![]() |
oprócz tego, że spirytus to narkotyk ;) to wwozić można tyle ile do UE. Czyli za mało :)
|
Cytat:
Do Norwegi można wozić : 1l alkoholu wysokoprocentowego, 1.5l wina lub 5l piwa no i oczywiście 200szt. papierosów albo 250g tytoniu Natomiast do Szwecji nie znam dokładnych danych ale wiem że można na pewno dużo dużo więcej piwa ale i innych alkoholi też Pozdro Edit: Znalazłem dane do Szwecji a więc UWAGA: Oto ilości, które wolno przywieść: * 800 sztuk papierosów * 10 litrów produktów alkoholowych o zawartości alkoholu powyżej 22 %, jednak nie więcej niż 60 % * 20 litrów napojów alkoholowych o zawartości alkoholu 15-22 % * 90 litrów wina (jednak tylko 60 litrów wina musującego) poniżej 15 % * 110 litrów piwa Dane ze strony: http://www.swedenabroad.com/Page____26325.aspx |
Różnice wynikają na pewno dlatego, że Norwegia to nie Unia. Dzięki za info. Nigdy się tym specjalnie nie przejmowałem, więc moja wiedza w tym zakresie nie jest szczegółowa.
|
To zamiast 800 sztuk papierosów weźmiemy kolejne 10 litrów napojów wyskokowych ;)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 16:49. |