówię Ci, wrzuć Kata w towot, wazelinę czy inny antyutleniacz, ja kiedyś w końcu uzbieram.

Nowe, większe ośki do gaźników to wstawiali już 100 lat temu...:)

Wieczny pomarańczowa zaraza zrobiła swoje:D Lc8:dizzy:
Ty jechałeś wtedy też na 690 Lepiego, weź porównaj te dwa motory do takiej afaltowej turystyki jak wtedy żeśmy jechali z Ukrainy na Tarcu. Interesuję mnie takie pierwsze wrażenia ludzi którzy jechali tym "pierwszy raz"
pozdr.

Dzieju 15.03.2011 08:58

Ze wstawianiem zregenerowanych osiek wszystko się zgadza ale przepustnica zużywa również korpus gaźnika i same ośki nie dadzą całkowitego efektu.

Kazmir 15.03.2011 14:18

Ba.. były nawet komplety naprawcze. Teraz nie mam wiele czasu (buduje wmaka 2x100W)

Do gaźników wrócę. Chcę zobaczyć na ile wyrabia się gardziel i przepustnica. Otwory pod ośkę są mniejszym problemem. Jeśli (trzeba pomierzyć) wyrabia się gardziel to można wszystko co się przyda rozebrać, a obudowy mogą jedynie zasilić składnicę złomu.

Lepi 15.03.2011 14:32

Cytat:

Napisał wieczny (Post 164121)
Tak, ale po co :), skoro można kupić za 250 12 lat młodsze gaźniki. Bez luzów, z membranami które długo podziałają.

A poco wstawiać lepszą zawiechę, tjuningowac silnik itp,...
Robi się czasem dla sztuki. Ja bym wywalił gaźniki i wsadził wtryski :)

Mój LC8 jeździ już w Warszawce.

wieczny 15.03.2011 14:34

Wiem, czytałem. Trudno ;).

zbyszek_africa 15.03.2011 14:39

Cytat:

Napisał Lepi (Post 165615)
A poco wstawiać lepszą zawiechę, tjuningowac silnik itp,...
Robi się czasem dla sztuki. Ja bym wywalił gaźniki i wsadził wtryski :)

Mój LC8 jeździ już w Warszawce.

Ktoś nam znany nabył??:)

Dzieju 15.03.2011 15:01

Cytat:

Napisał Kazmir (Post 165612)
Ba.. były nawet komplety naprawcze.

Do gaźników wrócę. Chcę zobaczyć na ile wyrabia się gardziel i przepustnica. Otwory pod ośkę są mniejszym problemem. Jeśli (trzeba pomierzyć) wyrabia się gardziel to można wszystko co się przyda rozebrać, a obudowy mogą jedynie zasilić składnicę złomu.

Kazmirze , z moich obserwacji wynika iż przepustnica oprócz luzu na ośce niestety "wyklepuje" sobie korpus, który jest nienaprawialny.
Myślę że można by tu zastosować nadwymiar przepustnic które by domykały wytarte przeloty.
Niestety pozostaje kwestia szczelności tych "nadwymiarowych" przepustnic i ich szczelności względem korpusu.
Z analizy mi wynika że jeśli luz powstał tylko na ośce a same przepustnice nie wyklepały korpusu to można kombinować.
Jeśli natomiast korpus został wyklepany to zabawa mija się z celem.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:41.